מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ווסת מוזרהגלי28/06/2009
מיכל שלום
אני בד"כ מקבלת בסוף כל חודש
ולא ממש ציפיתי לווסת שהתחילה כהפרשה חומה קלה ב22.6 וכמעט פסקה לאחר דימום קל ב25.6
ואז ב26.6 (שלפי החישוב שלי היה צריך להיות היום הראשון לוסת) התחיל דימום יותר רציני עם תחושות של היום הראשון של הוסת .
היום הה28.6 והדימום קל יותר אך לא פסק
המחזורים שלי סדירים ולא קשים לרוב , ללא כאבים יוצאי דופן או דימומים מטורפים
יש לי ילד בן שנה ו8 ואני בעלי מתחילים לחשוב על הילד הבא אז התחלתי לספור ימים
כמוכן אני חושבת שהתזונה שלי די מאוזנת ובריאה שכוללת את כל אבות המזון
מה קרה פתאום?
מה פשר האורך של הוסת פתאום?
מה אני אמורה להחשיב כיום הראשון ה22.6 או ה26.6 ?
אשמח לתשובתך
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת מוזרה
מיכל שלזינגר28/06/2009שלום לך גלי
היום הראשון לוסת הינו היום שבו החל הדימום המשמעותי - במקרה שלך אני מבינה שמדובר ב- 26/6.
לגי הדימום המקדים - מבחינה מערבית תתכן אי ספיקה של הגופיף הצהוב- מבחינה סינית תתכן בעיה של חולשת יאנג של הכליות.
בכל מקרה כדאי מאוד לפנות למטפל ברפואה סינית שההתמחות שלו היא גניקולוגיה כדי לבדוק שהכל תקין ומאוזן.
המטפל יאבחן על פי דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול - בטיפול בגניקולוגיה אנו המטפלים שהתמחינו בגניקולוגיה נוהגים להשתמש גם במעקב חום,
על פי כל הנתונים שיאספו תותאם לך תכנית דיקור + צמחים ואם יש צורך ינתנו גם דגשים מיוחדים בתזונה.
בהצלחה גלי
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה משהו שקורה פתאום?
גלי28/06/2009הי מיכל
תודה על תשובתך המהירה
אבל לא הייתה לי בעיה להכנס להריון בפעם הראשונה? וזה גם לא קורה כל פעם.
עוד לא התחלנו ממש לנסות ... עכשיו קצת נלחצתי מהתשובה שלך...
מזה בדיוק חולשת יאנג הכליות , אילו עוד סימנים צריכים להיות? או שזה רק לפי לשון ודופק?
אשחמ לתשובתך
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת מוזרה
מיכל שלזינגר28/06/2009שלום גלי
יתכן שהתופעה שהתרחשה היא חד פעמית ולכן לא ניתן להסיק מסקנות.
אין לך סיבה להבהל.
תמשיכי לעקוב.
לגבי הערתך כי בפעם הקודמת הרית בקלות, זה נפלא ואני מאחלת לשניכם שגם הפעם כך יהיה הדבר.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות תזונה
גלי29/06/2009מיכל , תודה על רגישותך ותשובתך המהירה!
אשמח אם לבינתיים תוכלי להמליץ לי מה כדי לאכול/להוריד על מנת לחזק את יאנג הכליות?
התזונה שלי אינה כוללת קפה ומשתדלת להמנע כמה שיותר מסוכר , ממתיקה רק אם אני חייבת בדבש/סילאן אורגני/סיטיביה
המון תודה
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם לא חלב פרה
גלי29/06/2009הי מיכל בהמשך לבקשתי
רציתי גם לציין שאיני צורכת מוצרי חלב פרה בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לחיזוק יאנג
מיכל שלזינגר30/06/2009שלום לך גלי
תזונה בלבד לא תמיד מספיקה, כדי להשיג תוצאות טובות, מהירות ומדויקות כדאי מאוד לשלב גם צמחים,
באופן עקרוני, כדאי ללכת לטיפול מסודר אצל איש מקצוע. יעוץ אינטרנטי בהחלט אינו מספיק, ויכול אף להטעות. יש לעבור אבחון מדויק באשר לשורש הפתולוגיה..
אף אחד לא יכול לקבוע על סמך כמה סימנים בודדים שהמדובר בחולשת יאנג, חשוב ללכת ולאבחן אצל מטפל מיומן.
אבל לבקשתך אני מצרפת המלצות כלליות לתשובתי:
יאנג ותזונה
היאנג זקוק לתזונה מחממת. הכוונה היא למזון עשיר ברכיבי תזונה חיוניים, או עשיר קלורית דוגמת חלבון או פחמימות מלאות ואכילת מזון מבושל. חשוב להימנע גם ממשקאות קרים ומזונות דוגמת גלידה. בישול ממושך, או אפייה ממושכת מחזקים את האנרגיה היאנגית של המזון. בישול מזון דוגמת פירות, מפחית את האנרגיה הקרירה שלהם ותוספת תבלינים דוגמת ג'ינג'ר, בצל או קינמון מחזקת את האנרגיה היאנגית שלהם. תבלינים חריפים מאוד כמו צ'ילי מוסיפים אנרגיה יאנגית למזון ושימוש בכמות קטנה מהם עשוי לעזור להמרצת חילוף חומרים איטי מידי. לעומת זאת, אכילה מוגזמת של מזון מתובל (באיזורים חמים וטרופיים) היא בעלת השפעה הפוכה כי היא גורמת לייזוע.
סטימולנטים דוגמת קפה, מאוד אהובים על אנשים הנוטים לחסר יאנג כיוון מכיוון שהם מעודדים הפרשת אדרנלין, מקנים תחושת חמימות פנימית ואקטיביות. אבל , זהו יאנג מזוייף ובמקום להזין הוא גורם לבזבוז מאגרים.
האיברים שנפגעים בצורה הקשה ביותר מחסר יאנג הינם: הטחול והכליות. עבור אדם הסובל מחולשה של יאנג הכליות, אכילה של מזונות לא מבושלים וקרים , תגרום לכיבוי האש הפנימית ותוביל לפגיעה ביאנג הטחול ויאנג הכליות.
הדבר יתבטא תחילה בסימפטומים של מערכת העיכול דוגמת נפיחות וצואה רכה ומתפזרת. במקרה שהמצב נמשך עלולה להתפתח תמונה שתדמה אלרגיה למזונות מסויימים. במקרה זה האדם יחווה בעיות עיכול באכילת מזונות מסויימים והעמידות הגופנית שלו ויכולת הריכוז יפגעו. נוזלים לא יעברו טוב את תהליך חילוף החומרים ויופיעו בצקות ונפיחות במקומות שונים בגוף .
טקסטים סיניים ממליצים על התוספות הבאות לתזונה מחזקת יאנג:
שום, בצל, עוף, דג פורל, טלה, סלמון, לובסטר, שרימפס, סרטנים, צדפות, שעועית שחורה, ערמונים, פיסטוק, קינואה , ופטל אדום.
בהצלחה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)