להיות בבית עם אמא או מעון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיות בבית עם אמא או מעון?
    ס
    10/10/2007

יש לי שני ילדים מתחת לגיל שנתים שעדין נמצאים איתי בבית. הבעיה היא שאני עובדת מהבית ורוב הזמן נמצאת בבית וליד המחשב והטלפון . אני יוצאת כל יום ליציאות דחופות כמו לחנות ולבנק וכו והם כמובן באים איתי כל הזמן. רק שאין לי הרבה זמן לצאת איתם החוצה בשביל לטיל או לגינה וכו . אנו גם גרים בסביבה שאין בה הרבה חברים שבאים לבקר כל אחד חי את חייו. והם כמעט לא רואים אנשים מוכרים חוץ ממני ומאבא שלהם כשהוא בא מהעבודה.
    אני נותנת להם הרבה תשומת לב ויחס . והם קשורים אלי מאוד ועדין צריכים אותי. זו אחת הסיבות שאני לא שולחת את הגדולה למעון עדין (חוץ מזה שפה זה יקר מאוד ואין סבסוד מהמשלה עד גן תת חובה בערך)
    השאלה שלי האם זה בריא לילדים להשאר בבית רוב היום (יש להם המון צעצועים והרבה מקום לשחק) אבל להיות עם אימא שדואגת להם ומטפלת בהם
    או שמא אני צריכה למצוא סידור אחר (לשלוח את הילדים למעון או ביבי סיטר כך שיראו עולם .ושיתפתחו עם חברים וכו)
    אני מאמינה שבגיל הזה הקשר עם האימא יותר חשוב מהתפתחות חברתית . בעלי טוען ההפך.שזה שהם "סגורים" בבית רוב היום מזיק להם
    מי צודק ומה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להיות בבית עם אמא או מעון?

הוספת תגובה

• תגובה

טל קבסה
    11/10/2007

היי ורד, את מתחבטת בשאלה מאד מהותית עבור אמהות רבות. ההבנה ההוליסטית יותר מדברת על כך שילד צריך להיות בבית עם אימו או עם מטפלת עד גיל שנתיים כך שמבחינה זו, בהנחה שאת והילדים מסתדרים עם הסידור הזה אינני רואה כל בעיה.השאלה שעולה היא האם את באמת מצליחה להסתדר בין כל המטלות? לטעמי עדיף ליצור מצב בו יהיה לך זמן אותו תקדישי יותר לעבודה (אפילו אם זה אומר שיהיה משהו בבית עם הילדים בעודך עובדת), וזמן, אפילו אם הוא יותר קצוב, אותו תקדישי לילדייך-ואז כן נסי לצאת החוצה, לשאוף אוויר, לתת להם ולעצמך איזשהו פסק זמן והנאה משותפת.
    אין בעיה לעבוד מהבית ולגדל ילדים, גם אני עושה את זה המון, אך אני חושבת שחשוב שיהיה לכם גם זמן איכות משותף-איך, כמה ומתי-לשיקולך האישי והמשפחתי.
    בהצלחה רבה והמון שמחה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה