מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוםרועי12/05/2010
שלום, אני נער בן 17 ומאז ומתמיד אני סובל מחום בגוף אשר גורם לי גם להזעה. בחורף אני מסתובב בקצר וממש נעים לי אבל בקיץ אני ממש משתגע ואני חייב מזגן, וכל הזמן חם לי ואני לא יודע מה לעשות, מה יכול לעזור ?
כדי להיות קר ויבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום פנימי
מיכל שלזינגר13/05/2010שלום לך רועי
אתה נער צעיר ועל פי הרפואה הסינית, נוטה לתופעות של יאנג (חום).
נערים בגילך וגברים צעירים בכלל נוטים יותר לסבול מחום.
ניתן להשפיע באמצעות תזונה-
א. סילוק מזונות מחממים מן התפריט ואכילת מזונות מקררים וניטרליים.
מזונות קרירים לדוגמא:
ברוקולי, מלפפון, צנון, תרד, מלון, תפוח,
שעועית מש, גריסים, דוחן, חיטה, טופו
תה מנטה ותה נענע.
חשוב להמנע ממוצרים מחממים: קפאין, מזון חריף., בשר אדום בכמות גדולה ועוד
ב. לעיתים חסימת צ'י ("סטגנציה") היא המובילה לחום- צריך לבדוק האם יש גם בעיה כזו.
במקרה כזה על מנת לשפר את תנועת הצ'י (האנרגיה הזורמת- מונח סיני) יש לאכול כמויות קטנות של מזון בכל פעם ולהמעיט במזונות קשים לעיכול ומזונות שמנים המייצרים לחות כגון:
גבינות שמנות, ביצים, בשר שמן, מזון מטוגן, ממתקים
מומלץ לפנות למטפל אשר יערוך לך אבחנה מדוייקת ויתאים לך טיפול תזונתי מדויק.
אולי מדובר על מצב קיצוני במיוחד ואז יהיה צורך בשילוב של דיקור וצמחים.
מאחלת לך קיץ נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)