מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עדיף ?ס18/11/2007
בעלי הוא אדם שמתעצבן בקלות .(להגנתו הוא עובד בעבודה פיזית קשה ומלחיצה מאוד שמתישה אותו פיזית ומנטלית) הרבה פעמים אני נהפכת למטרה לפרוק את העצבים על. הוא מתעצבן עלי על כל דבר קטן. צועק עלי מקלל וקורא לי בשמות גנאי.(לעיתים רחוקות ואני מדגישה רחוקותהוא גם אלים פיזית יורק עלי. דוחף זורק דברים על הריצפה . פעם גם נתן לי סתירה )כל זה נעשה בנוכחות הילדים. לפעמים משהו בעבודה מעצבן אותו . ואז הוא מדבר על הנושא או הבן אדם ההוא בצעקות וקללות קשות מאוד. שוב הכל בנוכחות הילדים.
הילדים קטנים מדי ועדיין לא יודעים להבחין שאבא לא כועס עליהם אלא על משהו מעבודה. הם שומעים צעקות ולדעתי זה מפחיד אותם.
חוץ מזה הוא אבא טוב מאוד. ומפרנס טוב מאוד שמשקיע את כל כולו להביא פרנסה לבית.
השאלה שלי מה עדיף אבא טוב ועצבני שחי עם הילדים בבית ודואג ומשחק איתם וגם צועק ומשפיל את אימא שלהם לידם .מה שלדעתי גורם לטראומות
או אבא שחי לא בבית ורואה אותם פעם בשבוע או יותר . (לפי הסדרי הביקרוים )
לי המצב באופן אישי לא מפריע ככ . שוב אני מבינה את מניעיו ואת לחציו
הוא בן אדם טוב בסה"כ
אבל כל המצב הזה ליד הילדים מפריע לי מאוד . אני לא רוצה שיהיו מפוחדים מגיל ככ קטן . אנילא רוצה שהם יחזו בכל זה עד שזה גורם לי לחשוב ברצינות על גירושים . ניסינו יעוץ וזה לא עזר .
מה עדיף ?אבא עצבני בבית
או אבא (מן הסתם יותר רגוע) פעם פעמים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה, לא מתוך המערכת...
דקלה19/11/2007היי,
קראתי את ההודעה שלך והיה קשה לי להתעלם.
ראשית, נראה לי שטל עזבה את הפורם ואין מענה כאן נכון לעתה... יש מס' שאלות שדי הרבה זמן לא נענו, וגם התמונה שלה הוסרה....ככל הנראה מחפשים מחליפה....
בכל אופן,מה שאת מתארת הוא לא דבר נורמלי, ואל תנסי בכלל לחשוב לכיוון של הצדקה!
זה שהוא לחוץ, מתוסכל, עצבני. לא קשור אליך וכל וחומר לא על הילדים.
הוא זקוק לטיפול באופן אישי. מה שכן לדעתי אולי תוכלי לעזור לו. כאשר הוא מגיע הביתה נסי לתת בבית אווירה רגועה, אוכל חם-תמיד!!! כל יום! והגישי לו כשהוא נכנס הביתה. תנסי כמה שפחות בשלב ההתחלתי לא לבקש ממנו עזרה במתלות בבית. אני מניחה שזה קשה כי גם את זקוקה לעזרה,
אבל התאזר בסבלנות. עם הזמן סביר להניח כי הוא ירגיש טוב בבית ורגוע ואז כל היתר יבוא.
לגבי נושא של אלימות מילולית, פיזית. אל תקבלי את זה אפילו לא "במקצת" כפי שאת מתארת. כל דבר קטן העצימי אתו והתייחסי בצורה עיקבית. אין מצב כזה של השפלות. לדעתי בפשוט לאחר שהילדים הולכים לישון והבית רגוע ובעלך אחרי אוכל נסי לדבר איתו(לא בתוקפנות)
ולהסביר לו שהדבר לא מקובל עליך ולא שייך שימשך כך. הסבירי לו שהתנהגות זו בסופו של דבר עלולה להביא אתכם לפירוק משפחה וחבל, (שהרי הוא לא רוצה להיות לבד....) הסבירי לו כמה חשובה לך משפחתיות ,אוירה נעימה בבית, ובלי צעקות. דברי ברוגע, זה מאוד חשוב.
גם אם הוא מרים את הטון דברי לאט ורגוע. זה קשה אבל אל תתיאשי. אין מצב להמשיך כך לאורך תקופה!!!!!!!!!!! חבל עליך ועל הילדים.
ילדים רואים ומרגישים הכל! נסי להנעים את זמנם כאשר אתם לבד. וכשבעלך מגיע, תני לו את מה שהוא זקוק. עם הזמן נראה לי שזה ישתפר. אני מקווה ומחזיקה לך אצבעות!!!
הלוואי ויהיה לך רק טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקלה
ס19/11/2007אהבתי את התגובה שלך. את נשמעת כמו משהי עם נסיון.
בערב כשהוא בא הביתה יש לו רק מטלה אחת והיא הכלים. כל השאר נופל עלי. אבל במחשה שניה זה באמת לא כיף לבוא הביתה ולראות כיור עמוס כלים מכל היום מחכה לך..פשוט רציתי שגם הוא יהיה שותף לבית כי הכל אני עושה לבד.
בנוגע לאוכל אני מסכימה איתך שגבר צריך ארוחה חמה כשהוא מגיע הביתה ואני באמת משתדלת שהיה לו משהו חם לאכל . הבעיה כשהוא כבר מגיע הביתה זה אחרי שהוא אכל ארוחת צהרים מאוחרת בחוץ וכבר אין לו תאבון (הוא לא אכלן גדול) וגם כשהוא בלחץ או משהו מדאיג אותו או הוא כעוס וכו לא בא לו לאכל. ואם הוא אוכל זה מאוחר בלילה אחרי שעברו שעות מאז שהגיע. וכל זה לוקח לי את החשק להשקיע באוכל ולבשל לו בכלל כי גם ככה הוא לא אוכל .
בכל מקרה אני כמובן לא מסכימה עם אלימות מילולית או פיזית. רק אמרתי שאני מבינה מאיפה זה בא. ואולי באופן אישי הייתי יותר סלחנית אבל לא על חשבון הילדים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף- אבא אלים בבית או לא
19/12/2007שלום רב
אינני פסיכולוג, ונראה כי המצב שאת מתארת בבית גובל בסכנה ממשית. עצם זה שהוא לעתים מכה אותך או יורק עליך, מעיד על מצב מאוד מורכב אצל בעלך ובתוך מערכת היחסים שלכם. כמובן שאין כל הגיון שהילדים יהיו עדים למעשים נוראיים מסוג זה. אני ממליץ בחום לפנות לעזרה (מקלט לנשים מוכות, פסיכולוג לטיפול זוגי וכו')
מקווה כי עזרתי לך
בברכת בריאות ושלום בית
ד"ר גוניק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)