כאבים ממושכים וממוקדים בעמוד שדרה גבי

מנהל הפורום

 קובי אביב
קובי אביב
לקביעת תור אצל קובי אביב ללא פרסום בפורום
 
  • כאבים ממושכים וממוקדים בעמוד שדרה גבי
    דור
    30/08/2020

    שלום רב,

    בן 32, ברקע אוסטאופורוזיס שאובחנה לפני כחודש וחצי (טי-סקור מינוס 2.8 במפרק ירך ומינוס 2.3 משוקלל בעמה"ש. אחת החוליות טי-סקור של מינוס 3).
    בנוסף, מזה כמה שנים שאני סובל מכאב בא והולך בנקודת מסויימת בעמ"ש גבי ובחלק מהזמן האזור שסמוך לנקודה הזו מרגיש כאילו רדום. הדבר שמטריד הוא כמובן הכאב.

    לפני כחצי שנה החלטתי להתחיל להתאמן והתחלתי לדחוק משקל. די מהר עם תחילת האימונים אותה נקודה בעמה"ש התחילה מאד לכאוב לי. בהתחלה התעלמתי והמשכתי. כך במשך שבועיים. כשראיתי שזה רק מחריף את הכאב ושזה נשאר איתי גם הרבה אחרי האימונים - חדלתי מלהתאמן בכלל.
    לצערי, כעת, חצי שנה לאחר מכן - עדיין כואב לי שם מאד.

    הלכתי עם המקרה לשני אורתופדים לחוות דעת. שניהם בכירים ומכובדים - אחת המליץ על מיפוי עצמות SPECT לכל השלד ושני המליץ על CT ואמר שייתכן שנעשה מיפוי בהמשך (לא יידעתי אותו על הייעוץ עם האורתופד הראשון). בנוסף טען שאין מה לעשות MRI (רציתי לחמוק מקרינה) כי זה לרקמות רקות ולא ייתן כלום בכל הנוגע לעמ"ש.

    שאלותיי -
    1. אשמח לעזרתך במה לבחור - מיפוי או CT ומדוע?
    2. העדפתי לעשות MRI מפאת העדר הקרינה, אבל האורתופד האחרון פסל את זה מכל וכל.
    האם באמת אין טעם בהדמייה שכזו? למיטב ידיעתי MRI יכול להדגים לא רע בכלל בקעי/ בלטי דיסק והן שברי דחיסה - או שמא?


    תודה רבה,
    אשמח לכל עצה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאבים בעמוד שדרה גבי

    ריקי ברוך
    30/08/2020

    היות שאינני איש מקצוע ולפעמים הניסיון רב על הידע, אני שמחה לומר לך שיש לך יכולת להפחית את הכאבים אם תיקח כמוני את הסידן האמורפי של דנסיטי. התוסך האמורפי מייצב, מחזק ומפחית כאבים בעצמות. גיל 32 נראה לי ממש צעיר לאוסטופרוזיס אי לכך מוטב "שתמהר" ליטול את התוסף שילווה אותך שנים ויעשה את העבודה כמו שעשה אצלי.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • כאב גב

    קובי אביב
    30/08/2020

    לדעתי עקב כך שיש אוסתאופרוזיס ברקע יש לעשות מיפוי עצמו ואז ct. בנוסף כדאי לפנות לטיפול אוסתאופטי או מטפל אשר מבין גם בתחום הזה.
    בהצלחה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    דור
    01/09/2020

    ראשות תודה רבה על התגובה.

    שנית, האם אין לדעתך מקום ל-MRI לפני שפונים לאופציות שיש בהן קרינה?

    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • Ctאו mri

    קובי אביב
    01/09/2020

    זה נכון שב ctרמות הקרינה גבוהות יותר יחד עם זאת לעיתים ישנם רופאים שמעדיפים את הבדיקה הזו על מנת לראות אספקטים מסוימים ובנוסף במכשירים החדשים יותר הם ברמות קרינה פחות נוראיות מהישנים מה גם שאם אתה לא עושה ct כל כמה חודשים אז זה לא כזה נורא. אתה יכול לבדוק עם אורטופד נוסף ואז תהיה לך חוות דעת נוספת... תלך על מה שאמרו 2/3. אל תשכח שאתם בפורום עיסוי וכאבים גב, אינני רופא ויש פורומים אולי יותר מתאימים לשאלתך. בהצלחה והרבה בריאות

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


