מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרוהן- סוכר חוםא25/09/2010
אני חולת קרוהן והמטפלת שלי אומרת שהגוף שלי זקוק לחום ואוכל 'חם' משפיע לטובה על מצבי
רציתי לדעת אם מהבחינה הזאת יש הבדל בין סוגים שונים של סוכר חום ?
האם בסוכר חום יש סיבים ואם כן באיזה יש יותר או פחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן דיזיז - סוכר חום
ערן מי-רב25/09/2010היי א
למיטב ידיעתי יש הבדל בין סוגים שונים של סוכר חום ותלוי כיצד כל חברה ייצרה אותו והאם הוא מאה אחוז חום.
ללא כל קשר לכך סוכר חום עדיף על לבן מבחינה סינית יחד עם זאת ניתן להרגיל את הגוף לשתיית תה או קפה ללא סוכר כלל.
מבחינת סיבים לא ידוע לי אך אם תהיה לי תשובה בהמשך אודיע לך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר חום, סוכרים בריאים ועוד...
מיכל שלזינגר25/09/2010שלום לך א
לגבי סוכר חום: הסוכר החום אינו מהווה תחליף בריא לסוכר הלבן. הההבל בין הסוכר החום ללבן הינו שבתהליך הייצור הסוכר החום עובר תהליך זיקוק אחד פחות מהסוכר הלבן, מה שמשאיר בו מעט מאוד סיבים, מינרלים וויטמינים שיש בקנה הסוכר. בסופו של דבר אנו נשארים עם אותו סוכרוז (דו-סוכר) וקומץ רכיבי תזונה מצומצמים ביותר.
בכל מקרה אם רוכשים את הסוכר החום רצוי לקנות סוכר חום מסוג "דמררה", הוא פחות מעובד ומכיל מולסה.
ניתן לצרוך את הטעם המתוק ממקורות בריאים נוספים:
מולסה - זהו החלק החום שנותר מקנה הסוכר בתהליך ההפיכה לסוכר לבן. מכילה חלבון ועשירה בברזל. מכילה 50% פחמימות. טעמה מריר מעט. יש לשים לב בעת הרכישה ולא לקנות מולסה ממותקת, שאינה שונה מן הסוכר הלבן /חום.
דבש, סירופ מייפל טבעי, סילאן (סוכר תמרים), סטיביה.
אבל, הסינים מדברים על כך שהתזונה צריכה לכלול את כל הטעמים בצורה מאוזנת. בתרבות המערבית אנו נוטים להגזים עם הטעם המתוק, שצריכה מוגזמת ממנו מחלישה את האדמה...
= מערכת העיכול, בין השאר קשור גם למחלת הקרוהן שממנה את סובלת.
חג שמח, שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה לשניכם
א27/09/2010הצלחתם לעשות לי סדר בבלאגן :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)