מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורדת שיער בליזר או באינפרא אדום לבעלת אטופיק דרמטיטיסצליל12/09/2016
ד"ר שלום רב,
ברצוני לדעת האם מותר למי שיש אטופיק-דרמטיטיס לעשות טיפולים להסרת שיער במכשיר הפועל על קרני לייזר או על אינפרא-אדום?
במידה והתשובה שלילית - אנא הסבר לי מה בעצם יכול לקרות? (פצעים? גירוי? כוויה?) או צלקת שתישאר לי לכל החיים?
קצת רקע נוסף הקשור לעניין: אציין שמלבד האטופיק-דרמטיטיס, נמצאתי אלרגית למתכות: ניקל, פלדיום וקובלט. כמו כן נמצאתי אלרגית לקוואטרניום 15, לכלמוריד/ יו-לקטין, כנראה שגם לבוטרנס (היו סחרחורות והקאות וצורך להוריד את המדבקה) והייתי אלרגית לכל מיני מוצרי קוסמטיקה, בעיקר קרמים למיניהם.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שיער בליזר או באינפרא אדום לבעלת אטופיק דרמטיטיס - תגובה
ד``ר בן רנר15/09/2016לליזר להורדת שיער את קשר לרגישויות שלך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיתה לך טעות הקלדה, לכן לא הבנתי
צליל16/09/2016אנא תענה לי שוב.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת שיער בליזר או באינפרא אדום לבעלת אטופיק דרמטיטיס - תגובה - תגובה
ד``ר בן רנר21/09/2016אין קשר לליזר ולבעיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית שהתבטאה באפטות ופריחה בעיקרלירן04/09/2016
שלום. רציתי בבקשה לדעת איך מאבחנים את תסמונת dhs? הייתה לי תגובה אלרגית ורק רופא עור ראה אותי ולכן אני מנסה להבין מה בדיוק קרה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
לירן10/09/2016בנוסף איך מאבחנים את תסמונת dress?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
ד``ר בן רנר11/09/2016זו מחלת חום ופריחה לאחר נטילת תרופות .מי שמאבחן הוא רק הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אלרגית שהתבטאה באפטות ופריחה בעיקר - תגובה
ד``ר בן רנר11/09/2016האם אתה מתכוון ל"שיטת הטיפול " של דר' המר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית לאחר נטילת מינוצחקליןלירן03/09/2016
שלום. לפני 5 חודשים נטלתי מינוציקלין והתפתחה לי תגובה אלרגית שהתבטאה בכתמים אחדים ברגליים בצבע חום/אדום שבאו ונעלמו לסירוגין ותוך כדי החל יובש בשפתיים, חניכיים אדומות ונפוחות ולאחר מכן טפטות כואבות מאוד בכל הפה. הנויטרופילים היו גבוהים, הטסיות והלימפוציטים היו נמוכים. בנוסף העילאז גם היה גבוה (178) והוא גבוה עד עכשיו. לקחתי פרדניזון 60 מיליגרם בגלל התסמינים. מאז שהפסקתי עם המינוציקלין יש לי תסמינים של מחלת סיוגרן (יובש וכו). רציתי לדעת בבקשה לפי התיאור של התסמינים של האלרגיה לאיזו תגובה אלרגית זה יכול להתאים? תסמונת dress, אריתמה מולטיפורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה על התגובה האלרגית
לירן03/09/2016בנוסף האם יכול להיות שהתגובה שהייתה לי גרמה לסיוגרן? בנוסף האם יש אכן דרך לבדוק אם זו הייתה תגובה אלרגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על התגובה האלרגית - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2016שיגרן היא מחלה שונה שאינה תלויה בתרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אלרגית לאחר נטילת מינוצחקלין - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2016שלום
אין ספק שזו תגובת לוואי. לתרופה לגבי DRESS צריך להיות חום ואאוזינופיליה .. לגבי אריתה מולטיפורמה,יש לראות תמונה. למעשה הכול כבר לא חשוב לאחר שהתסמינים עברו ואין להשתמש בתרופה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות מופיעות מידי פעםדנה30/08/2016
שלום רב, ממה נקודות כאלו(בזרוע):
יכולות להיגרם? האם זה כתוצאה מאלרגיה? זה לא מגרד.. פתאום הופיע, אף לא שמתי לב ממה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות מופיעות מידי פעם - תגובה
ד``ר בן רנר03/09/2016שלום
קשה לי להתרשם מהתמונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת הידרוגיסטן על כל איזור המפשעות לאחר ביצוע לייזר במשפשעות?שאול24/08/2016
האם המריחה של הקרםמ הזה שמכיל סטרואידים כנראה תעשה רע למקום האשכים והמשפעות כאשר לפני שבוע ביצעתי טיפול לייזר שם? הטיפול לא נעשה על האשכים כי זה לייזר אלא נעשה מסביב לאיבר.. העניין הוא שגם מסביב - כל איזור המפשעות מגרד לי בגלל החום של הקיץ.. מה יקרה אם אמרח הידרוגיסטן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחת הידרוגיסטן על כל איזור המפשעות לאחר ביצוע לייזר במשפשעות? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/08/2016שלום רב, לא יקרה שום רע ממריחת הידרואגיסטן במשך שבועיים ויותר. רק אחרי שימוש בקרם זה לאורך זמן רב יש אפשרות של שינוים של עור, למשל עור נהיה דק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חריפה לשומשום וביצהמירי23/08/2016
שלום
הבן שלי סובל מרגישות לשומשום וביצה (בן 4 וחצי) מה שקורה לו אם אוכל הוא מקיא ואין תסמינים נוספים
לפי רופא ותבחיני עור יצא כך:
ביצה 6*20
שומשום 5*20
והרופא כתב בטופס לגן עיריה שהילד סובלת מאלרגיה חריפה.
האם זו נחשבת אלרגיה חריפה או רגישות כי הילד רק מקיא ?
האם יעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לשומשום וביצה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/08/2016שלום רב.
טסטים אלרגיים חיוביים לביצה ושומשום. לכן ככול הנראה מדובר באלרגיה עם ביטוי הקאות. האם קיים גם גרד ופריחה ואודם או נפיחות?
אלרגיה לביצה בד"כ חולפת עם השנים,
אלרגיה לשומשום בד"כ אינה חולפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דוקטור
מירי24/08/2016אין פריחה ואין כלום
האם זה אלרגיה מסוכנת חיים ?
שמצריכה מזרק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דוקטור - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/08/2016כאשר תגובה היא הקאה בלבד, אין צורך להזריק אפיפן,
אבל אי אפשר לשלול שבחשיפה מסוימת תתרחש תגובה יותר קשה עם קשי נשימה וחולשה, אז יהיה צורך להזריק אפיפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשתתתת ,אז מהיום צריך מזרק או לא
מירי28/08/2016חייבת לדעת לגבי הגן כי אחרת מביאים מוצרים אלרגיים לגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשתתתת ,אז מהיום צריך מזרק או לא - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי28/08/2016לדעתי כן צריך מזרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד במשפעות במשך שנים מה עושים?שמואל23/08/2016
בצבא הופיע הגרד באזור המשפעות והאשכים שמתי פיטריון, חזר לי הגירוד אחרי חודש לא עזר שמתי יומובט אחרי זה לא עזר כבר השתחררתי מהצבא ואחרי כמה חודשים שוב חוזר הגירודשמתי פטריון בשילוב סבון אקטיסופ, לא עזר הגעתי שוב לרופא עור נתן לי 2 משחות: 1. יורקס לטיפול בגרדת. 2. קרם לטיפול פטרייתי לא פטריון משהו אחר. לא עזר אחרי חודש שוב גירד הפעם הרופא עור נתן לי כדור נגד גרד: לורטדים ומשחה הידרוגיסטן הרופא אומר לי שגם הוא לא יודע מה מקור בגרד... אני כבר שנים נלחם בתופעה 5 שנים... מה לעשות כדי למצוא פתרון מוחלט? הגרד הוא בלתי סביל ונמדיר שינה מעיניי הרופא מסתכל אומר אני לא רואה כלום, אין פה פטריה אולי אלרגיה אולי דלקת גם הרופא בצבא אותו דבר... מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד במפשעות
גיל23/08/2016או ואבוי לך אם תמשיך למרוח משחה המכילה סטרואידים במפשעות אתה תסבול מהצרה הזו לנצח.
תחפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
יש למטפל המתמחה במחלות עור משחה צמחית מעולה.
לעולם אל תתקרב לסטרואידים ויהיה מה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד במשפעות במשך שנים מה עושים?!? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/08/2016שלום רב, כאשר יש חשד לאלרגיה, יש לפנות לרופא אלרגולוג ולבצע בירור אלרגי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חמרים גורמי אלרגיה מתנדפים ?נועה22/08/2016
שלום רב
השבוע התגלתה לי רגישות לקטון .
לפני כן השתמשתי בחמרים רבים בקרקפת המכילים קטון שגרמו לי נזקים בשיער ובעור.
מה ניתן לעשות כדי שהם יתנדפו מגופי ואיך ?וכמה זמן זה יקח עד שיהיה שינוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חמרים גורמי אלרגיה מתנדפים ? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/08/2016שלום רב, אלרגיה לקטון זה אלרגיה לחומר משמר בשם METHILSOTHIAZOLINONE וMETHILCHLOROSOTHIAZOLINONE.
הוא נמצאה בשמפו, סבון, קרמים,מגבונים לחים.
לאחר הפסקת מגע עם החומר הוא נעלם מהעור די מהר. התגובה האלרגית בעור חולפת יותר לעט: שבוע עד 3 שבועות, אפשר לזרז החלמה עם טיפול תרופתי מקומי או בכדורים.
ממליץ שימוש בתוצרת חברות ניוואה ושוורצקופ, אשר בד"כ לא משתמשים בחומר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חמרים גורמי אלרגיה מתנדפים ? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/08/2016שלום רב, אלרגיה לקטון זה אלרגיה לחומר משמר בשם METHILSOTHIAZOLINONE וMETHILCHLOROSOTHIAZOLINONE.
הוא נמצאה בשמפו, סבון, קרמים,מגבונים לחים.
לאחר הפסקת מגע עם החומר הוא נעלם מהעור די מהר. התגובה האלרגית בעור חולפת יותר לעט: שבוע עד 3 שבועות, אפשר לזרז החלמה עם טיפול תרופתי מקומי או בכדורים.
ממליץ שימוש בתוצרת חברות ניוואה ושוורצקופ, אשר בד"כ לא משתמשים בחומר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעי שיער לרגישות לקטון cg זקוקה בדחיפותנועה21/08/2016
שלום רב
האם אפשר לקבל שם החברה וצבע לשיער במדויק
שמתאים למי שרגישה לקטון ?
בבקשה דחוף
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעי שיער לרגישות לקטון cg זקוקה בדחיפות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/08/2016שלום רב,
קטון זה רגישות לחומר משמש שנקרא METHYLOSOTHIAZOLINONE. יש לחפש חומר הזה במרכיבים.
עד כה אני לא מכיר נוכחות של חומר זה בצבעי שיער, אבל ממליץ להסתכל טוב המרכיבים. אפשר למצוא אותו משמפו, קרמים, סבונים, מגבונים לחיים. ממליץ שימוש בתוצרת חברות ניוואה ושוורצקופ, אשר מבד"כ לא משמשים בחומר משמר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשים מחרחרת- אלרגיה?דנה21/08/2016
שלום. כבר חודשיים שהקטנה בת 8 חודשים מחרחרת במצב שכיבה על הבטן/ גב, ישיבה וכו'.. זה קרה מיד לאחר צינון קל שנמשך 3 ימים , בקושי נזלת. ולאחר מכן התחלתנו לתת טחינה/ שקדיה. חוץ מזה חיונית ובסדר גמור. יכול להיות שזה צינון(עם נזלת סמויה) שנמשך כבר חודשיים? או אלרגיה לשומשום/ שקדים? כמה זמן עליי להוריד את המזונות כדי לדעת אם מדובר באלרגיה לאחד מהדברים הנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין בנוסף
דנה21/08/2016הקטנה יונקת ומקבלת ארוחות מוצקים. וטרם ניסנו גם חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 8 חודשים מחרחרת- אלרגיה? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי23/08/2016שלום רב, אלרגיה לשומשום ושקדים היא בד"כ באה לידי ביטוי עם פריחה בעור, גרד, נפיחות ולא עם חרחורים באף בלבד.
חרחורים באף הם לפעמים סימן לאלרגיה לקרדית אבק בית, אבל גם זה בד"כ מופיעה בגיל יותר מבוגר. בכול זאת אפשר לפנות לרופא אלרגולוג לבירור אלרגי.
כדאי גם לפנות לרופא אף אוזן גרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בקרקפת ובעור למוצרי טיפוח המכילים מטלסוטיאזוליןנועה18/08/2016
שלום רב
לאחר 3 שנות סבל בקרקפת יובש גרד ונשירה חזקה
התגלה שיש לי רגישות לחומר הנל .
האם ניתן לנטרל את החומר באיזו דרך מהעור , כיצד ?
האם שמן עץ התה או אלוורה או אחר יכולים לסייע לי בשיקום העור בקרקפת ?
מה עלי לעשות אני זקוקה להכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בקרקפת ובעור למוצרי טיפוח המכילים מטלסוטיאזולין - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2016שלוב רב. האם יתכן שטעית ברישום ומדובר במטיליזוטיאזולינון? אם כן זה חומר משמר בשמפו רבים וקרמים לשער. יש לחפש במרכיבים באנגלית methylisothiazolinone ולהימנע משימוש בשמפו וקרמים במסכות שמכילים חומר משמר הזה. מומלץ שימוש בתוצרת ניוואה ושוורצקופ אשר לא מכילים בד"כ חומר משמר הזה. לטיפול בדלקת בקרקפת משתמשים בטיפות אלוקום או בטקורטן. לפעמים גם צריך לטפל בפטרת עם שמפו טיפולי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה מידית לאחר כמה טיפות מטרנהרוני18/08/2016
שלום,
בני בן החצי שנה אובחן עם אטופיק דרמטיטיס ובבדיקת נוגדנים שביצע השבוע התקבלה תוצאה חריגה של 470 כאשר הטווח הוא בין 0 ל 15. הילד ניזון מהנקה מלאה ולפני כשבועיים התחלתי לתת לו פירות (תפוח, בננה ואגס) ובירקות (תפו"א, גזר וקישוא) ללא תופעות כלל. אני אמורה לחזור לעבודה בעוד שבועיים ולכן ניסיתי לתת לו מטרנה. הבעיה היא שכבר לאחר 2 -3 טיפות מטרנה הוא נכנס למצב של אי נוחות ותוך דקה מקיא את נשמתו. זה קרה אתמול בערב ושוב היום בצהריים. יש לציין שאת חלב האם ומים הוא לוקח ללא בעיות.
האם ייתכן שמדובר באלרגיה לחלב/לקטוז? האם יכול להיות שהתגובה לכמה טיפות היא ממש מידית?
מה ניתן לעשות?
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה מידית לאחר כמה טיפות מטרנה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2016שלום רב. ככול הנראה מדובר באלרגיה לחלב פרה. יש לפנות בהקדם לאלרגולוג לאבחון ומידע נוסף. בינתיים להימנע ממתן חלב פרה ומוצרי חלב פרה. מותר בדרך כלל מזון תינוקות צמחי ומזון על בסיס חלבון חלב מפורק למשל נוטראמיגן או נוטרילון פפטי. בד"כ מזון זה ניתן לקנות בהנחה עם מרשם רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד באזור הסנטר לאחר צביעת הזקןנתי16/08/2016
שלום
אני משתמש מזה תקופה בצבע לשיער אפור בזקן של חברת ג'אסט פור מן.
אני מרגיש קצת גרד באזור הסנטר והעור שבאזור הלסת התחתונה עד הצוואר.
לאחר הצביעה אתמול ממש נתקפתי בגרד בסנטר ובכל האזור של הלסת התחתונה. אך בלחיים ובשפם לא היה כלל גרד.
אין אדמימות, אין קילופי עור, הכל נראה רגיל (עד כמה שאני מצליח לראות מתחת לזקן), רק גרד.
הגרד ממשיך גם היום.
(בעבר סבלתי מגרד באזור הסנטר, אז היה לי קשקשים, כיום אני משתמש בקביעות בשמפו נגד קשקשים, ואין לי).
רציתי לשאול:
א. האם זו תגובה אלרגית או תוצאה של שימוש לא נכון?
ב. האם יכול להיות תגובה אלרגית שבאה לידי ביטוי רק בגרד ובלי אדמומית?
ג. אם זו אלרגיה, למה הגרד רק בסנטר ובכל התחתית שבאזור הלסת התחתונה, כשבלחיים ובשפם אין גרד?
ד. האם יש קשר לכך שלפני הצביעה חפפתי את הראש והזקן עם שמפו?
ה. מה יכול להרגיע את הגרד?
והמלצות כלליות, איזה סבון מתאים לפנים? איזה שמפו מומלץ להשתמש לזקן במקרה שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד באזור הסנטר לאחר צביעת הזקן - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/08/2016שלום רב. יתכן ופתחת אלרגיה לצבע שיער. נא לגשת לאלרגולוג לאבחון. תשובות ליתר השאלות תלויות באבחון האלרגיה. תעשה גם אבחון עצמאי מקדים על ידי מריחת קצת צבע על איזור קטן בעור האמה ותעקוב אחרי הופעת גרד ואודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית לאחר קטיפת מנגו מהעץגלי03/08/2016
שלום, יש לי פריחה בצורת שלפוחיות בעיקר בידיים, רופאת עור אבחנה שזה ככל הנראה כתוצאה מקטיפת מנגו מהעץ כשבוע לפני הפריחה. קיבלתי בטאקרוטן למריחה פעמיים ביום על השלפוחיות. 3 ימים אחרי ואין שיפור ואפילו הופיעו מספר נגעים במקומות נוספים בגוף. השלפוחיות מגרדות ומציקות, מצרפת תמונה. מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למנגו
גיל04/08/2016אל תמרחי בטאקורטאן זה רק יעצים לך את הצרה הזו שמוכרת גם לי.
הפתרון הוא בתמיסה צמחית שהיא שפתרה לי את זה אבל היא לא בקופת חולים.
תחפשי בגוגל את האתר של המטפל.
רמי מור מחלות עור ושם באתר שלו זה נקרא אורטיקריה.
שווה מאשר תרופות קונבציונליות חסרות תועלת ורק תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אלרגית לאחר קטיפת מנגו מהעץ - תגובה
ד``ר בן רנר09/08/2016שלום
זו תגובה ידועה לקוטפי המנגו שלא קוטפים עם כפפות ושרוול ארוך ביום שמש. שרף המנגו יוצר כווייה בבואו במגע עם שמש . מנגו קוטפים רק בלילה ובלבוש מלא . האבחנה הרפואית phyto photo dermatitis* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שאלרגי לקרדית האבק - שאלהאילנית27/07/2016
רציתי לשאול לגבי שימוש בשואבי אבק יעודיים שיכולים להקל. אני שומעת על זה הרבה והמליצו לי על שואב בשם תומאס, יש בו מסנן מים מסוג AQUAFILTER וHEPA.
אשמח לשמוע אם זה יכול להקל ואם הפילטרים האלה מוכרים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאלרגי לקרדית האבק - שאלה - תגובה
ד``ר בן רנר27/07/2016המטהר הטוב ביותר ושואבי האבק הם של דיסון השאר בבל"ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה...
אילנית28/07/2016אם אני מבינה נכון, מה שחשוב זה שלשואב יהיה מסנן מסוג HEPA. האם זה אכן המסנן הנדרש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)