צריכת מים בימים חמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכת מים בימים חמים
    אורית
    12/03/2013

עכשיו כשחם מאוד ומחר יהיה יותר חם והילדים בחוגים/לימודים/חברים, חשוב לי שישתו מים אבל אני רואה שהגדול חוזר עם בקבוק תה קר כלשהו שהוא קונה ולדעתי זה לא מספיק נוזלים ובעיקר סוכר... כמה מים הילד צריך בימים כאלה? איך לגרום לו באמת לשתות מהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכת מים בימים חמים

הוספת תגובה

• צריכת מים בימים חמים - תגובה

ד``ר עומר טופול
    12/03/2013

אורית שלום,
    צריכת המים משתנה על פי מספר גורמים.
    גודל הילד המתבטא במשקל גוף,
    רמת החום הסביבתי,
    משך ורמת הפעילות הגופנית.
    כבר בגיל הגן ניתן לדבר עם הילדים על החשיבות שבצריכת מים.
    ניתן לאפשר לילדים כמות מוגבלת של נוזלים מומתקים כגון מיץ תפוחים. ניתן להשתמש בתרכיז תפוחים טבעי המוסף למים. השימוש בתרכיז מאפשר שליטה ברמת המתיקות וכך ניתן להרגיל ילדים למתיקות מתונה.
    ילד במשקל 35ה קג בסביבה חמימה המבצע כשעה וחצי של פעילות גופנית בעצימות גבוהה זקוק ל1.8 עד 2 ליטר ביום.

בברכה
    עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    14/03/2013

זה גם רעיון כי אני מעדיפה כמה שפחות מעובד וכמה שפחות סוכר אבל אולי קצת זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הייתי מוותרת על התה

בטי
    13/03/2013

כי זה בכל זאת נוזלים שנכנסים לגוף אבל בנוסף הייתי מעודדת אותו לשתות יותר מים. אני בכל בוקר ממלאה להם בקבוקי מים מהמתקן של המיo, וכשהם בבית הם ממלאים לבד, יכול להיות שזה מההתלהבות כי המתקן חדש, אבל בכל מקרה זה משרת אותי ואת האינטרס שלי. אני גם דואגת להזכיר להם כל הזמן לשתות וכמה שזה חשוב לשתות, אז אולי יש לכך גם השפעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם רעיון

אורית
    14/03/2013

תה רגיל הם שותים אבל עם הקנוי יש לי בעיה. בכל מקרה, אולי מתקן מים זה באמת מה שחסר לנו,שמעתי על השיטה הזאת פעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת מים בימים חמים - תגובה

ד``ר עומר טופול
    12/05/2013

אורית שלום,
    יש לנהל שיחות בנושא.
    הוצע להמתיק בעזרת תרכיז תפוחים על מנת לעודד שתיה.
    כמו כן יש להדגים דוגמא אישית על מנת ליצר דפוסי צריכת מים אצל הילדים.
    לגבי כמויות ניתן למצוא ברשת טבלאות המציגות נתוני צריכת מים על פי משקל גוף.
    בברכה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה