האם טיפול בצמחים ע"י מרפא סיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם טיפול בצמחים ע"י מרפא סיני
    אפרת
    20/12/2008

יכולים לגרום להפסקת מחזור, מכל סיבה שהיא? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בצמחים

מיכל שלזינגר
    20/12/2008

שלום לך אפרת
    שימוש נכון בצמחים על ידי מטפל מוסמך עשוי אך ורק לשפר את מצב בריאותו של המטופל/ת.
    שימוש לא נכון בצמחים עלול כמובן להוביל את המטופל לחוסר איזון - זהו טיפול יאטרוגני (גורם נזק).
    השאלה היא מהו מצבה הבסיסי של המטופלת, מהי בעיית השורש שלה ואילו צמחים ניתנו לה. מהו הרכב הפורמולה.
    יתכן כי המחזור פסק מסיבות אחרות - בעייה הורמונאלית וכו'.

כפי שציינתי יש כאן פרמטרים רבים ואין לי פרטים לגביהם:
    מצב המטופלת וסוג הטיפול.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הפרטים, אני אישה בת 50

אפרת
    21/12/2008

עם מחזור סדיר פחות או יותר. פניתי למרפא סיני עקב מיומה ,דימום מוגבר במחזור ודיכאון שאני סובלת ממנו ומטופלת בציפרלקס שגרם לי להרדמות ולחוסר מוטיבציה. הוא טיפל בי בדיקור וצמחים. הפסקתי את הדיקור והמשכתי לקחת את הצמחים שאכן, עוזרים לי לאנרגיות ולחיוניות ולמצב הרוח, עם הציפרלקס. אולם מרגע שהתחלתי בטיפול פסק המחזור והתחילו גלי חום, כאבי ראש, הרגליים בוערות מחום וגם זה בגלים כמו גלי החום, יקיצות באמצע הלילה. בקיצור חגיגה ובלבלת בגוף. מצד אחד זה עוזר למצבי הרוח ומונע דימומים קשים שגרמו לאנמיה ומצד שני הגיעו התופעות הללו. לשאלתי אותו אם הטיפול עשה זאת הוא השיב בשלילה. אודה לך מאוד אם תוכלי להסביר לי מה יכול להיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום + הפסקת מחזור

מיכל שלזינגר
    21/12/2008

שלום לך אפרת
    את בת 50 - גיל המעבר אצל נשים רבות.
    גיל המעבר הינו גיל שאצל רוב הנשים הדימום הוסתי נפסק ורבות חוות תופעות של גלי חום, אינסמוניה (נדודי שינה ) וכו'.

גיל המעבר, או מנופאוזה אינו אירוע קצר וחד פעמי אלא תהליך פיזיולוגי מתמשך שאורך בין שנתיים לעשר שנים. במהלך תקופה זו נפסק המחזור החודשי של האישה ופוריותה יורדת. טווח הגילאים הממוצע שבו חווה האישה את תופעות גיל המעבר הינו בין 45- 52.

התקופה הקודמת למנופאוזה נקראת בשם "פרימנופאוזה". תקופה זו מאופיינת בכך שמספר הביציות של האישה פוחת ורגישות השחלות שלה ל- FSH יורדת. קיימת הפרשה בלתי מספקת של אסטרוגן ופרוגסטרון וחוסר תגובה של הזקיקים הנותרים. כתוצאה מכך, נשים רבות מבייצות באופן בלתי רגיל .

סימפטומים אופייניים לגיל המעבר:
    גלי חום, הזעות לילה ספונטניות, אינסומניה (הפרעות שינה), פלפיטציות (דפיקות לב), עייפות מוגברת, ירידה בזיכרון, יובש בנרתיק, אטרופיה ואגינלית, כאבי ראש ומפרקים, עליה במשקל, ירידה במסת העצם, עליה בשכיחות מחלות לב, יובש כללי בגוף, חוסר שיווי משקל, דלקות חוזרות בשלפוחית השתן, עצבנות ודיכאון.

חשוב לזכור כי גיל המעבר אינו נחשב למחלה, אלא תהליך טבעי בחייה של כל אישה. נשים מסויימות לא יחוו כלל תופעות לוואי ואילו אחרות תסבולנה בתקופה זו מתופעות שונות בדרגות חומרה משתנות.

התייחסותה של הרפואה הסינית למנופאוזה – גיל המעבר:
    לרפואה המשלימה בכלל ולרפואה הסינית בפרט יש פתרונות בטוחים שיכולים להקל באופן משמעותי על נשים שחוות את הסימפטומים של גיל המעבר. הטיפול האופטימלי באשה יתבסס על תזונה נכונה ובתמיכה והזנה של הכליות לאורך כל מעגל החיים. טיפול מניעתי הינו מאוד נדיר ולכן בד"כ הטיפול מתחיל עם החמרת הסימפטומים, ישנן פורמולות צמחים אשר מזינות את הכליות ותומכות באשה בתקופה זו. על פי הרפואה הסינית הכליות בין שאר תפקידיהן קשורות לשינויים שאנו עוברים עם הגיל. החלשות האנרגיה היינית והיאנגית של הכליות והתמעטות הג'ינג (תמצית הכליות) הן המשפיעות העיקריות והגורמות העיקריות לתופעות המרכזיות אשר נשים חוות בגיל המעבר. לכך נוספים גם סינדרומים כגון חום, לחות סטגנציה ועוד.

בקשי מן המטפל שיתיחס לתופעות החום ונדודי השינה בפורמולת הצמחים שהוא מרכיב לך.
    אני בטוחה שתחושי הקלה.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו