כוחו של מגע לתינוק בן חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוחו של מגע לתינוק בן חודש
    מורן
    30/09/2007

אני מכירה בכוחו של מגע. האם מותר לעשות מסז' לתינוק כל יום לאחר האמבטיה או שלא מומלץ בכלל או בתדירות כזו.אשמח לתשובה והנחייה, היכן מומלץ? בבטן/בכפות רגליים, בידיים? האם יש להשתמש בשמן ואם כן איזה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיסוי

טל קבסה
    01/10/2007

היי מורן, וקודם כל מזל טוב להולדת הקטנטן..כוחו של מגע הוא אין סופי, על אחת כמה וכמה מגע בתינוק, אך גיל חודש הוא מעט מוקדם מדי, מגע מכוון אנו נותנים החל מגיל 40 יום ועל פי יכולת ההכלה של התינוק. ישנם כאלה שדי בהתחלה יסתגלו למגע ארוך וישנם כאלה שהדבר ידרוש זמן והתמדה.בכל מקרה את מוזמנת לקחת שמן שקדים, זית או כל שמן שמן אחר מכבישה קרה ולחמם אותו בכפות ידייך ולהניח על גופו של תינוקך, ולמשוך לאורכו של הגוף. חשוב מאד שהמגע יהיה בוטח ועמוק, ולא מהסס. עוד חשוב מאד שתהיי רגישה לרצונו ולצרכיו של התינוק. יכול להיות שיהיה לו קל יותר לשאת את המגע כאשר פלג גוף אחד מכוסה ואחד חשוף, יכול להיות שאת תרצי לתת מגע ארוך וכולל והוא יסכים רק למגע ברגל אחת וזה בסדר, אם תלכי על פי רצונו, תוכלי לאסוף דקה לדקה ולבנות שגרת עיסוי. מגע בכפות רגליים וגפיים תחתונות הוא התחלה מצויינת, גפיםם עליונות דורשות יותר התמדה.
    לא הייתי ממליצה בשלב זה לעשות עיסוי בסמוך לאמבטיה שכן שתי הפעולות פורקות אנרגיה מאד וכך התינוק לא יכול להנות לא מזו ולא מזו. עדיף להפריד למשל לתת עיסוי בשעות הבוקר המאוחרות, ואמבטיה אחה"צ (מומלץ לא בערב) או להיפך או בכל דרך שתתאים לתינוקך ולך.
    בכל מקרה,למרות האינטואיציה שמנחה אותך במגעך, חשוב לתת מגע מכוון,מקצועי וכזה שיש לו אפשרות לזהות ולקדם התפתחותית, ועל כן הייתי מציעה לך גם לפגוש איש מקצוע.
    מגע נעים ואם יש שאלות אני כאן לרשותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה נוספת

עינת דולב-הדס
    03/10/2007

הי מורן,
    בניגוד לדבריה של טל אני מאמינה שאנחנו הסביבה ההתפתחותית של תינוקנו ומכיוון שמגע הוא אחד הדברים הבסיסיים להתפתחות אני ממליצה להשתמשש בו מגיל יום. עיסויים, טפיחות,שפשופים, מגע עמוק ומגע עדין הם חשובים ביותר לכל תינוק על מנת שיוכל להבין מהם גבולות גופו. אני ממליצה מאוד לנצל כל רגע אפשרי בהענקת סוגי מגע שונים לתינוקך. כמדריכה לליווי התפתחותי מוטורי של תינוקות אני גם מכירה בחשיבותו של המגע העמוק. טפיחות מונוטוניות, עיסויים עמוקים, כאלה שעוברים את העור ומגיעים לשרירים ולשלד. אפשר להשתמש בסוגי מגע שונים בכל איברי גופו של התינוק ואפילו בראש. המקומות החשובים ביותר למגע עמוק הם השכמות ובית החזה. אבל כמובן שאפשר גם בידיים ורגליים והכל מגיל יום. את יכולה להשתמש בחיתול בד על מנת לשפשף את העור, או לדגדג בעזרת נוצה, בנוסף את יכולה לשפשף באמבטיה עם ליפה רכה את כל חלקי הגוף. גם שימוש בשמנים מותר ואפשרי, כדאי להשתמש בשמן שקדים או שמן זרעי ענבים.
    בדרך כלל סדנאות לעיסוי תינוקות מתחילות לקראת גיל חודשיים אבל זו אינה סיבה לא לעסות את תינוקך לפני, הרווח יהיה כולו של ך ושל תינוקך.
    מזל טוב ולילה קל
    עינת דולב הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה