הידרוצפלוס.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידרוצפלוס.
    דנה
    04/06/2009

ד"ר יצחיאק שלום רב.

אודה לך אם תעזור לי להבין יותר טוב את שאלתי שאשאל בהמשך :

אחותי נולדה עם הידרוצפלוס - לפי הבנתנו מדברי הרופא הנוירוכירורג - הידרוצפלוס הינו ניקוז של נוזל שאינו תקין - עקב כך ( במקרה של אחותי ) מוחדרת צינורית - מערכת דלף שנט מהראש אל תוך חלל הבטן מכיוון שהנוזל אינו מתנקז כראוי .

באתרי האינטרנט השונים ניסתי למצוא פרטים אודות מחלה זו . וכיצד ניתן להתמודד עימה באופן יעיל יותר , חוץ מדברי - הסברי הרופא על בעיה זו.

ולשאלתי :

הבנתי שהידרוצפלוס הינו מולד. ועם זאת קראתי עוד כי ישנם אנשים עם הידרוצפלוס המתפתחים בצורה טובה ללא שום בעיות מיוחדות - פרט להחלפת הנקז במידה והוא נסתם ו/או מזדהם.

מה שמשפחתי ואני לא שאלנו את הנוירוכירורג המטפל , האם ניתן לאבחן כבר בשלב זה דרך בדיקות סיטי ראש ולקבוע כי מוחה נפגע - וישנם בעיות שיילוו אותה למשך שארית חייה וניתן לאבחן כבר עכשיו? או שלהערכך לא ניתן לקבוע כבר בגיל זה - היותה תינוקת - דרך סיטי כי אכן יהיו לה בעיות שכליות ו/או מוטוריות , ודבר זה ניתן לגלות רק עם השנים
    אודה לך על תשובתך המקצועית לעניין!
    סליחה על אורכו של מכתב זה, ואקווה כי תקבל זאת בהבנה !

בברכת בריאות והמשך יום נעים ,

דנה
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידרוצפלוס.

הוספת תגובה

• הי דנה

פרופ` אייל יצחיאק
    05/06/2009

קשה לדעת מה יהיה בעתיד, רק במידה ויש נזק נרחב למח כתוצאה מדמם או אוטם ניתן לנסות להשליך על העתיד.
    לגבי שאר השאלות יש לי תחושה שאתם סובלים מבלבול קל הייתי ממליץ לפנות לנוירוכירורג ילדים בבית החולים דנה באיכילוב או לדר' פלדמן במחלקה הנוירוכירורגית בבית החולים תל השומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו