מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשה וריטליןאורלי23/08/2007
היי,
הילד שלי בן 7 וקצת אנרגטי מדי ולא מרוכז. שלחו אותנו לעשות לו אבחון והסתבר באבחון שיש לו הפרעות בקשב ובריכוז ורוצים לרשום לו ריטלין. אני ממש מתנגדת לריטלין אבל במכון התעקשו שזה נורא חשוב וגם בבית הספר נתנו לי בסוף השנה את ההרגשה שיהיו צרות אם לא נטפל בבעיה שלו (אולי יעבירו אותו לכיתה מיוחדת למשל), אני לא יודעת מה לעשות, יש לכן עצה לטיפול טבעי בהפרעת קשב בלי לתת ריטלין?
אני מודה לכן מאוד על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
עינת דולב-הדס23/08/2007הי אורלי,
אני לא מתמחה בתחום אולם אני יודעת שיש שיטות אלטרנטיביות שמאבחנות ומטפלות בבעיות קשב וריכוז בילדים כמו דמיון מודרך, ריפוי בעיסוק וכד'. בנוסף אני רוצה לבדוק בעוד מקום ואוכל לעשות זאת רק בימי העבודה ביום ראשון אז אחזיר לך תשובה בשבוע הבא.
בינתיים שיעברו ימים קלים
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אורלי
טל קבסה23/08/2007הטיפול בבעיות קשב ברפואה המשלימה משיג תוצאות די טובות אם כי תלוי באופי המקרה. לא כל כך ברור הפער בין העובדה שאת אומרת שהוא קצת אנרגטי ולא מרוכז לבין מתן הריטלין..
חשוב לזכור שבטיפול הטבעי מדובר בתהליך ולא ב"זבנג וגמרנו" כמו הריטלין ולכן חשוב לשתף את המערכת ולגייס לטובת העניין את סבלנותה ותמיכתה. אני באופן אישי לא הייתי מסכימה עם מערכת ש"מאיימת" באופן סמוי שיהיו בעיות אם הילד לא ייקח ריטלין!
הטיפול המשלים חייב לכלול מספר מרכיבים-קודם כל נכונות ושיתוף של כל באי הבית,אבחון, טיפול במגע-רפלקסולוגיה עושה פלאים עם הילדים הללו, שינוי תזונתי הכולל בין היתר הורדה של מזונות מתוקים ופחמימות ריקות היוצרות "פינג פונג" בתחושותיו של הילד ומעלות ומורידות אותו בטווח מאד קצר, טיפול הומיאופתי לתמיכה ועוד. חשוב לפנות למטפל נסיון והכשרה מתאימים.
שיטת אלבאום-המטפלת בליקויי קשב וריכוז הינה שיטה השנויה במחלוקת אולם ישנם ילדים שהיא עזרה להם מאד.
את יכולה לשוטט ברשת ולקרוא המון מאמרים וכתבות בנושא ואף למצוא מטפלים.
התענייני, חקרי קצת בנושא, ואם תחליטי להתקדם בעניין ותרצי עזרה נוספת-אני כאן לרשותך
בהצלחה ויישר כוח. אל ייאוש, תמיד יש מוצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עינת דולב-הדס26/08/2007הי,
הבטחתי לבדוק כיוון מסויים של טיפול טבעי ואני לא מצליחה לקבל תשובות. הייתי ממליצה לך לפנות אולי למרכז צעד ראשון, הם אמנם מטפלים בתינוקות עד גיל שנתיים אבל מנהל המרכז, שי זילברבוש מאבחן לדעתי גם גילאים מאוחרים יותר. שווה לבדוק.
יום טוב
עינת דולב הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קשב והיפראקטיביות.
מרב19/09/2007אורלי. בעיית קשב וריכוז אינה סיבה כלל להעברה לכיתת חינוך מיוחד - לעולם טיעוען זה לא יעבור וועדת השמה, אז אל דאגה.
אך חשוב לטפל בבעייה כי היא פוגעת בדימוי העצמי של הילד כצומד וכאדם.
שיטת רמי כץ טובה, יש גם אפשרות לבדוק טיפול באומגה שלוש.
חשוב לא להזניח, ואם אף טיפול לא עוזר גם ריטלין הוא אופציה (מבחינתי אחרונה) - העיקר שהילד יחוש טוב עם עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)