כמעט מרימה ידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמעט מרימה ידים
    ס
    15/08/2007

התינוק שלי עוד מעט בן שישה חודשים. מאז הלידה היה ילד קשה מאוד . לא רגוע. לא שקט. כל היום בוכה . עד היום הוא נרגע קצת אבל עדין מאוד מאוד קשה. כל היום מילל. וצועק כל דבר קטן מעצבן אותו. (למשל הוא לא הצליח לתפוס צעצוע שרצה.ישר הוא צועק ובוכה) כל היום רוצה על הידים. קשה לו מאוד להרדם בצהרים .וגם אם הוא יושן זה לא יותר מחצי שעה הוא מתעורר ואי אפשר להשכיב אותו שוב לישון. מה שיוצר מצב שהוא עיף ועצבני וצועק ובוכה. והאמת שאין לי כבר כח. ניסיתי הכל הוא לא נרגע. אני מרגישה שאולי אני לא מסוגלת לגדל אותו. אולי משפחה אחרת תצליח..יש לי גם בת גדולה יותר (עדין פחות משנתים) ילדה טובה ורגועה בד"כ אבל גם היא נהית עצבנית יותר מיום ליום. אני מבינה אותה אם המצב הזה משפיע על העצבים שלי עד שאני כבר לא יכולה לסבול יותר..כמה יותר על ילדה קטנה שעדין תינוקת בעצמה. אני גם לא מסוגלת להתיחס אליה כמעט (חוץ מדברים הכרחיים. אוכל טיטול וכו) הילד לוקח את כל הזמן והאנרגיה שלי. כל היום עסוקה בו.
    ניסיתי יעוץ אבל זה לא ממש עוזר שחוזרים הביתה ויש לך תינוק שצורח בלי הפסקה. ובנוסף צריך לטפל בבית לבשל וכו
    החיים שלי כאילו נפסקו הכל סביב הילד הזה. וזה נורא קשה
    אובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמעט מרימה ידים

הוספת תגובה

• ערב טוב רבקה

טל קבסה
    15/08/2007

קודם כל תודה על פנייתך ועל הכנות הגדולה. תהליך גידול הילדים הוא תהליך שיש בו לא מעט משברים ורגעים קשים,ונדרש אומץ להודות כי קשה.מקווה שאוכל לעזור ולו במעט..משתמע מדברייך שתינוקך סובל ממה שנקרא "טונוס שרירים גבוה"-מתח פנימי שגורם לאי שקט וחוסר יכולת התמודדות עם שינויים ובכלל.כאשר הגוף אינו רפוי וגמיש, גם מערכת העצבים סובלת והדבר מתבטא בדרך שאתם חווים.על מנת לנסות ולהקל על המצב חשוב לעשות עבודה פיסית עם התינוק-לעבוד על טונוס השרירים-בעיסוי, בהגמשה וכולי..נסי לפנות לכל גורם שבסביבתך שיוכל לתת מענה בתחום הזה.זה חשוב מאד לכל התנהלותו כתינוק וכאדם בוגר ברבדים שונים של החיים.בנוסף-חשוב מאד שתפני זמן לעצמך! קחי בייביסיטר או כל סדור אחר לכמה שעות ופשוט תשתחררי-תשני, תעשי דברים שאת אוהבת ומן הסתם כבר המון זמן לא התפנית אליהם, אגרי כוחות ונסי לחזור אל הילדים קצת יותר "חדשה" כל פעם..דבר נוסף-פני לך פעם פעמיים בשבוע לילדתך הגדולה. צאי איתה, תבלי איתה, תני לה להרגיש אותך כמו שאת רוצה להרגיש אותה-כך תוכלו להתחדש כולכם. הסבירי לה שלתינוק יותר קשה עכשיו ובתור אחות גדולה חשוב שנמצא דרכים לעזור לו..הסבירי לה כשקשה לך, תני לה להבין שאת לא כועסת עליה אלא שאת פשוט עייפה..ילדים מפתחים אמפתיה גדולה מאד כשהם מזהים מידה של כנות.כך תוכלי להוריד במעט את מידת ההתנגדות.
    זכרי לקום כל יום חדשה ועם מידת הודיה, 2 ילדים בריאים זו לא דבר מובן מאליו.ונכון שמאד קשה היום, אך למרות הכל, הקושי זמני ועוד יבואו ימים יותר טובים ויפים..
    התחילי בכך ואם את צריכה ורוצה-אנו כאן לשירותך תמיד
    התחזקי וצאי לדרך חדשה, אנחנו איתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    15/08/2007

הי רבקה,
    אכן מצב קשה שאת מתארת ואני מצטרפת לכל מה שכתבה לך טל. אני רק רוצה להוסיף אם את מעוניינת בעזרה אני מצרפת קישור לאתר של מרכז "צעד ראשון" שמטפל בשיטה על בסיס פלדנקרייז בה על ידי תנועה ומגע ניתן להוריד מתח שרירי גבוה. באתר יש מקום למדריכות מומלצות בכל הארץ על פי איזורים. נסי למצוא מדריכה מאיזורך ולהיוועץ בה, היא תוכל לתת לך תרגילים להרפיית גופו של תינוקך ולהורדת המתח השרירי אם באמת כאן נעוץ הקושי ואם לא תוכל לאבחן את הקושי מראיית תינוקך.
    http://first-step.co.il/html/mad.htm
    שיהיה בהצלחה
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה אבל זה המצב..

ס
    15/08/2007

הבעיה היא שבעלי יוצא לעבודה מוקדם כשהילד רק קם והוא עדין בסדר יחסית. הוא חוזר בערב כשהילד כבר ישן או בדרך לישון. והוא לא מבין מה הבעיה..כשאני מתלוננת הוא אומר "אז תשלחי אותו לאימוץ" ספק בלעג ספק בציניות. מבחינותו הילד בסדר . (משתי הדקות ביום שהוא רואה אותו) כך שאין לי ממש תמיכה ממנו.
    אנחנו לא גרים בארץ ואין לי כאן משפחה או חברים שיעזרו. אנחנו גם כרגע לא יכולים לממן עזרה לבית. כך שיוצא שכל העול נופל עלי. ואני מרגישה גמורה באפס כוחות.אני מאוד אוהבת את הילד. אבל גם מאוד מאוד קשה לי איתו. כואב לי מאוד על הגדולה שסובלת הכי מכולם אני חושבת.הרופא שבדק אותו . לא רואה שום בעיה גופנית. (ביטוח ממשלתי ואני לא ממש סומכת עליו . אבל מה לעשות? בטוח פרט זה יקר ) בהתחלה חשבו שזה קוליק. אבל קוליק היה צריך כבר לעבור מזמן לא? גם הוא מאוד מפותח כבר עומד על ארבע ומזיז את הגוף קדימה ואחורה כמו מנסה לזחול למרות שהוא עדין לא יושב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עינת דולב-הדס
    15/08/2007

הי רבקה,
    באמת לא פשוט ואני מחזקת אותך ושולחת לך אנרגיות חיוביות. מה שאת מתארת לגבי התפתחותו המהירה רק מחזק את דעתי בדומה לזו של טל לגבי מתח שרירי גבוה, זה פעמים רבות גורם לחוסר שקט אצל תינוק כמו להתפתחות מהירה מידי. אנ ימניחה שהוא לא זחל גחון אפילו... בכל אופן כדי להרגיע את השרירים מומלץ לעשות הרבה מאוד עיסויים במגע עמוק שחודר מתחת לעור אל השרירים והעצמות. גם שיפשופים חזקים (לא מידי) עם חיתול טטרה או עם ליפה של אמבטיה, את יכולה באמת לעשות זאת באמבטיה. בעיקר באיזור בית החזה והשכמות. האם הוא נוהג לנעול איברים (ידים? רגליים?) גם טפיחות מונוטוניות על כל חלקי הגוף יכולות לעזור להפחית מתח. בנוסף הייתי ממליצה לך מנשא. בדרך כלל תינוקות יותר רגועים כשהם קרובים לגוף האם והמנשא יכול לעזור לך בזה ובמקום שיהיה סתם על הידיים במנשא שתי הידיים שלך משוחררות וכך תוכלי לנצל אותן במשחק עם בתך.
    מעניין אותי לדעת איך הייתה הלידה שלו? האם הוא חווה איזו שהיא טראומה בלידה?
    בלי קשר זה סוג של גלגל כי כשאת עצבנית הוא עצבני כי הוא חש אותך ממקום לא רגוע ובאמת מי יכול להשאר רגוע לנוכח תיאור כמו שתיארת?
    האם יש לך אפשרות לקבל עזרה מחברה? מישהו מהמשפחה שגר לידכם בחו"ל? אולי לבוא לביקור ארוך בארץ עם הילדים אצל הורייך שיוכלו לעזור עד שהוא יצליח להסתגל לעולם וירגע קצת? כך אולי תוכלי לפנות זמן לבתך כי לא תהיי כל כך לבד...
    אשמח להמשיך להקשיב לך בפורום ולנסות יחדיו למצוא עצה...
    בהצלחה
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

ס
    15/08/2007

לשאלתך: הלידה היתה טראומתית מאוד. בביח ממשלתי שנראה פחות או יותר כמו דיר פרות . וזה כמובן היה היחס לי ולילד. רציתי לעזוב מוקדם ולא נתנו לי. אחרי הלידה לקחו אותו ממני בטענה של כיבכול בדיקות כי יש "חשש למשהו" הוא לא היה איתי עד כמעט יום שלם אחרי הלידה . ולא עזר כל מה שהתחננתי. לעומת הגדולה שנולדה בביח פרטי . ולמעט שעתים בערך היא כבר היתה איתי כל הזמן בחדר. גם כשחזרתי מביח המשפחה הגיעה לבקר ולא היה לי זמן או כח להתיחס אליו. הייתי צריכה לדאוג להם ולילדה. ובנוסף חזרתי לעבוד (אני עובדת מהבית) ברגע שחזרתי מביהח. והמסכן בנתים לא זכה לתשומת לב הככ קריטית שהם צריכים בחודשים הראשונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

ס
    15/08/2007

הוא כל הזמן התפתח מהר מאוד התהפך גב בטן כבר בגיל חודשים.(אבל משום מה הוא אף פעם לא מתהפך בטן גב על השטיח רק על המיטה.) הוא אף פעם לא זחל גחון . הוא מחיך אבל כמעט אף פעם לא צוחק. אני מנסה לדגדג אותו אבל זה לא משפיע עליו . אם אני מדגדגת אותו הרבה זמן בבטן לפעמים הוא צוחק אבל רק צחוק אחד או שנים ומפסיק . כמו שאמרתי רציני מאוד ועצבני מאוד. לא שמתי לב שהוא נועל את הידים או הרגלים בצורה לא רגילה...וכמו שאמרתי אין לי פה חברים או משפחה. (פה כל אחד חי לעצמו) והאמת שאני רוצה לחזור לארץ לתקופה . אולי להשאיר אותו קצת אצל ההורים שלי. ולהרגע קצת עם הילדה. אבל בעלי מסרב!!
    אין לו שם עבודה. ולא בית ולא שום דבר. פה אנחנו עובדים קשה אבל לפחות מתפרנסים.(באנו לפה כי המצב הכלכלי לא היה טוב בארץ)
    אני גם מפחדת שכל המצב הזה ישאיר טראומה בלתי הפיכה על הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה נוספת

טל קבסה
    16/08/2007

היי רבקה, מדברייך אני מרגישה שאת חשה כמו בתוך "פלונטר" וזהו מצב לא נכון לפעול מתוכו ולעשות החלטות. הייתי מציעה לך לקחת תכשיר הומיאופתי הנקרא MAG PHOS+KALI PHOS -בדילול 30 CH. עלייך למצוא בית מרקחת הומיאופתי ולבקש מהם להכין את זה בצורת גלובולים. פורמולה זו תאפשר לך קצת יותר רווח מבפנים, הרגעה ואז מתוך ההתחזקות הפנימית תוכלי למצוא בתוכך כוחות לבחון מחדש את הדברים ולמצוא פתרונות-מה שכרגע את לא פנויה רגשית לעשות. אל תחפשי את הפתרונות בחוץ, אצל בעלך וכולי, חפשי אותם בתוכך והפורמולה תעזור לך לעשות זאת.
    תתחזקי, ושוב, אנו פה לשירותך תמיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

עינת דולב-הדס
    16/08/2007

הי רבקה,
    אכן נשמעת לידה מאוד טראומטית לך ולתינוק. וגם כניסה טראומטית לעולם מבחינתו, קבלת פנים לא תומכת. אין ספק שזה יכול להשפיע מאוד על אופיו של התינוק, כמו שאמרת הרגעים הראשונים הם קריטיים, אולם הכל הפיך ובר טיפול ואשמח לשמוע עוד ולתמוך.
    המייל האישי שלי הוא : [email protected]
    אשמח להתכתב איתך מחוץ לפורום ולנסות לעזור.
    בינתיים תחזיקי מעמד.
    עינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שסובלת מאותה בעיה

רינת
    20/08/2007

שלום לך נטלי
    אני יש לי שני ילדים בן בן 3 ותינוקת בת 7 חודשים אני סובלת מאותה בעיה עם הילדה - אי שקט כל היום לא יושנת לקחתי אותה לנוירולוג התברר אכן שיש לה טונוס שרירים מוגבר אבל גם סובלת מרגישות יתר וזה מאד מוסבך ואני עדיין במהלך ברורים אז אני מייעצת לך לבדוק את העניין
    אני מקווה לך כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נוסף

עינת דולב-הדס
    23/08/2007

הי רינת,
    אם את רוצה יש מקום שמאבחן ומטפל במקרים כאלה של רגישות יתר וטונוס גבוה בשיטה שמבוססת על פלדנקרייז והיא טבעית וללא התערבות רפואית. שווה לבדוק.
    בהצלחה
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה