לשון מחורכת- מדוע ומה ניתן לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשון מחורכת- מדוע ומה ניתן לעשות
    רועי
    24/04/2012

אהלן
    אני נער בן 17, ולאחרונה הפריע לי לראות שהחלק החיצוני של הלשון שלי, החלק שנמצא סביב הלשון אין עגול, והוא מחורכך ובעל חריצים בצורה מאוד סימטרית.
    בהתחלה חשבתי שזה צלקות, מכיוון שבעבר סבלתי מפצעים בפה, אבל אחר כך הראתי את זה לאמא שלי והיא טענה שאין סיכוי שזה צלקות מכיוון שהחרכים האלה נמצאים בצורה מאוד סימטרית ואין סיכוי שזה צלקות.
    התחלתי לחקור וגיליתי שללשון חרוכה \ עם חריצים למיניהם יש משמעות, משהו שקשור לאיזון פנימי..
    אז האמת היא שאני בחור די רגוע ושמח, ישן לפחות 6 שעות בלילה, שותה כמו שצריך, אוכל כמו שצריך (נראה לי), מה יכולה להיות הבעיה? והעם הלשון תחזור להיות עגולה מתישהו?
    אשמח לעזרה וייעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לשון מחורכת- מדוע ומה ניתן לעשות - תגובה

מיכל שלזינגר
    28/04/2012

שלום רועי

אני לא יודעת למה אתה מתכוון בחריצים...
    ישנן שתי אפשרויות:
    א. לשון שההיקף שלה הוא כמו שקעים פנימיים, נקראים סמנ"שים. = סימני שיניים.
    זהו מצב שקשור לחולשה של הטחול ברפואה הסינית, עייפות, קשור לתזונה שאינה איכותית ועייפות רבה.

ב. אם אתה מתכוון למצב של חתכים קטנים, אזי זה קשור לחולשה של דם הכבד.
    ממליצה לפנות למטפל שיוכל לאבחן במדויק.

לגבי 6 שעות שינה לנער בן 17. נער בגילך זקוק לפחות ל 7 -8 שעות שינה.

לגבי התזונה שלך והמצב הבריאותי הכללי, אני לא יודעת כי לא ערכתי לך אבחנה. פעמים רבות מגיעים אלי מטופלים שבטוחים שאורח חייהם והתזונה שלהם מושלמים והמצב ממש אינו כזה.

כדאי לפנות למטפל כי הלשון הינה כלי מאוד משמעותי לאבחון ואם אתה רואה בה משהו שעלול להצביע על איזושהי בעיה כדאי מאוד לערוך אבחנה מלאה ולקבל טיפול.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו