מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מברכה מה דעתך על ה-B-GEL של חביבה רברכה27/07/2010
לאילנה. מה דעתך על הגיל של B-GEL של חביבה ריבקין. כתוב על הקופסא באנגלית NBC/נאמר לי שאת הגיל הזה למרוח אחרי הסרת השעווה.כדי לסגור את הנקוביות וכן להרגעה. האם הוא יעיל? האם יש משהו אחר שאת מכירה שעושה את העבודה הזו? תודה. ועוד שאלה. מה יותר חסכוני בקבוק נוזל של מי פילינג או גיל פילינג (אותו גודל של מיכל).תודה בעד תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברכה
אילנה כסיף28/07/2010שלום רב, אני לא מכירה את המוצר שציינת אני באופן אישי מתשמשת בדפילב בג'ל עץ התה להסרת הדביקות של השעווה ולהרגעה.
לגבי הפדיקור אני עובדת עם מוצרי בי נטורל היחידים שמאושרים על ידי האגודה לסוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיר קאלוסדנה25/07/2010
האם אפשר להשתמש במסיר קאלוס יותר מפעם אחת בטיפול אם עדיין אני רואה שבפעם הראשונה שהסרתי בקאלוס יש עדיין עור קשה?
כשעשיתי טיפול לאחי נשאר אזור בעקב שבו יש עור קשה גם אחרי שהורדתי עם קאלוס, לכן אני שואלת.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רצוי
אילנה כסיף26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדי פושרדנה24/07/2010
קניתי את הפדי פושר המדהים וקיבלתי בתוך האריזה בקבוקון קטן שנקרא exfoliating cuticle treatment. שכחתי לשאול את המוכר ברעננה מה זה. מאחר ואתן עובדות בנייל סטודיו אתן בטח יודעות מה זה הבקבוקון שמתלווה לפדי פושר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מרכך עור
אילנה כסיף26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- feet by opiדנה23/07/2010
שלום,
רציתי לדעת האם המשייף לכף הרגל feet by opi ניתנת לחיטוי?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיף FEET
אילנה כסיף26/07/2010שלום דנה, המשייף שציינת נועד לשימוש אישי בבית ולא לשימוש במכון לכן ניתן רק לחטא אבל לא לעקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים צהובות, פטריה ואודםטלי17/07/2010
שלום,
לאחרונה שמתי לב שלביתי בת ה- 11 יש פטריה בשתי בהונות הרגליים. זה התחיל מכך שהיא גזרה בעצמה לא נכון את הציפורן של הבוהן וכתוצאה מכך הסירה כמעט את השליש הראשון של הציפורן. בנוסף לאחר שהיא גזרה את הציפורן אז העור שהיה מתחת לציפורן (אין לי מושג איך הוא נקרא) התנפח מעט ועלה למעלה וכעט יש לה בשר נפוח ואדמדם סביב הציפורן. שאר הציפורן על הרגל הפכה לצהובה ואני רואה שהיא כאילו מתנתקת מהצדדים. בשורש של הציפורן (המקום ממנה הציפורן יוצאת) יש מעין חצי עיגול בהיר יותר משאר הציפורן וכל הציפורן נראית צהובה ומוגלתית כזו.
מה שמוזר הוא שגם בבוהן השניה יש לה אותו דבר רק בלי בלי האודם מסביב. ציפורן צהובה , מן מוגלתית כזו. אגב, הציפורן הראשונה , זו שהיא גזרה לא נכון עקומה לגמרי ובצורת אליפסה- באלכסון - משהו מוזר.... לקחתי אותה לרופא עור, הוא שאל אם היא קיבלה מכה ואמרתי שלא. הוא שלח את הציפורן למעבדה לבדיקת פטריה.
השאלה שלי היא איך יכול להיות לילדה פטריה בציפורניים? האם זה נשמע לך כמו פטריה ואם כן, אני יודעת שזה "סיוט" לטפל בפטריה, לילדה אין את הסבלנות לכך ואני יודעת שזה חשוב, (שלא לדבר על כך שזה גם לא אסטטי כלל...) האם יש עצה אחרת איך לטפל בזה? האם יש לך השערה אחרת וזו לא פטריה ?
בנוסף יש לנו בריכה בבית, את ממליצה לי לא להכניס אותה כלל? או שהכלור בבריכה אמור לעשות את העבודה שלו..?
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורנים צהובות וכו'
אילנה כסיף19/07/2010שלום טלי,
קודם כל את צריכה להרגע. הילדה בריאה ושמחה ? בפטרת - אפשר לטפל. ילדים יכולים כמו מבוגרים להדבק בפטריה. קודם כל לא בטוח שזו פטריה וכדאי להמתין לתוצאות המעבדה. לי זה נשמע יותר כמו זיהום אבל אני לא רופא ולא ראיתי במו עיני את הילדה.
לגבי הבריכה, המתיני לתושבת הרופא אבל בעיקרון הכלור אמור לעשות את שלו.
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת רטובה בכף הרגליעל17/07/2010
קרוב משפחה שיש לו פטרת רטובה בכף הרגל (לא אקזמה, ללא גירוד ואודם, רק קילופים של כף הרגל ומעט באזור האצבעות) ביקש שאעשה לו טיפול. יש לו גם פטרת בציפורניים והן די אכולות. האם אפשר לשייף מעט עם משייף גיטרה באזור העקב היכן שגם יש הצטברות של עור גס, למרוח למיסיל על העור המתקלף ובין האצבעות וטיפות "פיור" על הציפורנים או שבכלל עדיף לא לגעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת
אילנה כסיף19/07/2010פטרת מרטיבות תעבור בעזרת ייבוש העור, אולי כדאי להחליף נעלים לפני שאת רושמת מרשם לכלך הרבה תרופות...
לפעמים קצת דאודורנט ונעל פתוחה עושים עבודה מצוינת.
לגבי הפטרת בציפורניים- אם המצב שלהן קשה רוב הסיכויים שרק כדורים יעזרו אבל שווה לנסות שיוף מסיבי של הציפורנים (זהירות לא לפצוע) וטיפות קיור או אנטיפונג בבית. ומעקב של אחת לשבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרניתנטע17/07/2010
שלום לכם. יש לי ציפורן חודרנית וכן פטריה בשתי הבהונות הרבה מאד זמן. הציפורן מעובה,קשה, וכואבת רוב הזמן. הפדיקוריסטית שלי המליצה לאחר הפדיקור שתעשה,בניה בציפורן,בעקבות זה שהציפורן מאד קצרה וקטנה. האם מומלץ? והאם לק על ציפורן עם פטריה+חודרנית מומלץ גם הוא? ובכלל...מה הטיפול לפטריה וחודרנית גם יחד? תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן חודרנית
אילנה כסיף19/07/2010שלום נטע, קודם כל טפלי בפטריה. יתכן אפילו שהופעת הציפורן החודרנית היא בשל עיוות שנגרם מהפטריה. במקביל הקפידי לנעול נעלים מרווחות (עכשיו קיץ ככה שזה אפילו כיף) אם תשלחי לי תמונה אני אוכל להיות יותר מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה סדר בדברים...דנה13/07/2010
כל מכון מגדיר אחרת מה הוא נותן בפדיקור ספא (קוסמטי) ובפדיקור רפואי. יש כאלה שעושים הפרדה בין יבש לרטוב.
האם בפדיקור ספא לא מסירים קאלוס ולא משתמשים בסכינים (כלומר, מטפלים רק בציפורניים, פילינג, מסכה, עיסוי ומריחת לק) או
שבפדיקור ספא מסירים קאלוס בעזרת שימוש בחומרי התפחה כמו של בי נטורל ולא משתמשים בסכינים?
מבולבלת בהגדרות...
בפדיקור רפואי נעשה שימוש בסכינים?
ראיתי למשל באתר של ספא גוד לק שהם כותבים בפדיקור רפואי שזה גם פדיקור לחולי סוכרת, אך פדיקור לחולי סוכרת לא נעשה עם סכינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר בדברים
אילנה כסיף13/07/2010יש אצלנו סדנה של פדיקור ספא ביום 19/7/2010 בשעה 17:00 בואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה12/07/2010
קניתי צבתית לעור ויש בה קפיץ, כמובן כאשר אני לוחצת עליה היא נסגרת וכשאני משחררת את הלחיצה היא נפתחת מעצמה. אך כשאני גוזרת עור במניקור, כשאני עוזבת את הלחיצה היא לא נפתחת מעצמה, אני צריכה לפתוח אותה על ידי משיכה של הידית, האם כך זה אמור להיות, או שהצבתית מקולקלת. אציין כי היא של חברה מוכרת ועלתה לי 150 ש"ח . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשמני אותה מעט זה יפתור את הבעיה
אילנה כסיף13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבתית עור ניפר opiדנה11/07/2010
קניתי צבתית עור ניפר לרגליים של OPI (מכורה לדברים שלהם, אין מה לעשות)ורציתי לדעת אם הצבתית מתאימה גם לידיים כדי שאקנה עוד אחת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע טוב דנה
נטלי מובר11/07/2010הצבתית אכן מתאימה גם לידיים אבל מומלץ ויותר נוח כאשר יש סט עבודה לידיים וגם לרגליים
נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראשי מכונהדנה11/07/2010
האם ניתן להשתמש בראש חכם להסרת קאלוס מהרגל או שעדיף בדיסקית שיוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי כבר על שאלה זו
אילנה כסיף11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי יבלת שורשדנה11/07/2010
במה מומלץ להסיר יבלת שורש בסקלפל מס' 15 או בתעלית?
האם מסיר קאלוס מומלץ לריכוך לפני הסרת יבלת שורש או שעדיף למרוח ג'ל יבלות ואז להסיר?
האם ג'ל לריכוך מסדרת אנטיפונג מהווה אופציה טובה לשים לפני הסרת יבלת שורש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת יבלת שורש
אילנה כסיף11/07/2010שלום דנה,
אני משתמשת בידית תעלה להוצאת יבלת שורש וכך אני ממליצה גם לתלמידות משום שהיא יציבה מאד ולא מתקפלת ונותנת לי בטחון בעבודה ותוצאה מדויקת. אבל בהחלט ניתן להשתמש בסכין 15 או 10 או 2. כדאי לרכך את פני היבלת ולהסיר את הכיפה שלה כך יהיה לך קל יותר להכנס לעומק לגבי שימוש בתכשיר- תלוי מה הטיפולים שאני צריכה לשעות מעבר להוצאת היבלת. אם יש קאלוס אני אשתמש במסיר קאלוס אם יש רק יבלת אני אשים ג'ל ריכוך. ג'ל יבלות אינו מיועד לשימוש במכון הטיפולים אלא להמשך טיפול בבית כאשר לא להצלחת להסיר את שרש היבלת ולמקרה של יבלת חוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל?
מורן10/11/2010בין ג'ל ריכוך לג'ל התפחה ולמה הם משמשים בדיוק כל אחד (במידה ויש הבדל)?
והיכן ניתן לקנות את כל החומרים לטיפול בפטרת הציפורן ואת החומרים לטיפול ביבלת מסמר?
אגב,מה הכוונה שאני שומעת את הביטוי "שבפטרת הציפורן צריך לשייף את הלוחית מעל מיטת הציפורן"?איך הכי מומלץ להוריד?
האם הפטרת עור כף הרגל אנחנו גם יכולות להמליץ על טיפול ולמכור חומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל? - תגובה
אילנה כסיף11/11/2010ג'ל ריכוך הוא ג'ל הטפחה. ניתן לרכוש את כל מוצרי הפדיקור ברשת נייל סטודיו.
לגבי הטיפול בפטרת : בדיוק כמו שכתבת " לשייף את לוחית הציפורן מעל מיטת הציפורן".
לטיפול בפטרת העור כדאי לתת את המשחה לטיפול בעור פגום ובעייתי מסדרת אניפנג. הטיפול נמשך כ 3 שבועות. יש למרוח בקר וערב לאחר שטיפות הרגלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלונה11/07/2010
כאשר מסירים עור קשה אחרי התפחה של בי נטורל, האם אפשר להשתמש בראש של מכונה , במקום במשייף הידני? אם כן, איזה ראש? תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משייף לפדיקור
אילנה כסיף11/07/2010שלום טליה,
בהחלט ניתן להשתמש במכונת שיוף בראש מנדרל+ גלילון שיוף או דיסקית. להזהר משיוף יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר למנוע שיוף יותר?
אלונה11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשייף בעדינות ורק איפה שצריך
אילנה כסיף11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן חודרנית מסובכת...שני10/07/2010
אני יודעת להתמודד עם ציפורן חודרנית כשהציפורן עצמה שלמה ובריאה כביכול, אבל.... יהיה לי בקרוב לקוח שיש לו חודרנית אבל כל ציפורן הבוהן: שבורה/פטרת/עקומה... יש לך עצות עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן חודרנית ופטריה
אילנה כסיף11/07/2010הי שני, אם יש פטרת הסירי את הלוחית מעל המיטה באזור הנגוע ותני המשך טפול הביתה לטיפול בפטרת. כל שבועיים כשהמטופל מגיע לביקורת שייפי מעט גם את הקצה של החודרנית כך נמנע יצירת פצע ואת התופעה של החודרניות ונפטרים משתי ציפורים בכמה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי או עיקורהדס10/07/2010
שלום,
אני צריכה להגיע לפדיקוריסטית שלי בפעם הראשונה במכון קוסמטיקה ,לטפל ביבלות ב כואבות כף הרגל לפני נסיעה לטיול.
יש לי חששות לג בי חיטוי הסכין או הכלים שמשתמשים בהם.
האם הכלים צריכים לעבור חיטוי או עיקור?
איזה הוכחה עלי לבקש מהפדיקוריסטית שלי לגבי חיטוי המכשירים?
תודה הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוי ועיקור
אילנה כסיף11/07/2010שלום הדס,
מאד פשוט! בקשי שיעשו גם חיטוי וגם עיקור לעינייך.
הכלים צריכים לעבור שטיפה עם סבון חיטוי, השריה של 10 דקות בתמיסת ברביסייד ניגוב ושהות של 10 שניות כל כלי בנפרד בסטיליזטור החשמלי.
לגבי סכינים הסכין היא לשימוש חד פעמי כך שהיא צריכה לצאת מהאריזה החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)