ילדה שקרנית מה עושים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שקרנית מה עושים?
    יוני
    15/01/2013

אני אמא חד הורית לילדה בת 5 האבא כמובן המשיך בחייו והילדה נפגשת איתו כשנוח לו וכמובן ל]פעמים הוא מבריז ולא מגיע כבר.היא יודעת שלא לצפות יותר מידיהיא לא יודעת שהוא המשיך הלאה היא חושבת שהוא בצבא וזה הסיבה שהוא לא בבית אנחנו עדיין לא גרושים.מה שקורה שילדתי משקרת כל הזמן ובכל מצב אם אנחנו מגיעות לבית של חברה היא אומרת שאותו ילדה שתתה לה מהכוס .או שאותו ילדה נגעה לה בדובי.או שהיא רוצה משחק מהארון שבכלל הילדה לא רצתה ולא שתתה
    בבית זה קצת יותר קל אני אומרת לה שאני חכמה יותר ואני יודעת שזה לא קרה ושתפסיק לשקר ובחוץ זה יותר קשה לדבר איתה
    בגן הסבירו לי שהיא עדיין קטנה וזה שלב שכל הילדים מגעים אליו
    אני מאוד מפחדת שהילדה שהיא שכנה וחברה טובה לא תירצה לשחק עם ביתי יותר או שההורים לא ירצו ילדה כזו בבית שלהם
    הילדה שלהם מבינה ומנסה לא להתיחס שביתי משקרת וכמובן היא אומרת שהיא לא שתתה או נגעה באותו דבר שביתי מתלוננת
    מה עושים?איך אפשר לעזור את השקרים האלה בבית ובחוץ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שקרנית מה עושים?

הוספת תגובה

• ילדה שקרנית מה עושים? - תגובה

20/01/2013

ליאת שלום,
    חשוב לציין כי דעתי בעניין מגיעה לא כמקור מקצועי פסיכולוגי, אלא מתוך ניסיוני בעבודה עם ילדים.
    מתיאור המקרה שלך נראה כי הילדה משקפת מראה עבורך. מדוע שילדה תשקר, אלא אם היא חיה בשקר? את בעצמך סיפרת שהסיפור "שמכרת לה" הוא שאבא בצבא. אני מניח שתחושותיה החדות לא תואמות עם הסיפור ולכן היא מרגישה ששקרים הם דבר לגיטימי.
    אני ממליץ למצוא זמן שקט איתה ולספר לה את המצב האמיתי עם אביה.
    נכון שזה כואב, אבל לחיות בשקר יהיה לה כואב יותר וכמובן מסבך את המצב יותר ויותר.
    בנוסף ממליץ לפנות לפסיכולוג ילדים, מניסיוני הוא ימליץ על כיוון דומה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה