צריכת ביצים ומוצרי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכת ביצים ומוצרי חלב
    נועה
    17/11/2008

שלום לכם אני נמצאת במעקב רפואי עקב רגישות בשחלות קראתי בספרות נטורופטית כי צריכת ביצים ומוצרי חלב (על בשר אינני מדברת היות ואני צמחונית) קשורה בסרטן השחלות. האם כדאי לי, עד אשר יתבהרו העניינים, להימנע ממוצרים אלו? האם ישנה הבחנה בין מוצרי חלב בקר לעיזים או ששניהם אינם מומלצים? האם סוייה מומלצת? נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכת ביצים ומוצרי חלב

הוספת תגובה

• ביצים + מוצרי חלב + שחלות

מיכל שלזינגר
    17/11/2008

שלום לך נועה

א. זכרי שאת עדיין בבירורים !!!!
    ב. איני יודעת מה הבעיה השחלתית הנחשדת אצלך.

במקרה שיש בעיה של שחלות פוליציסטיות אני ממליצה להמנע ממוצרי חלב:
    - בגלל ריכוז ההורמונים הגבוה בתוכם.
    - בגלל התכונה היינית שלהם (מונח סיני), מקררת, מחלישה טחול ומייצרת לחות - ליחה. הלחות - ליחה בעצמה מהוה סטגנציה ופוגעת בזרימה החופשית של צ'י ודם באיזור בהם היא נמצאת .

מבחינה סינית בבעיות של לחות - ליחה מומלץ גם לא להרבות בביצים ו/או חלבון מן החי.

את שואלת לגבי ההבדלים בין חלב בקר /חלב עיזים:
    תלוי ...

הטענה היא ששניהם חלבונים שזרים לנו. יש הטוענים כי החלבון בחלב עזים יותר קל לעיכול.
    בפועל, אין אף בעל חיים בטבע שצורך חלב מבני מינו / או של בעלי חיים אחרים , לאחר הגמילה.
    תלוי מה הבעיה, תלוי מהי מידת הרגישות שלך למוצרי חלב

האם את נוטה לייצר לחות - ליחה, האם את סובלת מקור, מחולשה, מבעיות עיכול, כאבי ראש , נזלת, התקררויות תכופות, הפרשות וגינליות וכו ,? שאלו סימנים של לחות - ליחה.
    אני לא נוטה להמליץ באופן סוחף להמנע לגמרי מדברי חלב, חשוב מאוד לערוך למטופל/ת אבחנה שלמה ומדויקת כדי לקבוע מהן המלצות התזונה המדויקות שיניבו את התוצאות הטובות ביותר.

חשוב שתבררי את הבעיה הרפואית ממנה את סובלת.
    בכל מקרה כדאי וניתן לפנות למטפל ברפואה סינית שהתמחה בתחום הגניקולוגיה כדי לקבל אבחנה סינית וטיפול לבעיה ממנה את סובלת.
    המטפל יאבחן ויעריך את הבעיה בכלים של הרפואה הסינית:
    דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול.
    לאחר קביעת האבחנה יותאם לך טיפול מתאים ומדויק .

הטיפול ברפואה סינית הינו טיפול הוליסטי. בניגוד לטיפול ברפואה מערבית ששם ההתיחסות היא למערכת אחת או לאיבר אחד בלבד, הטיפול ברפואה סינית מתייחס לגוף - נפש באופן כללי, כך שגם אם את סובלת ממספר סימפטומים מטרידים , קרוב לודאי שהם משתייכים לבעיית שורש אחת שכדאי לטיפל בה, כדי לחוות שיפור במצב הבריאותי ובאיכות החיים הכללית.

מקווה שעניתי לשאלתך.
    בריאות שלמה

מיכל שלזינגר
    מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
    התמחות בגניקולוגיה ופריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו