מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכת מים בימים חמיםאורית12/03/2013
עכשיו כשחם מאוד ומחר יהיה יותר חם והילדים בחוגים/לימודים/חברים, חשוב לי שישתו מים אבל אני רואה שהגדול חוזר עם בקבוק תה קר כלשהו שהוא קונה ולדעתי זה לא מספיק נוזלים ובעיקר סוכר... כמה מים הילד צריך בימים כאלה? איך לגרום לו באמת לשתות מהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת מים בימים חמים - תגובה
ד``ר עומר טופול12/03/2013אורית שלום,
צריכת המים משתנה על פי מספר גורמים.
גודל הילד המתבטא במשקל גוף,
רמת החום הסביבתי,
משך ורמת הפעילות הגופנית.
כבר בגיל הגן ניתן לדבר עם הילדים על החשיבות שבצריכת מים.
ניתן לאפשר לילדים כמות מוגבלת של נוזלים מומתקים כגון מיץ תפוחים. ניתן להשתמש בתרכיז תפוחים טבעי המוסף למים. השימוש בתרכיז מאפשר שליטה ברמת המתיקות וכך ניתן להרגיל ילדים למתיקות מתונה.
ילד במשקל 35ה קג בסביבה חמימה המבצע כשעה וחצי של פעילות גופנית בעצימות גבוהה זקוק ל1.8 עד 2 ליטר ביום.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית14/03/2013זה גם רעיון כי אני מעדיפה כמה שפחות מעובד וכמה שפחות סוכר אבל אולי קצת זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הייתי מוותרת על התה
בטי13/03/2013כי זה בכל זאת נוזלים שנכנסים לגוף אבל בנוסף הייתי מעודדת אותו לשתות יותר מים. אני בכל בוקר ממלאה להם בקבוקי מים מהמתקן של המיo, וכשהם בבית הם ממלאים לבד, יכול להיות שזה מההתלהבות כי המתקן חדש, אבל בכל מקרה זה משרת אותי ואת האינטרס שלי. אני גם דואגת להזכיר להם כל הזמן לשתות וכמה שזה חשוב לשתות, אז אולי יש לכך גם השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם רעיון
אורית14/03/2013תה רגיל הם שותים אבל עם הקנוי יש לי בעיה. בכל מקרה, אולי מתקן מים זה באמת מה שחסר לנו,שמעתי על השיטה הזאת פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת מים בימים חמים - תגובה
ד``ר עומר טופול12/05/2013אורית שלום,
יש לנהל שיחות בנושא.
הוצע להמתיק בעזרת תרכיז תפוחים על מנת לעודד שתיה.
כמו כן יש להדגים דוגמא אישית על מנת ליצר דפוסי צריכת מים אצל הילדים.
לגבי כמויות ניתן למצוא ברשת טבלאות המציגות נתוני צריכת מים על פי משקל גוף.
בברכה
עומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)