מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רבנעמה25/10/2011
אני מתחילה ללמוד רפואה סינית בשנה הקרובה. כחלק מהלימודים אני נדרשת לבחור קורס מגע: שיאצו או טווינה.
הבעיה היא שאני לא מבינה מה ההבדל ביניהם, אני אשמח אם תסבירו לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ערן מי-רב27/10/2011נעמה שלום
בראש ובראשונה שיהי לך בהנאה בלימודים.
ההבדל בין שיאצו לטווינה:
טווינה:
שיטת טיפול סינית המבוצעת על ידי המטפל דרך טכניקות של דחיפה ומשיכה.
טווי (TUI)= דחיפה נה (NA)=משיכה.
המטפל דוחף ומושך את שרירי המטופל ועובר על מסלולי האנריגה (מרידיאנים) בגוף ואף לוחץ על נקודות אשר משמשות לדיקור ו\או לחיצה מכאו השם
אקופרסורה - אקו=נקודה פרסורה=מלועזית לחץ
בהבדל מדיקור, אקופנקטורה - אקו=נקודה, פנקטורה=דיקור או מחט.
ביצוע הטיפול הוא מעין עיסוי אשר נעשה על גבי הבגדים ולכן הטווינה נקראת "עיסוי סיני רפואי" אשר מטרתה להביא את הגוף\נפש לאיזון.
יתרה מכך הטווינה יעילה מאוד לבעיות אורתופדיה ולכן נקראת גם "פיזיותרפיה סינית"
הטיפול נעשה לרוב על גבי מיטת טיפולים.
התנועות מגיעות מהאגן ולכן חשוב ללמוד גם צ'י קונג.
שיאצו:
שיטת טיפול יפנית שהתפתחה מתוך הטווינה.
שי=אצבע, אצו=לחיצה
לחיצות ומתיחות עשל הגוף על גבי הבגדים.
במקורו נעשה על גבי מזרן.
שיאצו טוה לבעיות אורותופדיות גם כן אך מנסיוני טוב ל: תמיכה בהריון, נפש, חוסר ריכוז...
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)