מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגע, איפה הוכח שזה בכלל עוזר?גלעד07/08/2011
אשמח לקבל הפניות למחקרים רציניים בנושא. ללא מחקרים כאלה, זה גובל בשרלטנות לטעון שטיפול מסוג כזה או אחר עובד. וצריך להיות ספציפי! גם אם מחקר מראה שטיפול מסוים עוזר במקרה של סחרחורת, הרי ברור מאליו שלא בהכרח זה עוזר לבעיות עיכול, סרטן, עצבנות או פסוריאזיס למשל... לזה צריך מחקרים קליניים נפרדים. הגיוני, לא?
כדי לדעת אם טיפול מסוים עובד או לא, יש לבצע ניסוי קליני מבוקר, בו משתמשים בשתי קבוצות גדולות של אנשים שנבחרו אקראית.
קבוצה אחת מקבלת את הטיפול, וקבוצה שניה מקבלת טיפול דמי (דומה בכל דבר לטיפול האמיתי, אך ללא הגורם המטפל, למשל, כדור שממולא בקמח, תרופה הומאופתית שמכילה רק את החומר הממיס ולא את התמצית המדוללת שהממיס אמור "לזכור", מחטי דיקור מיוחדות שפותחו לנושא, שלא חודרות את העור).
רצוי, במידת האפשר שגם המטפל לא ידע האם פציינט מסוים מקבל את הטיפול האמיתי או טיפול דמי, מכיוון שנמצא כי גם ידיעה זו עשויה להשפיע במידה מסוימת על תגובת החולה. (לא תמיד זה אפשרי כמובן, אבל אם כן - כך יש לבצע זאת).
אם מתגלה הבדל משמעותי מבחינה סטטיסטית במצב החולים, סביר כי הוא נובע מן הטיפול. (תמיד יש ספק, צריך לנקות גורמי הטיה נוספים, רצוי שחוקרים אחרים יחזרו על הניסוי במקומות אחרים, וכו. אם שוב ושוב מתקבלות תוצאות דומות, יש להניח שיש אמת מאחורי הדברים).
מי שמכיר מחקר בתחום זה, שהתבצע לפי העקרונות המנחים שפירטתי לעיל (הנהוגים לגבי כל תרופה "קונבנציונאלית" שנכנסת לשוק), וגם השיג תוצאות חיוביות, מוזמן להגיב בשליחת קישור למאמר.
אין טעם להתווכח על עובדות. וכמו שאמר מי שאמר: "יכולות להיות לך דעות משלך, אבל לא יכולות להיות לך עובדות משלך."
"אבל לדודה שלי זה עזר", "סבתא של חבר שלי נרפאה מזה", "אחרי שנים של נסיונות ברפואה קונבנציונאלית, פניתי לשיטה אלטרנטיבית ותוך כמה שבועות ראיתי תוצאות", "לא יועיל, לא יזיק", "המטפל הוכיח לי במרפאה שיש לו כוחות" – כל אלה, ועוד טיעונים רבים אחרים אינם רלוונטיים ואפילו שגויים כל עוד מישהו מתעניין באמת, ולא במשאלות לב. במקרים מסוימים כרוכות גם סכנות רציניות בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגע, איפה הוכח שזה בכלל עוזר? - תגובה
מיכל שלזינגר07/08/2011שלום מחקר
כמישהו שעוסק במחקר אני מניחה שאתה מכיר את PUBMED ו- MEDLINE
הקש את המילים: CHINESE MEDICINE / ACUPUNCTURE/ CHINESE HERBS
אתה כמובן יכול לתחום את החיפוש על פי תחומי העניין שלך, סוג כתבי העת, השפה שבה נכתבו המחקרים ותקבל אינספור מחקרים שנערכו בתחום בכל רחבי הגלובוס.
חלקם מחקרי מעבדה וחלקם על אנשים (IN VIVO / IN VITRO) חלקם מחקרים רטרוספקטיביים וכיו"ב. בדיוק כמו במחקרים מערביים.
בפורום אין באפשרותי להביא קישורים: אבל צירפתי רק קישור אחד:
זהו עיתון לרפואה סינית שבכל גיליון מובאים מחקרים שנערכו לאחרונה ברחבי העולם.
אני עורכת את המדור ב"אורז" והוא מאוד נגיש ונוח.
צריך להרשם (חינם) ואז יש אפשרות לקרוא ולהנות
מקווה שזה יענה על סקרנותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)