כמה נושאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה נושאים
    מיה
    02/05/2011

שלום רב!
    יש לי כמה שאלות: כיצד ניתן לגמול את בתי בת ה-5 ממציצת אצבע? בנוסף היא מרבה לשים כל מיני דברים שנמצאים לידה בפה (חוט של חולצה, שרוול או כל דבר אחר ) איך להגיב לכך? אני יודעת שלהעיר יותר מדיי זה לא טוב אך מה ניתן לעשות?
    * יש לי עוד ילדה בת שנתיים ו-3 חודשים שמתעוררת בלילות כדי לאכול בקבוק ואם היא לא מקבלת בקבוק היא מתעוררת לגמרי ולא נרדמת כל הלילה. האם יש דרך לעשות זאת אחרת?
    *בנוסף היא מאוד מפחדת מחיות ובעיקר מכלבים. האם זה יעבור לה? אני מנסה להראות לה שכיף לשחק עם חיות אך היא נרתעת מלהתקרב אליהם.
    האם זה הגיוני שלי יש סוג דם O מינוס לגדולה סוג דם B ולקטנה A? את סוג הדם של בעלי אינני יודעת אך בביה"ח ששאלתי על כך כשבתי הקטנה נולדה אמרו לי שיכול להיות מצב כזה אם לבעלי יש סוג דם AB זה נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה נושאים

הוספת תגובה

• כמה נושאים - תגובה

02/05/2011

מיה שלום רב,
    המון שאלות.. אשתדל לענות על כולן.
    מציצת אצבע יכולה להעיד על מחסור כלשהו ברמה הרגשית. תשומת לב חסרה, חוסר בתחושה שלה שנותנים לה מקום להתבטא.. יכולות להיות המון סיבות וכדאי פשוט להסביר לה את ההשלכות של מציצת אצבע, ההשפעה על השיניים, הליכלוך החודר לפה וכו', ובמקביל לתת לה את המקום לביטוי.
    לגבי הקטנה- מומלץ אחרי גיל שנתיים להפסיק את התמ"ל ולכן ממליץ להפחית כמויות בהדרגה. עד למצב בו הוא כה מדולל ואולי אף לא טעים, או שהילדה תעדיף לשתות מים )ויש להציע לה מים במקום).
    לגבי סוג הדם, הדבר בהחלט אפשרי.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיה
    03/05/2011

תודה (((-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה