מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעונות מגיל צעיר?דליה09/01/2012
אני ובעלי טבעונים שנים רבות וכעת אני בהריון. אנו מתלבטים עמוקות בשאלה האם לגדל ילדינו כטבעונים מרגע הולדתם. מצד אחד זה אורח חיים ותזונה שאנחנו מאד מאמינים בהם, מסיבות מוסריות ובריאותיות, מצד שני אנחנו בהחלט חושבים שלילד מגיעה זכות הבחירה לגבי מה שהוא אוכל ושזה לא משהו שביכולתנו להכתיב מראש. כמו כן, על אף שאנחנו יודעים שעבור מבוגרים שמקפידים על תזונה מאוזנת עם כל אבות המזון והויטמינים הנדרשים אין בעיה בד"כ בטבעונות, איננו יודעים האם הדבר נכון גם עבור תינוקות וילדים, או שהם בכל זאת נזקקים לבשר, חלב וביצים יותר ממבוגרים.
נודה לתשובה.
דליה ותומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות מגיל צעיר? - תגובה
ד``ר עומר טופול22/01/2012דליה ותומר שלום,
אני אישית איני ממליץ על תזונה טבעונית לילדים. המינימום על פי תפיסתי הוא שימוש בביצים (אורגניות כמובן) המספקות חלבון מלא ובאיכות טובה. רצוי להתייעץ עם מומחי תזונה טבעונים אשר להם ניסיון בנושא וכפי שציינתי בפתח דברי אני איני מומחה שכזה.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעונות מגיל צעיר? - תגובה
30/01/2012דליה שלום רב,
תזונה טבעונית מיועדת יותר למבוגרים, אחרי סיום הצמיחה. בזמן הילדות נדרשים המון חומרי בנין על מנת להבטיח צמיחה בריאה ושלמה של הילד. השרירים נעזרים בחומצות אמינו בקצב חילוף חומרים גבוה המצריך זמינות גבוהה של חומצות אמינו אלו. המזון מהצומח חסר בחלק ניכר מחומרי בנין חיוניים אלו ויהיה קשה לספק אותם רק דרך מזון מן הצומח.
בנוסף, ויטמין B12 גם הוא לא זמין במיוחד אלא בבשר אדום, הודו אדום וכבש.
המלצתי היא שבגיל ההתפתחות ולפחות עד סיום ההתבגרות, להקפיד על תזונה המכילה חלבון מן החי ולא רק ביצים.
הצד המוסרי ברור לחלוטין, אך באמת שקשה יהיה להשלים את החסרים. וכפי שציינת בפנייתך, מגיעה לו הזכות לבחור בשלב מאוחר יותר באם להיות צמחוני/ טבעוני או אוכל בשר.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)