אלרגיה לחלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב
    ליאור
    13/05/2010

הייתי רוצה לקבל תשובה על שאלת אלרגיה לחלב. לאחרונה נראה שכל העולם אלרגי לחלב, זו איזו אופנה חדשה או שזה ממש מתוקף בניסויים וכו'? אני ממש חוששת לתת לבן שלי מוצרי חלב, ואני רוצה לדעת האם זה משהו גורף שחלב לא בריא לכולם או שיש אנשים מסוימים שזה לא בריא להם ובמקרה כזה איך בודקים את זה?
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• אלרגיה/ רגישות לחלב

13/05/2010

ליאור שלום רב,
    נתחיל מהעובדה הבסיסית שאנחנו בעל החיים היחידי על הפלנטה שממשיך לצרוך מוצרי חלב אחרי גיל הינקות...
    מכאן כבר השאלה באמת לעניין רגישות או אי סבילות לחלב. אין מדובר בטרנד, אלא בתובנות "חדשות" גם של עולם הרפואה הקונבנציונאלית אודות סימפטומים שונים ומדדים בבדיקות הדם המראות על רגישות לחלב: 1. רגישות לחלבון החלב, 2. רגישות לסוכר החלב "לקטוז".
    אלו מתבטאים בנזלות כרוניות, נטיה לאלרגיות שונות מבעיות עור וחלה בבעיות נשימה.
    לא כולנו רגישים באותה מידה. רובנו יכולים לצרוך מוצרי חלב ללא הופעת סימפטומים מיידיים, אך חלקנו סובל מתופעות שונות בעקבות צריכת חלב ומוצריו, כגון, ליחה אחרי אכילת מוצרי חלב, התעטשויות, שיעול וכיוב'.
    ניתן לעשות בדיקות לרגישות לחומרים אלו.
    עובדה: במזרח הרחוק חיים רוב בני האדם ללא שימוש כלל במוצרי חלב
    עובדה: במזרח הרחוק כמעט ואין אוסטיאופרוזיס (בריחת סידן)

בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה