מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה בדם - אסטמה וזריקות קזולאייר מידי חודשנון05/04/2016
אני בת 59 הסובלת מספר שנים מאסטמה . לפני שלוש שנים החלה להופיע נזלת בבוקר עם התעטשויות, גירוי בגרון, אף סתום ותתרנות. קיבלתי הרבה מאוד תרסיסים לאף שלא ממש עזרו, כמו"כ קיבלתי על בסיס קבוע משאפים שאף הם השתנו מעת לעת.
הגעתי למצב של סינוזיטיס קשה. אלרגולוג נתן לי זריקה שעזרה לי מאוד. התופעות חזרו לאחר שלושה חודשים ונאלצתי לקבל מנת פרדינזון גבוהה בכמות יורדת מידי מספר ימים. שוב הייתה הקלה. בטסטים שערך האלרגולוג לא נמצא שאני אלרגית.
בבדיקת דם נתגלתה אלרגיה גבוהה בדם. לאחר משא ומתן מול קופת חולים אישרו לי את ה-קסולייר. קיבלתי את הזריקה הראשונה חודש לאחר הטיפול הסטרואידי והרגשתי מצויין. חודש אחרי קיבלתי שוב אך לא היה כל שינוי לטובה פרט לכאבים בכל הגוף ואילו בפעם השלישית אני עדיין מנוזלת עם סימפטומים אלרגיים במיוחד בשעות הבוקר. בנוסף הכאבים בכל רקמות החיבור בגוף במיוחד באגן, בגב התחתון המקרין לרגליים .
ברצוני לברר האם ההקלה אמורה לבוא רק לאחר מספר חודשים של קבלת הזריקה?
והאם הכאבים שאני חשה בגוף הם כתוצאה מתופעת לוואי לזריקת הקסולייר?
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזריקה קסולייר תופעות לוואי חמורות
יעל05/04/2016תופעות הלוואי של הזריקה קסולייר מוסתרות מהציבור ומ שאת מתארת גם אני חוותי על בשרי כחולת אורטיקריה.
כאבים בגוף וחולשה כמו שבר כלי של שפעת כרונית שלא נגמרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה בדם - אסטמה וזריקות קזולאייר מידי חודש - תגובה
ד``ר בן רנר14/04/2016שלום
זולאיר לא מאושר לנזלת אלא לאסטמה כך שאני מתפלא שקיבלת אישור .אחת מתגובות הלואי הלא שכיחות הם כאבי שרירים . ע"מ לפתור את הבעיה יש להפחית את המינון . בנוסף יש לדווח לחברת התרופות (נוברטיס) על התופעה שאינה שכיחה.
יש לי מספר רב של מטופלים המקבלים זולאיר ורק אחת פתחה תופעה דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מדלקות בעיניים עיניים אדומותמאי03/04/2016
כל הזמן העיניים שלי דומעות ויוצא מי מוגלה כזה מעיניים מאוד קשה ליראות בבוקר לעפתוח תעניים העניים ניסגרות כל פקום שאני הולכת אני דומעת ושאני הולכת לרופא סתם מביאים לי טיפות וטיפות ואני רק בת 17 ואני סובלת מעל שנה כבר אני גרה באילת ואיך כל כך רופאים פה שמבינים משהו הביאו לי טיפות וזה עבר לשתי העניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מדלקות בעיניים עיניים אדומות - תגובה
ד``ר בן רנר14/04/2016תצטרכי להצפין לבית חלולים קפלן לאלרגיה .באופן כללי הטיפול הוא ע"י ר' עיניים . באלרגיה ניתן לנסול ולאתר את הגורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת דיפרוספן - הפרש מינימלישלמה28/03/2016
מה ההפרש המנימלי בין 2 זריקות?
כמה זריקות מותר לקבל מכסימום בשנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת דיפרוספן - הפרש מינימלי - תגובה
ד``ר בן רנר14/04/2016חודש .רצוי לא יותר משניים או שלוש .ההשפעה של הזריקות הנוספות פוחתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורמים לאנגיודמה אלרגיתנחמן23/03/2016
שלום!
אשמח לדעת מהם האלרגנים שגורמים לאנגיודמה אלרגית.ידוע לי שתרופות,אבק,עצים,חיות,קוסמטיקה עלולים לגרום לאנגיודמה אלרגית נרכשת.ומה עוד?
חומרי ניקוי(אבקה כביסה,נוזל לניקוי שטחים,סבון,שמפו,בשמים,דאודורנטים)?
תודה רבה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמים לאנגיודמה אלרגית - תגובה
ד``ר בן רנר24/04/2016שלום
אנגיואדמה ברב המקרים ללא סיבה .כל הסיבות שמנית עלולים לגרום לתופעות אלרגיות אך ההוכחה קשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אלרגית - זיהוי האלרגןדורית06/03/2016
שלום,
אני בת 27, ומאז שאני בת 7 אני סובלת מדלקת עיניים אלרגית.
לאחרונה, החלטתי שאני רוצה לדעת מה המקור לזה (ואולי כך אצליח להיפטר ממנו), הגעתי לרופא אלרגיה בקופה, הוא עשה לי 15 טסטים שכולם יצאו שליליים.
כשסיפרתי זאת לרופא העיניים שלי, הוא אמר שהדלקת היא וודאי אלרגית, ואלרגיות שמתבטאות רק בעיניים, אין אפשרות לאבחן את האלרגן ע"י טסטים.
לאחרונה עברנו דירה, לקומה ראשונה בשכונה אחרת, וזה ממש מחריף, אני מאמינה שיש איזה צמח שגדל בקרבה שאני אלרגית לו (יש הרבה צמחי בר בסביבה). אם הייתי יודעת מהו, הייתי פשוט עוקרת אותו.
1. האם אכן אין אפשרות לאתר את האלרגן במקרה של דלקת עיניים אלרגית?
2. אני משתמשת בלורסטין, ולאחרונה שמעתי המלצות חמות על טלפסט. האם כדאי לנסות? יכול להיות שהוא יוכל לעזור לי יותר? מה ההבדל בינהם ?
תודה רבה,
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים אלרגית - זיהוי האלרגן - תגובה
ד``ר בן רנר09/03/2016שלום
לדאבוני אלה דלקות "אלרגיות" מקומיות שלא ניתן לאתר בגלל מגבלות הבדיקה. מעבר לטפול תרופתי אין אפשרות אחרת . לא מדובר בצמח ספציפי ואין מה לעקור. זו תגובה בעיין שנראת "אלרגית" אל למעשה זו תגובה אימונולוגית /דלקתית ללא קשר ספציפי לאלרגן כל שהוא.מאד מתסכל אבל זה המצב.לשם "אלרגית" אין משמעות ממשית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ! + שאלה על טלפס
דורית10/03/2016תודה רבה על התשובה !
מה לגבי הטלפסט? כדי לנסות לקחת אותו ? יכול להיות שהוא יותר יעזור לי מלורסטין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
שירה10/03/2016לי היתה פריחה אלרגית שנמשכה 7 שנים בשם אורטיקריה
בן היתה היתה גם דלקת עניים ( אודם תמידי ) .
לא הלאה אותך אבל עברתי את הטלפסט והלורסטין וסטרואידים איומים
בקיצור את כל החרטה של הפואה הקונבציונלית.מה שהציל אותי היה טיפול צמחי שלקחתי בשתייה מספר חודשים עד שהסיפור המעיק הזה הסתיים.
החיסרון של העלות הכספית.
אם אין לך בבעיה תכנסי לאתר דרך גוגל של המטפל.
רמי מור מחלות עור.
שיהיה לך בהצלחה.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ! + שאלה על טלפס - תגובה
ד``ר בן רנר13/03/2016שלום
את יכולה לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאבקת כביסה וסבונים הגורמים לצריבה בעוראילנה04/03/2016
שלום
אני סובלת מרגישות לאבקת כביסה וסבונים שונים. השימוש גורם לי לגירודים וצריבה בעור. ניסיתי אבקות שונות אך לא מצאתי אחת שתתאים לי. שמעתי על אפשרות להכין אבקת כביסה בבית ממלח גס, מלח לימון, סודה לשתיה וחומץ בתור מרכך. האם לדעתך ההרכב הזה עלול לגרום לרגישות או פגיעה בעור?
האם ידוע לך על חומרים אחרים שיכולים לשמש להכנת אבקת כביסה עדינה שלא תגרום לרגישות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאבקת כביסה וסבונים הגורמים לצריבה בעור - תגובה
ד``ר בן רנר05/03/2016שלום
אני לא מומחה באבקות כביסה ואותן מיצרים בבתי חרושת ולא בבית . החומרים שציינת מסוכנים גם לעור וגם לכביסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לאנגיודמה אלרגיתדינה03/03/2016
שלום רב!יש לי שאלה:
במידה וטלפסט לא עוזר,האם זה אומר שלא מדובר בבעיה אלרגית?
מדובר בחשד לאנגיודמה אלרגית(הוכח שלא מדובר באנגיודמה תורשתית).ige פי 7 מעל הנורמה.מטופל כשלושה שבועות ע'י טלפסט כדור אחד ובשבוע האחרון 3 כדורי טלפסט.ההתקפים של הבצקות באות ללא שינוי.
מדובר בבצקות בעפעפיים ושפה בעיקר,אך היה אירוע אחד של הבצקת בענבל,שורש הלשון וחך רך.
מה עליי לעשות?
תודה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאנגיודמה אלרגית - תגובה
ד``ר בן רנר05/03/2016שלום
זו תופעה די שכיחה והתופעה בד"כ "תקלה" במערכת קרישת הדם" ולא אלרגיה ספציפית . טלפסט שאינו טיפול ספציפי יכול לעזור ללא קשר אם זו אלרגיה או לא. תלוי בעצמת ההתקף. גש למרפאה אלרגית לטיפול והכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות לא ברורות בעפעפיים ועודיצחק02/03/2016
אני בן 61 ולאחרונה כמה פעמים תקף אותי סוג של בצקת (התנפחות) בעפעפיים או בשפתיים פעם למעלה פעם למטה, ולאחרונה בתחילת הלשון בצד שמאל. אני לא יודע מה זה, זה ממשיך בין מס' שעות ליום יומיים, ואם אני לוקח פניסטיל טיפות זה יורד יותר מהר. היום נתקפתי עוד הפעם בהתנפחות חזקה בשפה התחתונה, הלכתי למיון בצפת, בדקו אותי כל מיני בדיקות, לא מצאו את הסיבה נתנו לי פרדיזון 20 מ"ג פעמים ביום ל 4 ימים + טלפסט ואמרו שיכול להיות שזה קשור לכדור להורדת לחץ דם.
אני שואל מה אני צריך לעשות בשביל לברר מה זה ולהתפטר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות לא ברורות בעפעפיים ועוד - תגובה
ד``ר בן רנר05/03/2016שלום .זוהיא ANGIOEDEMA יש לברר את הסיבה. והיות ואתה מצפת גש לרופאים במקום .תרצה להדרים עד הרצליה ,אתה מוזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעור ושעול לאחר עבודת חקלאותמיכאל01/03/2016
שלום רב,
הבת שלי סיימה עבודה של חצי שנה בקיבוץ בתחום החקלאות עם סוגים שונים של ירקות. במהלך התקופה התגלו אצלה שלפוחיות ופצעים מסוגים שונים בידיים, רגליים, גב ואזורים נוספים. קבלה קרמים שלא עזרו.לפני כחודש קבלה זריקה של קורטיזון וכדורי טלפאסט, ורוליד. הרופא של קופח גם בדק בדיקות לאלרגיה והתוצאה שהיא אלרגית לקרדית אבק ,אך הוא לא היה בטוח לגמרי.
לאחר כשבוע כל התופעות נעלמו כמעט, אך לצערנו עכשיו הכל מתחיל לחזור והגוף פורח שוב. אנחנו ממש מודאגים מהמצב , לאן פונים עכשיו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלך סובלת מאורטיקריה
שירה02/03/2016התופעות נעלמו כפי שכתבת אבל אתה לא היית מודע שזה מהזריקה
הסטרואידית שיצרה רק מראית עין של החלמה.
גם המשחות שהיא קבלה הכילו סטרואידים בלי שום ספק.
התופעה נקראת אורטיקריה והבת שלך לצערי נמצאת במסלול של אורטיקריה כרונית
עם מעגל קסמים של תרופות של הרפואה הקונבציונלית שיש להם יותר תופעות לוואי מאשר תועלת.
בתור חולה לשעבר באורטיקריה כרונית עם 7 שנים של סבל מהמחלה אני ממליצה לך על טיפול שיכול להציל את הבת שלך מהפריחה ובבעיקר מהסבל של התרופות שאין בהם שום תועלת .
הטיפול שהבריא אותי מאורטיקריה היה טיפול צמחי מעולה.
תכנס לגוגל ותרשום , רמי מור טיפול באורטיקריה.
תגיע לאתר שלו ויש לך שם את כל המידע על הטיפול באורטיקריה.
מאחלת החלמה מהירה והצלחה ומקווה שתרמתי מידע חיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה בעור ושעול לאחר עבודת חקלאות - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/03/2016שלום רב. צריך לראות את סוג הפריחה. יתכן וזה אורטיקריה או אטופיק דרמטיטיס. בינתיים לחדש טיפול ולפנות ליעוץ חוזר של אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש ממושכים ואלרגיה לילד בן 8שירה01/03/2016
שלום , בני בן 8 סובל מזה חודשיים מכאבי ראש. ההשערה הראשונה היתה סינוסיטיס קיבל אוגמטין אך לא היתה הקלה. השערה שניה סינוסיטיס ממקור אלרגי קיבל אריוס+טיפות אף אך לא היה שיפור. בסי טי ראש+מערות הפנים לא היתה עדות לSOL ולממצאים חריגים אחרים למעט עיבוי רירית קל בתאים אתמואידליים בתא ספנואידלי שמאלי וברצפת הסינוסים המקסילריים. חוות דעת של א.א.ג היתה שמקור הכאבים אינו סינוסיטיס. לאור המשך הסימפטומים הומלץ על MRI ואת זה אנו עושים השבוע.
לציין שהילד מקורר מאוד בימים האחרונים מאוד כמו כן אלרגי לחתול , דשא וכתלית יהודה
מטופל כרגע בהיסטפד למשך שבוע. האם לדעתך יש קשר בין כאבי הראש לבין האלרגיות ומשך הזמן הרב שהבעיה נמשכת ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש ממושכים ואלרגיה לילד בן 8 - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי02/03/2016שלום רב. ריניטיס אלרגי מסוגל לגרום לפעמים לכאב ראש. ממליץ טיפול עם תרופות אנטיהיסטמיניות חדשו. למשל היסטזין או אריוס או לורטדין. לתת קבוע יום יום פעם או פעמיים ביום במשך חודש. מעקב רופא אלרגולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש לבן 8 ואלרגיה -שאלת המשך
שירה15/03/2016בבדיקת MRI לא נמצא ממצא מוחי אך ישנה מלאות בסינוסים. מקור הגודש הנו אלרגיה.
כמובן שמזג האויר בימים האחרונים משפיע על תסמיני האלרגיה נזלת, שיעול עיניים אדומות ומגרדות. הילד מטופל באריוס 5 CC פעם ביום. יש שיפור בתסמיני האלרגיה
האם לטפל באופן יום יומי והאם המינון נכון או שלחלופין לאחר חלוף התסמינים ניתן לתת אריוס רק במידת הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 עם כאבי בטן חזקים וחוסר רצון לאכול אדוםמעיין29/02/2016
שלום ,
בני היקר בן 4.
יש לו המון כאבי בטן , לעתים ממש מתקפל בריצפה מכאבים והבעות הפנים שלו מתעוותות מרוב כאב.
לפני חודשיים היה לראשונה תולעים במעיים שיצאו מהטוסיק- אז הרופא שייך את הכאבים לזה.
התעקשנו להמשיך בדיקות..ובוצעו בדיקות דם, אצל אחיות הקופה, בהן נבדק רגישות לגלוטן (צליאק)- הבדיקות הראו לדברי הרופא שאין חשד לצליאק.
לאבא שלי יש קרוהן .
בנוסף, הבן שלי לא מוכן לאכול מאכלים אדומים : עגבניה, פסטה ברוטב בצבע אדום (גם אם זה פפריקה..רק הצבע מרתיע), אפילו פיצה או נמנע ואוכל רק את הקשה שבקצה הפיצה!
אוכל גמבה כתומה, צהובה, ירוקה- אבל לא אדומה...
אני לא יודעת אם זה אומר משהו,אבל כתבתי כדי שאולי יעלה בדעתכם איזה רעיון כי אני במבוי סתום.
דבר נוסף, המון פעמים מגרד לו בחלק האחורי של הרגל בברך האחורית (שכחתי איך זה נקרא, סילחו לי)
יש לילד יציאות רכות, בד"כ מספר פעמים ביום, זה בין רך לבין שלשול.
מה אתם ממליצים?? מה לבדוק עוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 עם כאבי בטן חזקים וחוסר רצון לאכול אדום - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/03/2016שלום רב. אלרגיה למזון בדרך כלל באה לידי ביטוי עם פריחה מפושטת ולא רק עם כאב בטן. למרות זאת ניתן לבצע טסטים אלרגיים למזון כדי לשלול זאת. בטסטים אפשר לבדוק אלרגיה לעגבניה אדומה כדי להבין למה הילד לא אוהב מאכלים אדומים. לא כול האלרגולוגים בודקים את האלרגיה לעגבניה. יש לשאול לפני שמגיעים.
פרט לאלרגיה יש עוד מחלות נוספות שגורמות לכאב בטן חוזר. רופאי גסטרו מטפלים בזה.
גרד אחרי הברכיים יכול להיות ביטוי לאטופיק דרמטיטיס שזה מחלת עור אלרגית שקשורה בדרך כלל לאלרגיה לקרדית אבק בית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם בפנים לאחר קיום יחסי מין עם קונדוםי27/02/2016
שלום,
אודה מאוד על עזרתכם.
אני בת 24 עם היסטוריה של דלקות בדרכי השתן.
באופן עקבי, כמספר דקות לאחר קיום יחסי מין עם קונדום וחומר סיכה מופיע לי אודם בעור בגודל של כ- 1 סמ"ר מתחת לעין שמאל אשר גורם לגרד קל. מצ"ב תמונה.
האודם מופיע אך ורק לאחר קיום יחסי מין כאמור ונותר לתקופה של כשבוע.
החלפתי מותג של קונדומים ושל חומר סיכה, אך הבעיה לא חלפה.
האם ייתכן שמדובר באלרגיה ללטקס או לחומר הסיכה? האם מדובר בבעיה אחרת?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם בפנים לאחר קיום יחסי מין עם קונדום - תגובה
ד``ר בן רנר29/02/2016שלום
לא סביר שמדובר ברגישות ללטקס הגורם לתופעות כלליות .אולי לחומר הסיכה במידה ואתה בא במגיע עם העיין . גש למרפאה אלרגית לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב או אי סבילות? תינוק בן 3 ח'עדי23/02/2016
שלום,
בני בן 3 ח'. עם היוולדו ניזון מסימילאק חלבי. אינני מניקה כלל. מהר מאד החלו גזים איומים, אי שקט, בכי מתמשך גם בזמן האכילה ואחריה, רפלקס הקאה כמעט בכל ארוחה אך ללא הקאה כלל וסבל מיציאות קשות והתאמץ מאד עד כדי בכי בכל יציאה. כמעט ולא פלט. לאור אי השקט נבדקה אופציה של רפלוקס סמוי והומלץ לנסות סימילאק קומפורט. ניסינו אך המצב המשיך. לבסוף הומלץ על נוטרימיגן שאנו משתמשים בו מגיל 3 שבועות בערך ועד היום. הפורמולה הפסיקה את רפלקס ההקאה אך אי בשקט המשיך וגם המאמץ סביב היציאות. בגיל חודש ניסיתי שוב סימילאק חלבי במשך יממה שלמה, סה"כ 6 מנות. רפלקס ההקאה חזר (ללא הקאה) וכמובן אי שקט ולכן הפסקתי זאת וחזרתי לנוטרימיגן. דווקא את מנת הנוטרימיגן הראשונה שניתנה מיד לאחר רצף המנות החלביות התינוק משום מה הקיא מיד. מאז לא הקיא שוב, ב"ה, כמובן ממשיכים עם הנוטרימיגן, נרגעו הגזים ואין שום רפלקס הקאה. אני רואה כי פורמולה זו מיטיבה עמו מאד. לא ניסינו פורמולה חלבית שוב. בזמנו העלו רק אפשרות של אי סבילות לחלבון חלב פרה. שאלתי, לאור האמור לעיל, הייתכן כי בני ממש אלרגי לחלב או שמרבית הסיכויים כי זוהי רק אי סבילות שתחלוף? מהי הערכתך?
תודה רבה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב או אי סבילות? תינוק בן 3 ח' - תגובה
ד``ר בן רנר29/02/2016התלונות מצביעות על רגישות לחלבון חלב ולא על אי סבילות גשי למרפאה אלרגית(דבר שהיה צריך לעשותו מיד! ולא להתעכב בנסיונות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר למה שעברתי בגלל האלרגיה?יובל20/02/2016
שלום , לראשונה בחיי הייתי בקרבת מקום עם הרבה חתולים במקום סגור, למחרת תקף אותי חזה אוויר (פנמטוראקס) האם יש לזה קשר? יש לומר שגילתי אחרי זמן קצר לאחר מקרה הפנמוטראקס שאני אלרגית לחתולים ברמה שלוקח לי כיומים לצאת מזה . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר למה שעברתי בגלל האלרגיה? - תגובה
ד``ר בן רנר29/02/2016פנוימוטורקס נגרם בד"כ משעול חזק הפוגע באזור פגוע וחלש. רגישות לחתולים לא אמורה לגרום לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד נפיחות ודמעות האם זו אלרגיהתמי15/02/2016
שלום האםמזו תגובה אלרגית והאם יכול להיות שזה מאיפור בעיניים שאחרי שנים רבות מדפיע התופאות הם דמעות תחושת גרד וללפעמים כאילו נפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד נפיחות ודמעות האם זו אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר29/02/2016אפשרי בהחלט .גשי למרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)