איך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים ו 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים ו 4
    נויה
    30/01/2011

שאומרת יותר מדי פעמים "מעצבנת", "פויה" והמממממון "לא" ?? היה שבוע זוועתי בגן, אמרו שהיא הייתה אנטי להכל. השאלה היא איך מגיבים לזה, וגם לכך שהיא הודפת כל ניסיון להתקרב אליה? אני יודעת שהיא בגיל שנתיים הקשה, אבל משהו פה נראה לי בכל זאת קצת קיצוני. הגננת אמרה לי שהיא בעצמה לא יודעת איך להתמודד עם זה. הדבר האחרון שהייתי רוצה זה שידחו אותה וייתנו לה הרגשה שאינה רצויה ואינה אהובה. והייתי רוצה שיתייחסו לזה בתקיפות אבל עם הרבה חום אהבה והכלה (מה שלא נראה לי שקורה שם עכשיו). אולי היא סובלת מחוסר תשומת לב ומפעילה את זה בצורה שלילית כדי לזכות בזה? זה קריזות כאלה. הכל יכול להיות בסדר ואז פתאום היא מתפרצת, בוכה,
    זורקת את עצמה, מרחיקה אותי מעליה, נהיית מאד מנוכרת. אני פשוט לא יודעת איך להגיב לזה. לנסות לחבק אותה? להגיד לה שזה לא נעים? להתעלם? אני ממש חסרת אונים. מרגיש לי שזה לא משהו רגיל, לא יודעת איך להסביר את זה. זה אפילו מדאיג. למה כל הכעס הזה? כל ה"נגד" הזה? אגב בלילה היא מתעוררת המון ומחפשת אותי. משהו קשה עובד עליה, אני בטוחה בזה, אני רק רוצה לדעת איך (אם בכלל) אני יכולה להקל עליה, להראות לה שאני שם בשבילה, שתקבל ממני את הבטחון שהכל בסדר. אני ממש חסרת אונים.

תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם פעוטה בת שנתיים ו 4 - תגובה

ד``ר עומר טופול
    30/01/2011

נויה שלום,
    רצוי להפנות שאלה זו לפורום פסיכולוגי לקבלת יעוץ מקצועי.
    דעתי האישית ולפי נסיוני - הגיל הנורא הזה לא נקרא כך ללא סיבה. זהו הגיל בו הילד בודק את הגבולות והסייגים ומפתח את המודעות לקיומו בתוך סביבה. בתך בוחנת מהו מקומה בתוך סביבתה הקרובה והרחוקה ומהי האינטראקציה המתבקשת בטווח הנסיבות בהן היא פועלת.
    גישתי היא להציב סייגים ברורים באשר לצורת התנהגות אשר מקובלת עליך - להודיע כאשר התנהגותה או נוכחותה אינה נעימה לך, להתעלם במידת הצורך אך גם לספק חיזוקים חיוביים וחיבוקים כאשר התנהגותה טובה. חייבת להיות אחידות והתמדה בתגובות להתנהגותה על מנת להקל עליה בהבנת הנושא. אלה הם קני המידה אותם היא מסוגלת להבין ואשר על פיהם תהיה מסוגלת לבנות את תפיסת עולמה לגבי מקומה בסביבתה ולגבש דפוסי התנהגות אשר ישרתו אותה במהלך חייה.
    זוהי תקופה בהחלט לא קלה להורים, אולם עם התמדה ונחישות מובילה לתקופה הבאה אשר בה הילד מתחיל להפגין את כישוריו הנרכשים וסוג של בגרות - בתך תהפוך מעולל לילדה - ועקב כך סיפוק רב להורים.
    בברכת סבלנות אין קץ וכוחות של סופרוומן
    עומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'מע, לא פשוט בשביל אם יחידנית,...

נויה
    30/01/2011

אבל נעבור גם את זה.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה