מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני ממש מיואשת מה לעשות?רותם19/12/2009
שלום
אני התגלתי עם בעיית תת פעילות בלוטת התירס מגיל 16, אני בת 29 כיום.
עברתי תהפוכות רציניות בגוף שלי ובחיים שלי ומאז ומתמיד אני מטופלת באתרוקסין. (האמת שנמאס לי אבל אין ברירה). סבלתי ועודני סובלת רבות ממשקל מירדיה ועלייה (כיום אני ירדתי קרוב ל50 קילו ואני שומרת עליהם פחות או יותר כבר שנה) קרוב ל 4 שנים אני אוכלת פחות או יותר אותו הדבר כולל אותם המאכלים ואני סובלת ממצבי רוח ומעצירויות לפעמים ובעיקר חוסר שינה. ברור לי שמה שאני אוכלת אולי לא ממש נכון לי אני לא בטוחה. אני אוכלת תפריט שקיבלתי מדיאטנית קונבציונלית, תפריט שרוב בני האדם אוכלים. יש לי מחשבה תקועה שרק בגלל שעצרתי את כמות הפעילות הגופנית שעשיתי ביותר מחצי כי נמאז לי האינטנסיביות ולכן אני גם ככה לא אדם נורמלי אז אני לא יכולה לצפות מהגוף שלי לפעול רגיל.
בקיצור אני ממש מתוסכלת אני לא יודעת מה החומרים שכדאי שלא יכנסו לגוף שלי אבל משהו לא מסתדר לי. יש לי רצונות לשומנים ופחמימות יותר.
אגב וחשוב מאוד אני כבר 4 שנים בלי סוכר בגוף (רק ממתיקים) ובלי קמח לבן בכל צורה, עם רווח בין הארוחות קבוע
אני ממש מתפללת לעזרה כי קשה כבר ככה
הצילו!! :)
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
מיכל שלזינגר21/12/2009שלום לך רותם
אין דרך לעזור לך דרך הרשת. את חייבת להגיע למטפל שיערוך לך אבחנה מלאה ויתאים לך תפריט מדויק וירשום לך צמחים ומומלץ מאוד גם לשלב דיקור.
כל אלו יוכלו לסייע לך להשיג יותר איזון ורוגע בחייך .
התזונה הקלינית המערבית במקרים רבים אינה עולה בקנה אחד עם המלצות התזונה שתקבלי אצל מטפל ברפואה סינית.
בתזונה המערבית הדגשים העיקריים הינם על מספר קלוריות והשתייכותו של המזון לקבוצות שונות:
קבוצת פחמימות, שומנים וכו'.
ברפואה סינית קיימים דגשים רבים ומהותיים נוספים:
תחילה מאובחן המטופל על פי השתייכותו לסינדרום מסויים:
למשל חולשת טחול, חסר דם, סטגנצית צ'י או דם וכו',
-
על פי אבחנה זו מקבל המטופל המלצות למזונות שונים שיסייעו לו להתאזן.
המזונות השונים מסווגים על פי תכונות שונות:
אנרגטיקה, השפעה על מרידיאנים שונים ועוד...
כפי שאת יכולה להבין ההתייחסות התזונתית ברפואה הסינית הינה מדוייקת מאוד ולכן נותנת תוצאות נפלאות למטופלים, שבד"כ כבר בתחילת התהליך מתחילים להרגיש שינוי גדול לטובה.
שילוב טיפולי דיקור יחד עם צמחים ותזונה יכולים להניב עבורך תוצאות מצויינות.
כדאי מאוד לפנות למטפל שמשלב בטיפול את השיטות השונות.
אשמח לסייע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)