דיקור סיני והשפעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיקור סיני והשפעות
    רירי
    07/10/2013

שלום,
    לפני כמה ימים עברתי טיפול ראשון בדיקור בעקבות כמה בעיות (עור, עיכול ובעיות אורטופדיות).
    במהלך הדיקור ההרגשה היתה בדיוק ההפך מנינוחות ורגיעה.
    אחרי הדיקור היתה תחושה מאוד לא נעימה של מועקה וכובד באזור החזה ואחרי כחצי שעה התחילו מעט כאבי גרון והתעטשויות אבל לא כמו שאני מכירה את זה בדרכ, אלא מן סוג של רגישות ודגדוג פנימי (ואין לי שום אלרגיות בתחום הזה).
    מבחינת ההשפעה על העיכול, ההשפעה היתה גם כן מידית והתחילו מן עוויתות כאלה במיוחד במעי הגס. אמנם עם העוויתות יש גם יותר יציאות אבל פתאום הן מלוות בגזים - דבר שממש לא היה לי לפני, עוויתות כשאני מתחילה לאכול.. בקיצור יש יותר פעילות באזור הזה אבל לא מהסוג הרצוי.
    מבחינת נקודות הדיקור שהמטפל השתמש בהן עד כמה שאני יכולה לדייק -
    שתי נקודות באזור הבטן מתחת לטבור - עד כמה שאני יכולה למפות נראה לי שאלו CV 4 ו-6.
    שתי נקודות באזור כל עין - באזור הזווית הפנימית (ממש בצמידות) ואחת נוספת איזה ס"מ מעל.
    ונראה לי ששלוש נקודות באזור הקרסול - נראה לי שכולן בצד הפנימי יותר - שתיים באזור הקרסול ואחת נוספת איזה 10-15 ס"מ מעל.
    ניסיתי מאוד לדייק אבל יכול להיות שפספסתי איזה פרט...

בכל אופן - האם משהו מהנקודות הנ"ל יכול להצביע על למה קרו כל התופעות? על מה כל אחת מהן אחראית? אשמח לפירוט כי משום מה המטפל התחמק מלענות.

עד כמה בכלל העניין הזה של תופעות לא רצויות קורה בטיפול סיני? טיפול לא נכון יכול לפגוע במטופל?

אשמח אם תוכלו לשפוך אור על העניין כי לצערי הרב זה זה תחום שהדאון סייד היחיד שמוצג בו זה שמקסימום לטיפול לא תהיה שום השפעה חיובית ואין שום התיחסות לצדדים שליליים אפשריים..

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיקור סיני והשפעות

הוספת תגובה

• דיקור סיני והשפעות - תגובה

מיכל שלזינגר
    07/10/2013

שלום רירי

אני אנסה לענות. קצת קשה לענות מכיוון שאני לא מכירה אותך ואיני מכירה את הקונטיטוציה שלך.
    נקודות הדיקור שציינת תחת הדיקור הן נקודות מחזקות לצ'י ודם וכמובן שיש להן גם תפקודים רבים ונפלאים אחרים שלא כאן המקום לפרטם.
    באיזור הקרסול לא לגמרי ברור.
    אבל, התגובה שאת מציינת נשמעת מאוד קיצונית.
    תתכנה לכך מספר סיבות:
    א. לא אכלת מספר שעות לפני הטיפול/ או שאכלת מעט מידי באותו יום.
    הדיקור עובד עם הצ'י של המטופל ואם למשל מטופל מגיע בבוקר ושתה רק כוס קפה לפני כן ... אז יכולה להופיע תגובה שכזו.
    כך גם אם מטופל מגיע בשעות אחרות ולא אכל מספיק באותו יום.
    ב. לא ישנת מספיק בלילה. שוב ענייני חוסר צ'י.
    ג. אולי היה וירוס/ חיידק שהחל כבר את דגירתו.
    ד. אולי הקונסטיטוציה שלך חלשה יחסית- נטיה לחסר צ'י /חסר יאנג משמעותי.
    כדאי בכל זאת לנסות ולברר עם המטפל.
    מאוד לא אופיינית התחושה שאת מתארת בזמן הדיקור.
    למעט מקרים של שטף דם מקומי ומצומצם
    בדיקור לא אמורות להיות תופעות לוואי קשות, נהפוך הוא.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל

רירי
    08/10/2013

תודה על המענה

אכן לא אכלתי כמעט לפני הטיפול.
    זה היה מוקדם על הבוקר ואני לא נוטה לאכול יותר מידי בשעות האלה.. גם לא נאמר לי שום דבר בקשר לזה לפני הטיפול ככה שלא ידעתי על זה.
    זה אכן קריטי ויכול להשפיע עד כדי כך?

כשפניתי למטפל בעקבות התופעות הוא אמר שזה ממש ממש נדיר ופעם ראשונה שהוא שומע על זה וזה מטפל עם ניסיון ארוך שנים..

דבר נוסף - הוא לא בדק לי דופק או לשון כמו שציפיתי שיעשה.. זו לא הדרך שהוא אמור לאבחן אותי? לא כולם משתמשים בשיטה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל

רירי
    08/10/2013

תודה על המענה

אכן לא אכלתי כמעט לפני הטיפול.
    זה היה מוקדם על הבוקר ואני לא נוטה לאכול יותר מידי בשעות האלה.. גם לא נאמר לי שום דבר בקשר לזה לפני הטיפול ככה שלא ידעתי על זה.
    זה אכן קריטי ויכול להשפיע עד כדי כך?

כשפניתי למטפל בעקבות התופעות הוא אמר שזה ממש ממש נדיר ופעם ראשונה שהוא שומע על זה וזה מטפל עם ניסיון ארוך שנים..

דבר נוסף - הוא לא בדק לי דופק או לשון כמו שציפיתי שיעשה.. זו לא הדרך שהוא אמור לאבחן אותי? לא כולם משתמשים בשיטה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל - תגובה

מיכל שלזינגר
    09/10/2013

שלום רירי

כפי שהמטפל ענה לך
    זה מאוד נדיר
    אבל אם לא אכלת לפני הטיפול, בהחלט יתכן.
    אני תמיד מנחה מטופלים לא להגיע על קיבה ריקה.
    לגבי דופק ולשון מרבית המטפלים בודקים.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה זה הפיך

רירי
    09/10/2013

אלו תופעות הפיכות? חייבת לציין שכבר עבר שבוע מאז הטיפול ועדיין יש לי רגישות לא מוסברת לאבק - דבר שמעולם לא היה לי וזה קרה מייד ולאחר הטיפול.
    אני יכולה להגיד שאמנם זה היה בסהכ טיפול אחד אבל בוודאות יש השפעה - אין כמעט כאבי גב וגם מערכת העיכול הושפעה. עד כמה השפעה של דיקור חד פעמי יכולה להיות ארוכת טווח - גם מהאספקטים הטובים וגם מהפחות טובים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה זה הפיך - תגובה

מיכל שלזינגר
    09/10/2013

שלום רירי

ממליצה ללכת לטיפול . כדאי לפנות למטפל שמשלב גם עבודת גופנפש מכיוון שיש כאן שילוב של הדברים.
    מראש הגעת במצב אובייקטיבי לא מדהים - על קיבה ריקה.
    חשדת במטפל (לא לקח דופק , לשון וכו')
    נשמע שפיתחת גם כעס.
    מנסיוני הקליני טיפול משולב שכזה ישחרר אותך מכל מה שאת חווה כרגע.
    אפשר לשלב דיקור יחד עם אייפק ו/או תטא הילינג ועוד שיטות .
    הכי חשוב לקבל טיפול משלב.

כך אני מטפלת בבעיות מסוג זה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו