תת פעילות של בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות של בלוטת התריס
    אלישבע
    30/09/2010

אני בת 54, סוכרתית מאוזנת , עם 10 יחידות לנטוס ומעט נובונורם לפי הצורך במשך היום.פעילה ספורטיבית ושומרת על תזונה נאותה.

נוטלת בהמלצת הרופא דרך קבע , ויטמין D בטיפות, כדור ברזל, ומחצית כדור אלקטרוקסין מידי יום עקב תת פעילות בלוטת התריס.

יש לי כמה שאלות שאודה לך אם תענה לי עליהן,

מה צריך לאכול וממה להמנע בנוגע לתת פעילות של בלוטת התריס?
    האם יש תוספי תזונה שיועילו לי בנוגע לתת הפעילות הזאת?
    אודה לך אם תנחה אותי מתי ליטול את האלקטרוקסין והברזל, אפשר יחד? ממה להזהר? האם מותר לאכול בסמוך לנטילתם האם לא? מה המועד הכי מתאים במשך היום ליטול אותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות של בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס

מיכל שלזינגר
    03/10/2010

שלום לך אלישבע

לגבי אלטרוקסין לוקחים על קיבה ריקה. בעלון לצרכן רשום בדיוק כיצד.לא עם תוסף הברזל.
    את הברזל- תלוי של איזו חברה.
    בעיקרון ברזל הוא מינרל מאוד קשה לספיגה.
    פעם היו ממליצים ליטול אותו רחוק מאוכל. היום תוספי הברזל החדשים של החברות הגדולות, שהם על בסיס צמחי - וניתן לצרוך אותם יחד עם הארוחה. יש להמנע מצריכתם יחד עם ביצה ו/או חלב, שמונעים את ספיגת הברזל.
    לגבי בלוטת התריס:
    מזונות שיש להמנע מהם:
    ירקות המכילים תרכובות גויטרוגניות שיכולים לדכא את פעילות בלוטת התריס. בין ירקות אלה נכללים הכרוב, הברוקולי, כרובית, כרוב סיני, פולי סויה וכרוב ניצנים. כאשר מבשלים ירקות אלה, מנטלרים את התרכובות הגויטרוגניות המצויות בהם..כך ניתן לאכול מהם ללא חשש.
    מומלץ להקפיד ולהמנע משתיית מי ברז. אנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס צריכים להמנע מכך באופן מיוחד. בדרך כלל , מכילים מי הברז פלואור וכלור. שני חומרים כימיים המעכבים את יכולתו של הגוף לספוג יוד.
    תוספים:
    KELP-אצה. אצות נורבגיות עשירות ביוד. אבל לא מומלץ לאנשים הצורכים אלטרוקסין !!!!

בכל מקרה מומלץ לפנות למטפל שינחה אותך במדויק באופן ספיציפי לאחר אבחון מדוקדק. לא הייתי מסתפקת בהמלצות אינטרנטיות !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו