מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטמההילה16/04/2009
שלום רב,
איזה טיפולים\צמחי מרפא יכולים לעזור באסטמה?
בנוסף האם יש דיקורים שיכולים לעזור? והאם הם זה עוזר לטווח ארוך? ז"א יותר משבוע..
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסתמה + רפואה סינית
מיכל שלזינגר16/04/2009שלום הילה
כדי לקבל טיפול בצמחי מרפא סיניים יש לפנות למטפל ברפואה סינית אשר יתאים לך פורמולה ספציפית שמתאימה עבורך. כמובן שיש צמחים שנוטים להשתמש בהם יותר כאשר יש אסתמה, אבל תלוי איזה סוג של אסתמה - כזו שיותר קשורה (על פי הרפואה הסינית) לחולשת כליות /ריאות - על פי אבחנת המטפל.
כמו כן יש צמחים שניתנים יותר למניעה (בתקופה שיש פחות / אין התקפים) וצמחים שניתנים יותר לטיפול. לעיתים יש להשתמש בו זמנית בשתי פורמולות ו/ או לשלב תוספי תזונה מתאימים.
בוודאי שדיקור יכול לעזור. אבל ככל שהמחלה יותר כרונית ויותר עמוקה , כך נדרשת סדרת טיפולים ממושכת יותר. ברגע שמגיעים לאיזון מסוים, ניתן לצמצם את תכיפות הטיפולים ולהגיע לטיפול אפילו פעם במספר חודשים.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
הילה16/04/2009שלום,
תודה רבה על תגובתך!
האסטמה שלי התחילה לפני מספר חודשים והתחלתי להתשמש במשאפים לא מזמן.. הם מאוד עוזרים ומקלים על הנשימה אבל קשיי הנשימה גורמים לי לכאבים ברום הבטן (כמו לחץ מאוד חזק) ובנוסף לחץ בחזה.
המשאף לא מקל לי על הכאב אלא רק פותח את הנשימה ולכן עדיין קשה לי..
השאלה שלי היא האם כדאי לי להתחיל לעשות דיקורים או לחכות לראות אם הכאבים הולכים ופוחתים עם הזמן מכיוון שזאת רק ההתחלה של האסטמה ואני לא יודעת מה יהיה בהמשך...
בנוסף, הכאבים שציינתי אכן יכולים להיות קשורים לקשיי נשימה? והאם מסמנים על חולשה של הכליות או הריאות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסתמה + ריפלוקס
מיכל שלזינגר17/04/2009שלום לך הילה
חשוב לדעת כי במקרים רבים קיים קשר בין אסתמה לתופעה של ריפלוקס - עליית תוכן הקיבה לוושט- (רפלוקס גסטרואסופגיאלי GERD) קיים קשר בין רפלוקס ותגובתיות יתר של הסמפונות -אסתמה. כידוע אסתמה הנה מצב שכיח הקיים בכ-15% מכלל הילדים עד גיל 13. לעתים קרובות מלווה האסתמה גם ברפלוקס, לעיתים כגורם ראשוני להתקף האסמתי ולעתים משני, כתוצאה של ההתקף עצמו.
מספר תאוריות הוצעו על מנת להסביר את הקשרבין שני המצבים. תאוריה אחת טוענת כי שאיפת תוכן הקיבה ישירות לסמפונות, כפי שמתרחש ברפלוקס, יוצרת דלקת ותגובתיות יתר של דרכי הנשימה. התאוריה השניה טוענת לתוצאה ישירה מגירוי חומצה בוושט שמתפעל מנגנון (רפלקס) של התכווצות הסימפונות.
שווה לבחון האם יש לך מצב של ריפלוקס. הקפדה על צמצום מזונות שמרפים את הספינקטר שבין הוושט לקיבה - כמו מתוקים, קפאין וכו'.
לא לשכב אחרי האוכל. לצמצם מזונות חריפים . מזונות שומניים, לא לשתות בזמן האוכל, אלא עד חצי שעה לפני והחל מחצי שעה אחרי האוכל.
לסיכום, קיימת עדות נרחבת לכך שרפלוקס תורם לסמפטומים אופיניים ולאסתמה . כל מטפל באסתמה צריך לחשוב על רפלוקס כגורם התורם להחמרת האסתמה ולטפל בגורם זה בהתאם.
בהחלט מומלץ לטפל, אבל להיות מודעת גם להקשר התזונתי.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)