מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיסאנונימית19/05/2014
שלום רב,
אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס ולאחרונה ערכתי שינוי מאוד גדול בהרגלי התזונה שלי. קראתי המון מאמרים בנושא באינטרנט והתייעצתי עם נתורפטית שמתמחה בתחום.
שמתי לב שעוסקים שונים בחקר וטיפול בחולות אנדומטריוזיס מייחסים חשיבות שונה לאכילה/הימנעות מפירות הדר, קווי, פלפל אדום וכן הדעות שונות לגבי קמח מלא.
מה דעתכם בנושא?
כמו כן הרבה מאמרים מתייחסים לכרוב, כרובית, שעועית, עדשים וברוקולי כמומלצים. הבעיה היא שאלו מזונות שידועים ביצירת גזים. אם כן מה יכול להוות תחליף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס - תגובה
מיכל שלזינגר19/05/2014שלום לך
מנסיוני כמטפלת ברפואה סינית אינטגרטיבית עם התמחות בפוריות וגינקולוגיה טיפול באנדומטריוזיס באמצעות תזונה בלבד אינו יעיל מספיק.
חשוב מאוד לשלב גם טיפול בפורמולות.
אני מטפלת באנדומטריוזיס באמצעות שילוב של תזונה + דיקור+ הומוטוקסיקולוגיה
ושמה דגש רב על התיחסות גם לפן הרגשי- נפשי.
טיפול מדויק בקונפליקט מאוד מייעל את הטיפול.
לשאלתך לגבי תזונה - אכן ירקות אלו יוצרים גזים - אפשר לנסות לאכול אותם יחד עם זרעי קימל שמסייעים
וכן אפשר להוסיף אנזימים.
עדשים כתומות למשל - פחות קשות לעיכול
לגבי קמח מלא - אכן , בשנים האחרונות בעקבות מחקרים ונסיון טיפולי- פחות מומלץ - עדיף שיפון
מאוד חשוב להמנע באופן מוחלט ממוצרי חלב פרה
ומוצרי חלב בכלל
אפשר אחרי שמגיעים להטבה
לנסות מוצרי חלב עיזים אורגניים (ממש מעט...)
וכן להמנע מפחמימות פשוטות
שוב -
חשוב לי להדגיש כי הטיפול התזונתי הוא רק קצה הקרחון
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)