חלב שקדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב שקדים
    נירית
    09/11/2009

בתי בת חמישה וחצי חוד/שים, יונקת מלא. לאחרונה התחלתי ללמוד שוב ואני נאלצת לתת לה מטרנה (שאיבה לא מצליחה לי) כיוון שכל אוכל מוצק שנכנס לה לפה היא נגעלת ולבסוף מקיאה. כמה שאלות:
    1. האם יש דרך להקל על המעבר למוצקים (רפלקסולוגיה, סוגי מזונות עדיפים וכיוב?)
    2. האיזומיל גרם לה להקיא לאחר כמה שעות ומטרנה חלבית היא לא מוכנה לאכול - מהו חלב השקדים בייצור הביתי שעליו אתם ממליצים (כולל הוראות הכנה אם אפשר)

תודה

נירית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב שקדים

הוספת תגובה

• חלב שקדים וחלב סומסום

09/11/2009

נירית שלום רב,
    אני ממליץ לבחון גם את האפשרות של חלב סומסום- טעים ובריא במיוחד. בנוסף, ניתן לרכוש חלב שקדים אורגני גם בחנויות הטבע.
    מצ"ב הוראות הכנה של חלב סומסום-
    ממליץ להכין את חלב הסומסום לבד וטרי. אני מצרף את אופן ההכנה (אמנם באנגלית), מקווה כי יעזור. מומלץ לקרוא וללמוד על כך עוד באתרים שונים המסבירים על אופן ההכנה.
    לבריאות!
    The way I make sesame milk is to soak approx 2 tablespoons per person (for 1 glass) of whole raw sesame seeds in water overnight and then rinse and strain the seeds.

As it is easy to overconsume fats in nuts and seeds on a raw food diet (e.g. in raw hummus, salad dressings, pates, raw crackers and milks as well as nuts / seeds eaten on there own as a snack etc) I don't use more than that amount now, but I used to.

There are different opinions about how long to soak them, but I wouldn't soak them longer than overnight. If necessary, you can make without soaking.

Then I put the sesame seeds in the blender with just a little pure water and blend. Next I add some more water and blend some more. How much water you add depends on how thick you want the milk to be. Afterwards, I strain the liquid (milk) into a jug.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה