מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בגיל שנהליהי03/08/2008
שלום לכולם הבת שלי בת שנה ויש לי המון שאלות לגבי התזונה שלה ואין לי ככ את מי לשאול... אז אולי כאן יוכלו לעזור. 1. אני נותנת לה יוגורט ביו רגיל (שהיא משוגעת עליו) אבל אמרו לי שהחיידקים ה"ידידותיים" בעייתיים בגילאים האלה. עד כמה חשוב לתת מוצרי חלב? והאם אפשר לתת יוגורט פשוט? עדיף לתת חלב שהוא לא מפרה, אלא מעיזים, ועד כמה חשוב שיהיה אורגאני ? 2. לגבי מוצרי בשר ועוף: מה הכי כדאי ובאיזו תדירות. וגם עם זה אני מתלבטת אם לקנות רק אורגאני (שככ יקר) בגלל כל האנטיביוטיקה שדוחפים לבשר. 3. מה חשוב לתת וממה כדאי להימנע עדיין? מה לתת לארוחת בוקר (עד עכשיו אכלה פירות)? ובכלל, ממה צריך להיות מורכב התפריט שלה, כי אני מרגישה שהוא נורא מבולגן עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בגיל שנה
ד``ר עומר טופול03/08/2008ליהי שלום.
ילדים בגיל שנה אינם זקוקים למוצרי חלב. אם כבר יוגורט - אז מחלב עיזים. ממש לא חשוב שיהיה אורגני כיוון שהעיזים אוכלות במרעה ואינן מקבלות חיסונים או אנטיביוטיקה, כך שבכל מקרה החלב הנחלב מהן הוא ברמה אורגנית. חיידקים פרוביוטים מאד מסייעים לשמור על עיכול וספיגה תקינים ומומלץ לתחזק את מערכת העיכול באמצעותם גם בגיל שנה. ניתן להוסיף כפית אבקת פרוביוטיק של אלטמן ליוגורט עיזים פעם בשבוע.
לגבי הבשר והעוף רצוי אורגני בגלל כל הסיבות שציינת ולמרות המחיר.
לגבי התפריט: המון פירות וירקות. מעט בשר או דג. מעט דגנים כגון שיבולת שועל או אורז. מעט טחינה או שקדיה. להמעיט במוצרי חלב וחיטה ובמתוקים, אם בכלל.
לבריאות
עומר טופול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)