מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה נושאיםמיה02/05/2011
שלום רב!
יש לי כמה שאלות: כיצד ניתן לגמול את בתי בת ה-5 ממציצת אצבע? בנוסף היא מרבה לשים כל מיני דברים שנמצאים לידה בפה (חוט של חולצה, שרוול או כל דבר אחר ) איך להגיב לכך? אני יודעת שלהעיר יותר מדיי זה לא טוב אך מה ניתן לעשות?
* יש לי עוד ילדה בת שנתיים ו-3 חודשים שמתעוררת בלילות כדי לאכול בקבוק ואם היא לא מקבלת בקבוק היא מתעוררת לגמרי ולא נרדמת כל הלילה. האם יש דרך לעשות זאת אחרת?
*בנוסף היא מאוד מפחדת מחיות ובעיקר מכלבים. האם זה יעבור לה? אני מנסה להראות לה שכיף לשחק עם חיות אך היא נרתעת מלהתקרב אליהם.
האם זה הגיוני שלי יש סוג דם O מינוס לגדולה סוג דם B ולקטנה A? את סוג הדם של בעלי אינני יודעת אך בביה"ח ששאלתי על כך כשבתי הקטנה נולדה אמרו לי שיכול להיות מצב כזה אם לבעלי יש סוג דם AB זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נושאים - תגובה
02/05/2011מיה שלום רב,
המון שאלות.. אשתדל לענות על כולן.
מציצת אצבע יכולה להעיד על מחסור כלשהו ברמה הרגשית. תשומת לב חסרה, חוסר בתחושה שלה שנותנים לה מקום להתבטא.. יכולות להיות המון סיבות וכדאי פשוט להסביר לה את ההשלכות של מציצת אצבע, ההשפעה על השיניים, הליכלוך החודר לפה וכו', ובמקביל לתת לה את המקום לביטוי.
לגבי הקטנה- מומלץ אחרי גיל שנתיים להפסיק את התמ"ל ולכן ממליץ להפחית כמויות בהדרגה. עד למצב בו הוא כה מדולל ואולי אף לא טעים, או שהילדה תעדיף לשתות מים )ויש להציע לה מים במקום).
לגבי סוג הדם, הדבר בהחלט אפשרי.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיה03/05/2011תודה (((-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)