מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפואה משלימה לדלקת גידיםשי01/05/2009
מבקש חו"ד על שימוש בדיקור סיני לטיפול משלים לדלקת גידים בשורש כף היד. אציין שזו הדלקת הקשה שחויתי אי פעם ביד "התפעולית " בגוף. לציין שניתן טיפול של נוגדי דלקת בכדורים ל10 ימים וכן מנוחה, סד ליד ימין ולאצבעות היד.אשמח להסבר קצר איך הדיקור יכול להשפיע וכן מה תרומת הטווינה לבעיות שכאילה, שכן אינני מכיר שיטת טיפול זו כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
עדי מנחמי01/05/2009קיים טיפול יעיל בדיקור המשלב גם טיפול עצמי יומיומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת גידים בכף היד
מיכל שלזינגר02/05/2009שלום חיים
מטרת הכאב היא להזהיר אותנו. זוהי דרכו של גופנו להתריע כי משהו אינו תקין. אנשים רבים נוטים לקחת תרופות מדף לשיכוך כאב, או מנסים להתעלם מן הכאב ולהמשיך כרגיל בחייהם. בעשותם זאת הם עלולים לגרום נזק מצטבר ובלתי הפיך לגופם מכמה סיבות. בראש ובראשונה, יתכן כי הכאב מצביע על בעיה רפואית חמורה שאסור להתעלם ממנה. אך לא פחות חשוב גם אם אין מדובר בבעיה שדורשת טיפול ניתוחי מיידי, עצם הופעת הכאב מצביעה על כך שמשהו במצבו הבריאותי של האדם אינו תקין ויש להתייחס לבעיה.
הרפואה הסינית מגדירה כאב כעצירה/ חסימה (סטגנציה) או תנועה לא תקינה של צ'י, לכן מטרת הטיפול היא להחזיר את הזרימה הנכונה של הצ'י למרידיאן, או המרידיאנים הבעייתים. כאשר נצליח לשפר את זרימת הצ'י, הכאב יפחת ואף יעלם.
חשוב להדגיש כי הטיפול ברפואה סינית (דיקור ו/או טווינא) אינו מתמקד רק בהפגת הכאב. מטרתו היא לטפל במקור לכאב. כך שתוצאת הטיפול איננה רק שיכוך כאבים סימפטומטי, אלא טיפול כולל שמוביל להטבה ארוכת טווח ומכיוון שמטרת הטיפול היא להשיב את הגוף לאיזון, מושגת הטבה גם בתחומים אחרים מהם סבל המטופל.
כיצד יכול להועיל הדיקור ?
הסינים התייחסו ליתרונות הדיקור ואופן השפעתו רק במונחים של צ'י (אנרגיה).
במערב לעומת זאת החל משנות השבעים, נערכו לא מעט מחקרים שבדקו מהם המנגנונים שהדיקור משפעל . על פי המחקרים שהתבצעו במערב עד היום התגלו מספר מערכות עיקריות שהדיקור עובד עליהן. במערכת העצבים המרכזית הדיקור מגביר את הפרשתם של אנדורפינים (משככי כאב טבעיים של הגוף). הדיקור משפיע גם על מערכת העצבים האוטונומית ומכאן נגזרת השפעתו הטיפולית במצבי מתח נפשי. הדיקור משפיע על הציר ההורמונאלי ולכן הינו בעל השפעה בתחום האנדוקריני (הורמונאלי) ומטפל בהצלחה בתחום הפריון ובבעיות בריאותיות שונות שהינן מושפעות הורמונים.
לגבי הטיפול בכאבים, בשנים האחרונות רווחות במערב מספר תיאוריות עיקריות שמנסות להסביר את היעילות הטיפולית. התיאוריה הבולטת ביותר כיום הינה "תיאורית השער". התיאוריה מסבירה כי כאשר אדם סובל מכאב עצבי, גירוי עדין באותו מסלול עצבי יוכל לבטל גירוי חזק (כאב) על אותו מסלול עצבי.
תיאוריה אחרת מסבירה את יעילות פעולת הדיקור בשיכוך כאב כקשורה להשפעתו על שינוי פוטנציאלים חשמליים ברקמות החיבור העוטפות את האיברים והשרירים.
ההסבר הפשוט ביותר הינו שבאזורי כאב בגוף, השרירים מכווצים ואינם מקבלים הזנה טובה של דם. הדיקור מגביר את זרימת הדם, מסייע לשחרור האזור התפוס ובעצם להקלת הכאב.
לגבי טווינא:
טווינא היא שיטת טיפול סינית המתבצעת ע"י לחיצות מהירות לאורך המרידיאנים בגוף- משתייכת לטיפולי המגע,
מטרת טיפול הטווינא היא לטפל בצורה נקודתית להזרמת דם ואנרגיה תקועים ודרך כך להחזרת הפעילות של רקמות שנפגעו.
אני משלבת במצבי דלקת וכאב גם הומוטוקסיקולוגיה שמאוד מייעל ומקצר את משך הטיפול.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל ועדי תודה על התשובה
שי03/05/2009לכן פניתי לפורום הנ"ל. יחד עם זאת אציין שהכאב הופיע כתוצאה ממאמץ. "בניתוח" המצב לפי מרפאה בעיסוק יש קשר ישיר למאמץ מתמשך של שנים על איזור גידי היד/אמה כפונקציה הקשורה לאופן ביצוע עבודתי בחברה בה אני עובד מעל 2 עשורי שנים. יחד עם זאת מה מומלץ יותר על מנת "לחזק/לטפל בשורש" הבעייה על מנת גם להשיג ריפוי אופטימלי יחד עם הרפואה הקונבנציונאלית וכן על מנת למנוע "תקלה חוזרת" שגם מחייב שינוי מצידי בשימוש באברי הגוף. כונתי מה יכול לתת תוצאה טובה יותר הדיקור או הטווינא? בנוסף לאחר כמה טיפולים על פי נסיונכם יש צפי לשיפור? בנוסף האם יש קשר של מי מכם למכבי טבעי?
תודה ושבוע טוב,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת
מיכל שלזינגר03/05/2009שוב שלום חיים
מנסיוני, השילוב הטוב ביותר הינו של טוינא + דיקור ( וכפי שציינתי במצבי דלקת אני נוהגת לשלב גם תוספים מתאימים ו/ואו תכשירים הומוטוקסיקולוגיים, ככל שהבעיה יותר כרונית ויותר נוטה להתפרצויות כך הטיפול יותר רב מימדי...).
לעיתים בדיקור ניתן להשיג הקלה כבר אחרי מספר מצומצם של טיפולים - אבל כיון שהבעיה כל כך כרונית ו"תעסוקתית" כדאי יהיה להמשיך אח"כ בטיפול אולי פחות אינטנסיבי, אבל "משמר" לתקופת זמן מסויימת.
לגבי "מכבי טבעי", עדיף תמיד לפנות למטפל פרטי שמשלב את השיטות השונות. בקופות החולים - תמיד נותנים דיקור /טוינא, במחזורים שונים, פחות יעיל.
ובכלל, טיפולי הקופה נוטים להיות מעין סרט נע. המטפל אינו מאבחן את מצבך אלא אתה מופנה קודם לרופא מאבחן והוא זה שממליץ לך על הטיפול המתאים. את המטפל אתה פוגש כל פעם רק לחצי שעה שבהן נערך רק דיקור / טוינא וכו'.
גם כשפונים לרופא בבעיה שדורשת טיפול רציני, רובנו מעדיפים לפנות לרופא פרטי, כך גם בתחום הרפואה המשלימה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בגידים בכף יד ימין
אילנה06/06/2009שלום, קראתי את הודעתו של חיים מתאריך02.05.09 בקשר לדלקת בגידים בכף יד ימין וברצוני לציין שאני סובלת מאותה בעיה. רציתי לדעת מה עשית מאז ואם נעזרת ברפואה סינית +טווינא אני מאוד סובלת כי לא יכולה ליישר את האצבעות 4 - 5 ואני הולכת עם סד וכדור ל -10 ימים כפי שאתה קיבלת אני מאוד מודה לכל מי שיכול לעזור לי למצוא את דרך הריפוי (לא ניתוח) אני פוחדת אז שוב תודה מראש א י ל נ ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)