חיסון ילדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון ילדות
    גל
    11/08/2007

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון... אני אמא לשתיים (8 ו-12). החלטתי לחסן אותן נגד סרטן צוואר הרחם. הן כבר בגיל בו שואלים שאלות, ואין סיכוי שיקבלו זריקה בלי הסבר. איך מסבירים בלי להבהיל אותן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון ילדות

הוספת תגובה

• חיסונים

טל קבסה
    11/08/2007

שלום לך, נושא החיסונים באופן כללי הינו נושא השנוי במחלוקת קשה. לא אוכל לפרוס את כל משנתי כאן, אך אוכל לומר שעל פי דעתי יש לבחון בתשומת לב רבה כל חיסון-לחקור לעומק תועלת מול סיכון ולבסס את ההחלטה האם לתת או לא לתת בצורה צלולה.
    לגבי שאלתך-החיסון הניתן עבור סרטן צוואר הרחם מהווה בעיה מבחינות רבות.מכיוון שהחליטו לתת אותו לפני גיל הפעילות המינית, הרי שיש לתיתו כבר בגיל 8,9 ואז סביר להניח שהבנות תרצינה הסבר לגבי החיסון, ובצדק. ההסבר-חושף אותן למושגים שיתכן שעוד לא נחשפו אליהם, וכחשיפה ראשונה, זו לא חשיפה כל כך ידידותית עקב המסר שהיא מעבירה לגבי יחסי מין. ומצד שני, ההסבר עלול לגרום תוצאות הפוכות-כלומר ליצור תחושה של הגנה מקסימאלית ולהביא ליותר מתירנות מינית.ולכן, הייתי חושבת לתת הסבר בנאלי מעט שאומר שהחיסון אמור להגן על הגוף מפני נגיפים שונים, כפי שניתן בילדות. אפשר לומר שזהו רק המשך לחיסונים שונים שניתנו בעבר. למרות שאני מאמינה בכנות, בשיתוף ובכבוד לילדים אני חושבת שבמקרה זה זוהי דרך נכונה יותר להתמודדות.
    לבריאות טובה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה