מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עין עצלה ופזילה- בירורעודד04/06/2019
היי נתנאל,
האם יכולה להיווצר פזילה עקב עין עצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה עקב עין עצלה
נתנאל סילם04/06/2019הי - זה בדרך כלל הפוך - פזילה גורמת לעין עצלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים לעין אחת פלוס ועין אחת מינוסיעקב30/05/2019
מגיל מאוד צעיר היו לי משקפיים עם מספר פלוס, לראייה מקרוב. עם השנים המספר ירד (בעין אחת בעיקר) עד שלבסוף נשארתי עם עין אחת 0 ועין אחת 3+ (יש שמכנים אותה עצלה). הרופא עיניים אמר לי שאין צורך להרכיב יותר את המשקפיים.
לפני כשנה התחלתי לא לראות טוב בעין הטובה שלי, ולאחר בדיקה נאמר לי שבעין ימין יש לי עכשיו -1 ובעין שמאל +3.
פה מתחילה הבעיה. רופא העיניים טען שאם ארכיב משקפיים עם עדשה אחת פחוס ועדשה אחת מינוס זה יפגע לי בראייה ובמוח, שיקבל כל הזמן תמונה כפולה (אחת מכל עין) במקום תמונה אחת מאוחדת.
אך אני לא רואה טוב ואני משתגע כבר כל פעם להחליף עיניים, כל פעם לעצום אחת כדי שאראה טוב בשנייה, לקרוב או לרחוק.
בנוסף יש לי לא מעט כאבי ראש ועייפות בחודשים האחרונים, אני חושש שזה בגלל זה (לאחר שלא נמצאה שום סיבה בבדיקות דם ובבדיקות שגרתיות אחרות לכאבים).
אשמח לעצה מה לעשות, כן משקפיים או לא, ומה מומלץ,האם כאבי הראש יכולים להיות בגלל הראייה?
תודה!!
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוני במרשם
נתנאל סילם04/06/2019שלום יעקב - שאלת שאלה מצויינת שאין עליה תשובה חד משמעית , בטח לא ככה בפורום - ישנם פיתרונות ולכן ממליץ לך להגיע לבדיקה וייעוץ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי משקפיים חדשים ושאלות לגביהםנט21/05/2019
רכשתי עדשות חדשות למשקפיים עם צילינדר יותר גבוה משהיה
צילינדר בעין אחת 75
והמס׳ הוא 1
הראייה אכן הרבה יותר חדה וברורה
אבל גם נראית מעוותת מבחינת פרופורציות - מה שמתחתי וקרוב אלי נראה הרבה יותר קטן.
אני כבר יום שלישי עם המשקפיים וזה עדין לא השתנה. זה נורמאלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים עם צילינדר
נתנאל סילם26/05/2019זמן סביר - כשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפת שחייה אופטית- בירורנטע19/05/2019
אני מעוניינת לעשות משקפת שחייה אופטית. אני מנסה להבין איזה מספר לעשות בשביל "לתקן" לראייה במים ואת העדר הצילינדר.
בעין ימין אני -4.75 עם רבע צילינדר ובעין שמאל -3.75 עם 1.25 צילינדר.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפת שחייה אופטית
נתנאל סילם26/05/2019הי נטע
בעין ימין הייתי משאיר 4.75 בשמאל גם כן הייתי משאיר לפי המרשם ללא הצילינדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים מסוג מולטיפוקל- בירוראבישי14/05/2019
היי נתנאל,
אני מרכיב כבר כמעט שנה משקפיים מסוג מולטיפוקל.
אני מעוניין לרכוש משקפי שמש בקרוב.
האם עליהן להיות גם מסוג מולטיפוקל או שניתן שהן יהיו רגילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש מולטיפוקל
נתנאל סילם15/05/2019אם הסתגלות למשקפי הראיה ונוח לך יהיה לך מאוד קשה ללכת עם משקפיים רק למרחק כי אז לא תוכל לראות בבירור את כל מה שקשור בקריאה ובקרוב , אתה מוזמן להגיע לבדיקת התרשמות והתאמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מגע הכוללות צילינדרקארין12/05/2019
היי נתנאל,
שאלה לי אלייך:
מדוע עדשות מגע עם צילינדר עולות הרבה יותר מעדשות מגע אופטיות אחרות? מה הסיבה לכך?
זה ממש מקומם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע טוריות
נתנאל סילם26/05/2019היצור שלהם עולה יותר ולכן ההבדל בעלויות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להפוך עדשות אופטיות לבנות לכהות?יוסף05/05/2019
יעני, למשקפי שמש עם מספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות שמש אופטי
נתנאל סילם06/05/2019עדשות כבר קיימות לא ניתן לצבוע , רק עדשות חדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגיינה של עדשות מגע ומיכל עדשות מגעיוסי02/05/2019
שלום. אני משתמש בעדשות מגע חודשיות.
1. האם טרם הכנסת העדשות למיכל, אכן צריך לשפשף את העדשות עם מעט תמיסה באמצעות האצבעות? האם זה חשוב? אני נוהג להכניס את העדשות למיכל כמו שהן ופשוט להוסיף תמיסה.
2. לגבי זמן השימוש המותר במיכל - אני משתמש במיכל המצורף לתמיסה שבה אני משתמש (ReNu). מאחר שמיכל שלם של תמיסה מחזיק לי להרבה יותר מחודש ימים, כי אני לא משתמש בעדשות כל יום, יוצא שהמיכל נשאר להרבה זמן - הרבה מעבר לחודש. לעיתים חודשיים ואף שלושה.
ראשית - האם זה בעייתי?
שנית - לאחר שאני מוציא מהמיכל את העדשות, אני בסך הכל שוטף אותו במים ומניח לייבוש. האם כך נכון לעשות?
הרבה תודה רבה מראש ! (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל לעדשות
נתנאל סילם26/05/20191) רצוי לשפשף
2) בכל פעם שתחליף בקבוק נוזלים כדאי להחליף מחסנית\מיכל
3) נכון לעשות כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשות מולטיפוקל וליטוש דיגיטליאביב28/04/2019
היי נתנאל
יש לי שאלה שממש מסקרנת אותי:
האם בכל עדשות המולטיפוקל בימינו קיים ליטוש דיגיטלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטוש דיגיטלי
נתנאל סילם06/05/2019לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בריא יותר לעין?כפיר21/04/2019
היי נתנאל וחג שמח!! :)
מה בריא יותר לעין? שימוש בעדשות מגע יומיות,
עדשות דו שבועיות או עדשות עם הידרוג'ל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע
נתנאל סילם28/04/2019הי כפיר , העדשות היומיות הן העדשות ה"בריאות" ביותר משום שהתחלופה בהן הכי גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות מרובות מול המחשב- שאלהעמיר10/04/2019
נתנאל שלום,
אני עובד בעבודה משרדית הכוללת שעות מרובות מול המחשב.
האם יש סוג של עדשות שיכול להפחית את האור הלבן של המחשב וליצור פחות עייפות בעיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות למחשב
נתנאל סילם28/04/2019שלום לך - אכן יש עדשות מסננות אור שנפלט ממקרנים ומסכים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עיניים סיסטיין- בירוראילת06/04/2019
שלום ד"ר
מזה שנים אני סובלת מעיניים אדומות..מגרדות...ותחושה של חול....ותמיד השתמשתי בתה שהקל..לאחרונה הייתי אצל רופא עיניים שנתן לי טיפות סיסטיין להשתמד במשך חודש 4 פעמים ביום...וזה ממש עוזר...
השאלה שלי האם אפשר להשתמש בטיפות האלה למשך כל החיים? כי הן מסייעות לי מאוד...ואני מניחה שמתישהו זה יחזור...אין בעיה בחומרים שיש בטיפות לשימוש קבוע?
2.דבר נוסף מה ההבדל בין טיפות סיסטיין לסיסטיין אולטרה?
תודה על התשובות
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות סיסטיין
נתנאל סילם08/04/2019ניתן להשתמש ללא הגבלה , ההבדל בין הטיפות הוא במרכיב הלחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי משקפות אופטיות לשחייהעידן28/03/2019
האם קיימות בשוק משקפות אופטיות לשחייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
נתנאל סילם31/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפי ראייה עושות סימן באףארנולד25/03/2019
רכשתי משקפי ראייה לפני חודשיים.
שמתי לב בשבועיים האחרונים שהם לוחצות לי על העצם באף ומשאירות סימן ואדמומיות וזה לא נעים לי בכלל.
איך אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במשקפיים לוחצות
נתנאל סילם31/03/2019תלוי בסוג המשקפיים - ניתן להחליף אפונים אם זו מסגרת מתכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר עין דומיננטית?אדי20/03/2019
מה זה אומר עין דומיננטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין דומיננטית
נתנאל סילם31/03/2019זו העין המובילה שהמוח "מכוון" דרכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)