אפשר להתייעץ פה בנושא גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר להתייעץ פה בנושא גמילה
    אמאלה
    17/08/2013

מחיתולים...?

אני שואלת כי בתי בת שנה ו - 9, אני מרגישה לפי כל הסימנים (לרבות היכולת להתאפק כשהיא רוצה) שהיא מוכנה לגמילה. אבל אני נתקלת בשתי בעיות: 1. כולם אומרים לי כל הזמן שהיא ממש קטנה, ו - 2, נראה לי שהיא לא ממש רוצה.

אני אסביר:
    התחלנו את התהליך לפני שבוע, ועברנו כמה שלבים: בשלב הראש/ון היא הסכימה לשבת בסיר כמה פעמים, לפעמים אפילו דקות ארוכות, פעם אחת אפילו עשתה מיוזמתה (ביקשה לשבת ועשתה). בשלב השני (בערך אחרי יומייים...) היא עדיין מוכנה לשבת על הסיר, אבל איך שמרגישה שיוצא לה היא קמה ועושה על הרצפה, או גרוע מזה- צורחת עד לב השמיים שהיא רוצה טיטול. ביומיים האחרונים, היא כבר לא מוכנה לשבת על הסיר בכלל - ועושה בבית בכל מקום שיוצא לה, מודיעה רק אחרי שהיא עשתה (כשיוצא קקי קצת נלחצת).

העניין הוא, שניסיתי הליך הדרגתי של הוצאת החיתול רק בבית אבל קראתי בכל מקום שלא ממליצים על זה כי זה מבלבל אותם. מצד שני, להוציא לה לכל היום זו בעיה כי עכשיו קיץ ומבלים בגני שעשועים ואצל הסבתות והן עושות לי פרצופים, כי היא קטנה מדי. אני לא יכולה להשאיר אותה עכשיו שבועיים בבית...

אני לא מספיק מנוסה כדי לדעת האם ההתנהגות שלה (שהיא עושה בכל מקום בבית ולא מבקשת או מודיעה) היא חלק מהתהליך, או שמשהו לא בסדר. האם היא לא אמורה מתישהו להרגיש שזה לא נעים לה?...

אני ממש אובדת עצות ולא מעוניינת להחזיר לה את הטיטול בכל מקרה.

תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

רונית
    21/08/2013

אמאל'ה שלום!
    אכן, בתך מתחילה להראות סימנים של הכנה לגמילה. כל התיאורים שתיארת, כולל הדרישה להחזיר לה את הטיטול מראים שהיא מבינה ומכירה את האפשרות לשלוט על סוגרים.. התהליך הוא אינדיבידואלי. יש תינוקות שנגמלים מהר ויש כאלה שנגמלים בתהליך יותר ארוך. הרעיון הוא לבדוק מה מתאים לילדה. בקרוב, אני מניחה, שהיא חוזרת לגן או מתחילה מסגרת לימודים חדשה. בדרך כלל הגננת או המטפלת לא אוהבות להתחיל גמילה בתחילת שנה כיון שהן רוצות לאפשר לילד להסתגל למסגרת החדשה ללא לחץ נוסף. אני חושבת שיש להציע לילדה בבית לגשת לשירותים מדי פעם או לשאול אותה אם היא צריכה לשירותים. אפשר להציע לה ישבנון או סיר ולראות איך העניין מתקדם. אם היא דורשת לשים טיטול - לאפשר לה. הרעיון הוא לא להלחיץ אלא לעשות את הדברים בנחת ולפי הקצב של הילדה. אני מציעה לך גם להתייעץ עם הגננת או המטפלת לגבי גמילה גם בגן. כשהגמילה היא במקביל, בדרך כלל היא יותר מהירה ויותר קלה מבחינת ההורה, המטפלת וגם הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה