מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חד בא וחולףאורן18/12/2013
שלום רב מזה מספר חודשים, אני חווה תופעה מוזרה:
כאב חד מופיע בחלק החיצוני של הישבן הימני, בדרך-כלל מלווה גם בתחושת דקירה חדה בחלק הפנימי של הישבן.
הכאב מופיע ללא סיבה במצב מנוחה וחולף לאחר זמן קצר, אך באותן שניות הוא כואב מאד.
אני עושה ספורט באופן קבוע, ריצה + משקולות.
לא מצליח למצוא "חוקיות" כלשהי בכאב, יכול לא להופיע כלל במשך זמן רב ולצד זאת לפעמים מופיע פעם ביום-יומיים.
הסימפטומים על כל פנים הם קבועים- כפי שציינתי.
יש כיוון? אני לא יודע אם יש טעם ללכת לרופא (או לאיזה סוג רופא אני צריך?) מפני שלעיתים יכול לעבור גם חודש בלי שארגיש בכך, מצד שני מעת לעת זה חוזר...
כיוון??...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בא וחולף - תגובה
גיא הלר24/12/2013אורן שלום,
ייתכן כי מדובר בתופעה הקשורה ללחץ על עצב ה"סכיאטיקה" העובר בישבן ונוטה להלחץ עקב סיבות מספר וביניהם, מתח רב בשריר עמוק המכונה ה-"פיריפורמיס".
לעיתים התופעה מתרחשת מפעילות ספורטיבית מרובה. התופעה אכן מלווה בתחושת כאב המופיע בישבן(בדר"כ ממושך) ובמקרים רבים מלווה בתחושת הקרנה כלפי מטה לכוון הרגל. הדרך השמרנית למניעה וטיפול בשלב ראשון היא:
1. ביצוע והקפדה על חימום לפני פעילות ספורטיבית.
2. ביצוע והקפדה על מתיחות והרפייה לאחר פעילות ספורטיבית.
3. חימום מקומי של האיזור.
4. מומלץ לשלב טיפול מנואלי כלשהו לעבודה מקומית.
5. ניתן להשתמש במריחת משחה להקלה על מצבי כאב ודלקת מקומית.
בכל מקרה עם התופעה חוזרת בתכיפות גדלה והולכת, או מחמירה, יש לפנות במקביל לאורתופד לבדיקה.
בהצלחה,
תרגיש טוב,
ג י א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון והתייעצות
אורן25/12/2013ובכן, מאחר והכאב החריף הלכתי לרופא, הוא נתן לי מרשם לכדורי ארקוקסיה 90 מ"ג והמליץ על חימום המקום.
לאחר מספר ימים בהם נטלתי את הכדור לא חל כל שינוי והכאב אף הלך והחריף במיוחד בשתי תנועות ספציפיות).
קניתי כרית חימום פשוטה בניו-פארם (כזאת שמכניסים למיקרו לדקה וחצי). כבר אחרי הפעם הראשונה שהנחתי אותה הרגשתי שיפור משמעותי, כעבור מספר שעות שוב חיממתי והנחתי והכאב היה כלא היה! כבר יממה אני "נקי" מכאב.
האם יתכן שהארקוקסיה היה טיפול לא מתאים, איך זה שהחימום הפשוט השפיע בצורה כל-כך יעילה איפה שהתרופה לא עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)