פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש סיכוי שהבדיקה של הטסט העורי אינה מדוייקת?
    דודו
    23/05/2016

שלום. בתי בת 5 אלרגית לביצים ובוטנים.
    ביצים ברמה נמוכה ובוטנים ברמה גבוה.
    לאחרונה עשינו שוב בדיקת טסטים עוריים שהראתה שהיא גם אלרגית לשומשום.
    אך מגיל קטן היא אוכלת מוצרים עם שומשום כמו טחינה,חומוס, בייגחה עם שומשום ועוד.
    והכל בסדר.
    האם יש סיכוי שיש טעות בבדיקה?
    האם כדאי להפסיק לתת לה מאכלים המכילים שומשום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי שהבדיקה של הטסט העורי אינה מדוייקת? - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/05/2016

הבדיקות מדויקות אך תמיד חייבת להיות התאמה בין הרגישות האמיתית לתבחין . אם אוכל נהדר שימשיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחות בעור וזילרגי
    יניב
    22/05/2016

שלום
    בחודשים האחרונים אני לוקח זילרגי בכל כמה ימים לאלרגיות שמופיעות אצלי כפריחה בעור לאחר מגע עם חתולים שיש לי בבית או לפעמים מגע בלחץ על העור ,( חדר כושר ) זיעה על כיסאות בים, מגע ושיפשוף עם אבק וכדומה . הפריחה חולפת מעצמה תוך 20-30 דקות ולרוב אינה מגרדת . הזילרגי עוזר לי מאוד והשאלה שלי האם עם הזמן הגוף מתרגל לתרופה ואז יש צורך בתרופה אחרת?. עשיתי בדיקת אלרגיות בבלינסון והתברר לי שיש רגישות לאבק חתולים ונוצות.חייב לציין שאף פעם לא סבלתי מתופעות של אלרגיה והיא כרגע מתבטאת אצלי בעור בלבד . הבנתי מהרופא שזה עשוי לחלוף לבד עם הזמן .קראתי מאמר שהתופעה שיש לי היא תופעה ידועה וכפי שהופיע בפתאומיות היא עשויה לחלוף בפתאומיות . כל מה שחשוב לשדר לגוף שהכל בסדר וזה גם עשוי להיות ממתח וסטרס. האם כדאי בתקופה הזאת לקחת זילרגי כל יום או יומיים ולא לחכות לתופעות של האלרגיה בעור כפי שעשיתי עד עכשיו ורק אז לקחתי את הכדור על מנת ל"השכיח את הזיכרון של הפריחה מהגוף "האם זה באמת עובד כך והאם הגוף עשוי לתרגל לזילרגי ?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחות בעור וזילרגי

הוספת תגובה

• פריחה מלחץ וחתולים

שירה
    22/05/2016

מה שקראת באינטרנט זאת חרטטנות עלובה שמופצת הן ע"י רופאים והן ע"י אנשים חובבנים.
    בתור אחת שהיה לה בעבר את התופעות האלה אז הנה כמה תובנות.

התופעה שיש לך שייכת לתופעה כללית שנקראת אורטיקריה .
    לך יש אורטיקריה חריגה ולא רגילה שנקראת אורטיקריה פיסיקלית ( דרמטוגרפיזם )
    מרופא אלרגיה קונבציונלית אתה תשמע כי התופעה חולפת מעצמה וזאת הוא יאמר לך כפי שהוא אומר בעוד הרבה מחלות - במקום לומר לך את האמת כי אין לו תרופות לכלום וזילרגי כמו גם שאר התרופות שאתה מקבל לא ירפאו אותך מהצרה הזו .
    התופעה בדרך כלל מהסוג שלך נמשכת כל החיים ולא חולפת מעצמה .
    לי היתה אורטיקריה רגילה ( לא קשורה בלחץ על העור ) משך 7 שנים אומללות
    מה שהציל אותי היה טיפול אלטרנטיבי צמחי ברמה שאין שני ל בעולם.
    אין לך מה להפסיד לדעתי.
    אם אתה רוצה לקרא על הטיפול תכתוב בגוגל - רמי מור מחלות עור
    זה האתר.

עוד משהו חשוב , אתה חייב להפרד מייד מהחתולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

יניב
    22/05/2016

קודם כל את פוסקת נחרצות שזה לכל החיים ואחר כך את אומרת שעבר לך אחרי שבע שנים ואת מניחה שזה בעקבות הטיפול שקיבלת . יכול להיות שפסיכולוגית שידרת לגוף שהכל בסדר כמו שכתבתי כי זה יכול לבוא גם ממצבים נפשיים ובגלל זה זה עבר לך .
    דבר שני זה לכל מקרה לגופו . מכיר אנשים שעבר להם אחרי שנתיים וכאלה אחרי מספר חודשים בלי שום טיפול .
    גם הקביעה שלך להיפתר מחתולים בבית היא נחרצת ולא לעיניין לדעתי . זה כמו שאגיד לך להמנע ממגע פיזי עם אנשים או כל מגע עם אבק .
    לא מצפה שזילרגי ירפא אותי...שאלתי אם הגוף מתרגל אליו

בכל זאת אחכה לשמוע דעה מקצועית של רופא בפורום
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחות בעור וזילרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/05/2016

אם קבלת הסבר בבילינסון נהדר כך זילרגי לפי הצורך .אין כל בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחות בעור וזילרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/05/2016

כן עניתי מקודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול השריית עמידות לאגוזים לילד אלרגי
    טלי
    20/05/2016

בני בן השש סובל מאלרגיה חמורה למספר סוגי אגוזים. האם קיים בארץ טיפול כזה והיכן ניתן לבצעו?

הוספת תגובה

• טיפול השריית עמידות לאגוזים לילד אלרגי - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/05/2016

מעט המרכזים שמבצעים .פני לבית החולים אסף הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי סבילות לחלב או NON IGE לתינוק בן חצי שנה
    יעל
    12/05/2016

שלום, בני נבדק פעמיים בטסט עורי לחלב ופעמיים נמצא ללא עדות לige mediated. ניזון מנוטרימיגן מגיל שבועיים, בהמלצת.רופאת גסטרו, עקב רפלקס הקאה (ללא קיא) בכל ארוחה לאחר סימילאק חלבי. לאחר בדיקת האלרגיה הראשונה, בגיל 3.5 ח' הוצע לי לנסות חלבי ולראות איך מגיב. לפני חודש נתתי פעם ראשונה 150 cc סימילאק חלבי וכעבור שעה החל בני להקיא ללא הפסקה עד כדי אפאטיות, שלשול רירי, חום ואשפוז של 5 ימים. הגיע למצב של חמצת ו- CRP 100. טופל באזניל ורוציפין ומצבו הוטב מאד ב"ה. עקב כך, בהמשך, פנינו לאלרגולוג אחר וביצענו שוב טסט משום שחששנו מאד מאלרגיה. ושוב, כאמור נבדק ואינו רגיש. נבדקו גם ביצים ובוטנים ואין עדות לאלרגיה. לדברי האלרגולוג מיהרנו מדי לנוטרימיגן ובעצם הרגלנו את הגוף שלו לפורמולה מאד כימית ומפורקת כך שכשנתתי את הסימילאק החלבי גופו לא ידע איך להתמודד עם זה. הוא העריך כי אין שום אלרגיה, מלבד-אולי- אי סבילות. הציע חשיפות לחלב בגיל המקובל ובמוצקים דווקא (מעדנים, גבינות), לא בבקבוקים. כלל לא התרגש מעניין האשפוז והעריך כי היה מדובר בוירוס ולא במשהו שקשור לחלב שנתתי אם כי כמובן שא"א לדעת בוודאות. שאלתי- איך כדאי לחשוף לחלב ילד כזה, שכביכול אינו אלרגי אך הגיב באופן כה חריף עד כדי אשפוז? האם יש סיכוי / דרך "להרגיל" את גופו לחלב?

הוספת תגובה

• אי סבילות לחלב או NON IGE לתינוק בן חצי שנה - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/05/2016

שלום מדובר בסוג שונה של רגישות לחלב שאינה מתווכת ע"י IGE היא נקראת FPIES ואת יכולה לקרא ברשת . התסמינים הם חום הקאות שילשולים ואשפוז במקרים הקשים .המנעי מכל מוצרי החלב פני למרפאה אלרגית שמיומנת בתסמונת .אין לתת חלב ולא להתחכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיX האם ניתן לשימוש יותר מפעם אחת ביום
    יצחק
    11/05/2016

האם ניתן להשתמש באלרגיX יותר מפעם ביום אם יש דמעת אלרגית קשה.?
    תודה

הוספת תגובה

• אלרגיX האם ניתן לשימוש יותר מפעם אחת ביום - תגובה

ד``ר בן רנר
    29/05/2016

כן מנה כפולה ללא כל בעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק טיפול מונע-מיכל
    מיכל
    07/05/2016

שלום רב,
    בני בן 8 אלרגי לקרדית האבק הביאו לו דסלורטדין 5 מ"ג פעם אחת ביום .
    האם זה יעזור לו ? לנזלת, לשיעולים לישון טוב בלילה ? וכמה זמן עד שזה מתחיל לעזור ?
    האם יש לך טיפול אחר להציע ?

תודה .

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק טיפול מונע-מיכל - תגובה

ד``ר בן רנר
    09/05/2016

שלום .התרופה במקום אך יש להוסיף תרסיס לאף ולשקול חיסונים לאלרגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם xolair עוזר לדרכי נשימה עליונות
    רא
    07/05/2016

שלום דר
    אני מקבל xolair כבר חצי שנה
    ויש הטבה באסטמה
    אך אני עדין סובל מסינוסיטיס וליחות
    ונזלת , האם ה xolair יכול לעזור גם לתופעות האלה?

הוספת תגובה

• האם xolair עוזר לדרכי נשימה עליונות - תגובה

ד``ר בן רנר
    09/05/2016

מנסיוני לאסטמה מעולה לסינוסיטיס הרבה פחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בני סובל מאלרגיה לחלב? מאיזה סוג?
    עדי
    22/04/2016

שלום, בני בן 4.5 ח'. ניזון מגיל שבועיים מנוטרימיגן עקב רפלקס הקאה לאחר סימילאק חלבי (רצה להקיא אך לא הקיא באמת). הנוטרימיגן ניתן לאחר ייעוץ גסטרו והיטיב איתו. רפלקס ההקאה נעלם. אינו יונק כלל. בגיל חודש ניסיתי שוב חלבי ושוב חזר רפלקס ההקאה. מדגישה כי לא היו תופעות קוצר נשימה או הכחלה וכו'. לכן חזרנו לנוטרימיגן בעצת הגסטרו והופנינו לאלרגולוג. בגיל כמעט 4 ח' בני נבדק ע"י אלרגולוג שביצע טסט עורי ע"י 3 דקירות בזרוע. תשובתו היתה כי אין עדות לאלרגיה מסוג ige mediated אך לא ניתן לשלול non ige. המליץ לנסות חלבי ולבדוק איך מגיב. המשכתי נוטרימיגן וחיכיתי עם הניסיונות. השבוע, בגיל 4.5 חודשים ניסיתי לתת מנת סימילאק חלבי של 150 מ"ל (הכמות אותה אוכל כיום). כעבור שעה החל בני להקיא ללא הפסקה עד כדי אפאטיות. לא היו תופעות אחרות. הופנינו למיון, שם חשדו כמובן בתגובה אלרגית לחלב. התפנית היתה שבמיון עצמו החל בני לשלשל ריר בכמויות רבות והעלה חום. בדיקות העלו מדדי דלקת גבוהים ובני טופל ברוציפין ואזניל. אבחנת הרופאים לאחר 5 ימי אשפוז היתה חיידק או דלקת במעיים ואמרו כי ייתכן ומחלה זו יחד עם מתן הסימילאק היו פשוט צירוף מקרים. עם זאת, עדיין לא שללו כי מדובר בתגובה אלרגית לחלב שקיבל. לסיכום: 1. האם בני נבדק ע"י אלרגולוג בגיל צעיר מדי והאבחנה כי אין עדות לige mediated יכולה להשתנות? 2. לאור המצב, מתי וכיצד היית ממליץ לי לנסות לתת שוב פורמולה חלבית? 3. האם אתה סובר כי תיאור מחלתו נבע מתגובה אלרגית לחלב?

הוספת תגובה

• האם בני סובל מאלרגיה לחלב? מאיזה סוג? - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/04/2016

שלום
    ראשית היה מוקדם מדי לתת חלב לנסיון פעם נוספת בגיל כזה .צריך היה לחכות כי גם לרגישות שלא מתווכחת ע"י IGE לוקח זמן לחלוף .בשלב זה אל תתני חלב .בשום אופן ובגיל שנה יש לבדוק שוב . האירוע הדרמטי של חום ,שלשולים ,מתן חלב והזדקקות לאשפוז תופעה ידועה (למי שיודע) ולא מדובר במקריות או בוירוס .אלא ברגישות לחלב ! לכן ימשיך בנוטרמיגן ובגיל שנה ייבדק שוב .אין לאן למהר . הרגישות הזו למזלו חולפת בבא העת .סבלנות וחג שמח.
    דר ורנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה נוספת

עדי
    25/04/2016

תודה על המענה!
    אך האם אבחנת האלרגולוג שאין עדות לige mediated יכולה חלילה להשתנות ולהפוך לחיובית?
    והאם ניסיון מתן חלב שוב בגיל שנה אמור להיעשות ללא בדיקות כלשהן של אלרגולוג לפני כן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה וטיפול לייזר להסרת קעקוע
    דנה
    20/04/2016

שלום, אני סובלת מאורטיקריה ומקבלת כבר מספר חודשים מיזולן (כשאני לוקחת הפריחה נעלמת לחלוטין וכשאני מפסיקה היא חוזרת). ברצוני להסיר קעקוע ברגל (שם אין לי פריחה...הפריחה בעיקר בגב). האם יש בעיה להסיר את הקעקוע? תודה רבה

הוספת תגובה

• אורטיקריה וטיפול לייזר להסרת קעקוע - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/04/2016

לא אין בעיה ניתן לבצע את הפעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון לגירודים בעור
    שירי
    18/04/2016

ב"ה

סליחה, התכוונתי לומר שהוא ניסה ריטלין , וזה לא משפיע עליו טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון לגירודים בעור

הוספת תגובה

• תיקון לגירודים בעור - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/04/2016

יש תרופות אחרות וניתן לשחק עם המינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בעור בגלל שימוש באטנט
    שירי
    18/04/2016

ב"ה
    שלום,
    בני בן ה 7.5 החל לקחת אטנט (אדרל) 5מ"ג במשך חודשיים.
    (מה שממש לא עשה הריטלין).
    בזמן האחרון החל בגירודים בעור , בעיקר לפני שהולך לישון, ממש ממש גירודים .
    אין לו שום סימן על העור.
    הפסקנו את האטנט לפני כשבוע, והגירודים כמעט נעלמו.
    התרופה מאד טובה לו, חוץ מהעניין המוזר הזה.

בפורום נוירולוגיה הופננו לרופא אלרגיה.

מה דעתך?

תודה רבה וחג שמח

שירי.

הוספת תגובה

• גרד בעור כתוצאה מתרופות

שון
    19/04/2016

זו אכן דילמה קשה עבורך להחליט.
    גרד בעור אכן יכול לנבוע מתרופות ובפרט בניסוי שהמחשת בו התרופה הופסקה
    והגרד נעלם.
    זו דילמה שלך ולצערי הרופא אלרגיה לא יכול לעזור פה.
    אז מה הוא יתן עוד תרופה ( אנטיהיסתמינים ) נגד גרד , וזו גורמת לנמנום ברוב המקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירודים בעור בגלל שימוש באטנט - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/04/2016

שלום .במידה והגרד פסק לאחר הפסקת הטיפול אין לחזור לטפל בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בני סובל מאלרגיה לחלב? מאיזה סוג?
    עדי
    14/04/2016

שלום, בני בן 4.5 ח'. ניזון מגיל שבועיים מנוטרימיגן עקב רפלקס הקאה לאחר סימילאק חלבי (רצה להקיא אך לא הקיא באמת). הנוטרימיגן ניתן לאחר ייעוץ גסטרו והיטיב איתו. רפלקס ההקאה נעלם. אינו יונק כלל. בגיל חודש ניסיתי שוב חלבי ושוב חזר רפלקס ההקאה. מדגישה כי לא היו תופעות קוצר נשימה או הכחלה וכו'. לכן חזרנו לנוטרימיגן בעצת הגסטרו והופנינו לאלרגולוג. בגיל כמעט 4 ח' בני נבדק ע"י אלרגולוג שביצע טסט עורי ע"י 3 דקירות בזרוע. תשובתו היתה כי אין עדות לאלרגיה מסוג ige mediated אך לא ניתן לשלול non ige. המליץ לנסות חלבי ולבדוק איך מגיב. המשכתי נוטרימיגן וחיכיתי עם הניסיונות. השבוע, בגיל 4.5 חודשים ניסיתי לתת מנת סימילאק חלבי של 150 מ"ל (הכמות אותה אוכל כיום). כעבור שעה החל בני להקיא ללא הפסקה עד כדי אפאטיות. לא היו תופעות אחרות. הופנינו למיון, שם חשדו כמובן בתגובה אלרגית לחלב. התפנית היתה שבמיון עצמו החל בני לשלשל ריר בכמויות רבות והעלה חום. בדיקות העלו מדדי דלקת גבוהים ובני טופל ברוציפין ואזניל. אבחנת הרופאים לאחר 5 ימי אשפוז היתה חיידק או דלקת במעיים ואמרו כי ייתכן ומחלה זו יחד עם מתן הסימילאק היו פשוט צירוף מקרים. עם זאת, עדיין לא שללו כי מדובר בתגובה אלרגית לחלב שקיבל. לסיכום: 1. האם בני נבדק ע"י אלרגולוג בגיל צעיר מדי והאבחנה כי אין עדות לige mediated יכולה להשתנות? 2. לאור המצב, מתי וכיצד היית ממליץ לי לנסות לתת שוב פורמולה חלבית? 3. האם אתה סובר כי תיאור מחלתו נבע מתגובה אלרגית לחלב?

הוספת תגובה

• האם בני סובל מאלרגיה לחלב? מאיזה סוג? - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/04/2016

לא לתת חלב בשום מקרה עד גיל שנה!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה לעשות קעקוע ואני אלרגית לPPD זה אפשרי ?
    אופל
    13/04/2016

שלום לכולם אני רוצה לעשות קעקוע ואני אלרגית לPPD ושמעתי על בחור אחד שעשה זריקות כל חודש במשך כמה זמן ולאחר מכן עשה קעקוע ללא בעיה ... השאלה שלי אם יש באמת דבר כזה ואם לא האם זה אפשרי לעשות קעקוע ?

הוספת תגובה

• אני רוצה לעשות קעקוע ואני אלרגית לPPD זה אפשרי ? - תגובה

ד``ר בן רנר
    14/04/2016

חלילה וחס לא .........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפריחה כנראה - פתרונות ?
    ליאור
    12/04/2016

שלום,

בן 43, בריא, מזה שבוע וחצי אני סובל מאף נוזל ובעיקר סתום רוב שעות היום.
    לפני כשנה עברנו ליישוב בו הפריחה בשיאה בעונה זו ויש לי חשד שזה בגלל זה היות ואף פעם לא סבלתי מאלרגיה בתקופה הזו (או תקופה אחרת).
    אני משתמש להקלה באוטריווין קומפליט אבל יודע שזה לא הפתרון.
    כעת כשאני בולע אני מרגיש את האוזניים מתכווצות.
    האם יש איזה טיפול מיידי בלי לעבור עכשיו סדרת בדיקות לגילוי המקור שהביא אותי למצב זה ?

תודה רבה על תגובתכם.

הוספת תגובה

• אלרגיה לפריחה כנראה - פתרונות ? - תגובה

ד``ר בן רנר
    14/04/2016

שלום זו כנראה אליה עונתית גש למרפאה אלרגית במקום מגורך.
    ניתן לתת טיפול בסטרואידים להקלה מידית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן של חוש טעם וריח בבקשה עזרה
    לירון
    09/04/2016

שלום ,
    3 חודשים אחרונים איבדתי לחלוטין חוש טעם וחוש ריח נחלש לא אבד לחלוטין
    מעולם לא סבלתי מנזלת עד לחצי שנה האחרונה ,אני מתעוררת לרוב עם אף סתום וגודש התעטשויות ומופיע גרד באף. סובלת גם מליחה נזלת מאחורי האף .
    בעיקרון האף לא סתום אבל חוש הטעם אבד לחלוטין וריח נחלש אבל מידי פעם חוזר אבל לא במלוא עוצמתו.
    רופא א.א.ג רשם לי דסלורטדין(אריוס) וספריי לאף שנקרא אבאמיס.
    אני לוקחת כבר שבוע ולא עוזר לי בכלל . ההתעטשויות וגירוי באף פחתו אבל חושים לא חוזרים.
    אני מעשנת.
    האם יש מה לעשות בנוגע לחושים יש סיכוי שזה יחזור מתי שהוא?

הוספת תגובה

• אובדן של חוש טעם וריח בבקשה עזרה - תגובה

ד``ר בן רנר
    14/04/2016

שלום
    בשביל זה יש מרפאות לאלרגיה גשי לאחת מהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה