מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקותלימור22/10/2008
שלום! אני בת 21 אחרי 2 לידות, השניה לפני שנה ו3 חודשים. מאז תחילת ההיריון השני ועד עכשיו אני סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בנרתיק. זה לא אותו חיידק כל פעם לפי מה שהבנתי. מה שקורה זה שכל חודשיים בערך אני חוזרת לרופאה שלי ואומרת לה שיש לי דלקת, היא מסתכלת , בודקת ואומרת שאין כלום. לוקחת תרבית וגינלית והתוצאה היא:... יש חיידק. הפעם האחרונה שהייתי אצלה הייתה לפני כ-4 חודשים ולפני כן כחצי שנה לא הייתי אצלה.היא נותנת לי אנטיביוטיקה, ופעם היא נתנה לי פתילות וגינליות ואחרי חודש חודשיים שוב יש לי דלקת. אני נואשת ורוצה לחפש משהו אחר, אלטרנטיבה אחרת אם יש לטפל בבעיה הזאת. כמו כן, רציתי לדעת האם יש בשתיה מרובה ומאכלים מסויימים "עזרה" בהעברת דלקות? אני אשמח לתשובה חיובית כי בעודי יושבת וכותבת לכם אני יודעת שיש לי שוב דלקת ואני לא רוצה ללכת לרופאה לקבל שוב אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות
עדי מנחמי22/10/2008לימור שלום רב.הבעיה שאת מתארת מוכרת לי היטב.בד"כ בבדיקה אני מזהה חולשה של מערכת החיסון,בעיקר של הבלוטות הלימפתיות התחתונות.אנטיביוטיקה ונרות רק מחלישים יותר את חיסוניות הגוף.ברב המקרים נטילה של פורמולה אישית של צמחים (היוצרים סביבה נוחה יותר בנרתיק)בתמיסה למשך מספר חודשים ,עשויה למגר את השנות הדלקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקות נרתיקיות חוזרות
מיכל שלזינגר23/10/2008שלום לך לימור
תופעה של דלקות חוזרות בנרתיק קשורה בד"כ למצב של חום ולחות.
הלחות נובעת מחולשת טחול (ברפואה סינית הטחול נחשב לאיבר העיכול המרכזי) והוא יצרן הצ'י הראשי (צ'י= אנרגיה) כאשר הגוף חלש ו/או התזונה אינה מתאימה- למשל תזונה בעלת אנרגטיקה מקררת הטחול ייצר פחות צ'י ויותר לחות.
לחות נוטה להצטבר וכתוצאה מן ההצטברות נוצרת סטגנציה = תקיעות. תקיעות נוטה לייצר חום.
לכן את סובלת מדלקות חוזרות ונשנות.
חשוב לשים לב גם לעובדה שבטווח קצר מאוד של זמן הרית וילדת פעמיים. השאלה היא האם טיפלת וחיזקת את עצמך לפני ההריונות - במהלכם ואחריהם.
- כך שאין ספק שחשוב מאוד לחזק אותך.
טיפול נכון יכלול צמחים- בשלב א:
מסלקי לחות
ובשלב ב' צמחים מחזקי טחול.
אני בד"כ משלבת בטיפולים של דלקות וגינליות חוזרות גם הומוטוקסיקולוגיה (שילוב חומרים הומאופתיים).
מאוד חשוב גם לקבל הנחיות מדויקות לתזונה - מחזקת טחול ומסלקות לחות.
כפי שהסברתי באיזור קיימת גם סטגנציה - כך שפעילות גופנית היא מאוד חשובה .
בנוסף רצוי לשלב גם דיקור - להנעת סטגנציה, חיזוק טחול והתמרת לחות.
כדאי לפנות למטפל ברפואה סינית שהינו מומחה בגניקולוגיה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)