מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ וכאבי ראש עקב החלפת מקפייםשי19/03/2008
שלום ,
אני סובל לאחרונה מתופעה מאוד מוזרה ומטרידה ואשמח לקבל חוות דעת וכן לקבל שם של רופא מומחה מתאים להתיעצות.
אני מרכיב משקפים שנים רבות וכשעל הזוג האחרון שהרכבתי החלו להצטבר שריטות רבות פניתי לאופטומטריסט הקבוע שלי ועשיתי זוג חדש. למרות שהמספר היה זהה לא הצלחתי להתרגל אליהם, כאשר הייתי מרכיב אותם הרגשתי מעין חולשה גופנית ומעיין תחושת סטרס מסוים בגוף, ולחץ באיזור הרכות. אחרי ניסיון להתרגל למשקפיים הללו חזרתי לאופטומטריסט והוא הוריד את המספר למרות זאת עדיין חשתי באותן תופעות , פניתי שוב ונעשה ניסיון עם מספר מעט שונה ושוב חשתי תחושות של עומס מסוים. יש לציין שעם המשקפיים הקודמות לא חשתי באותן התופעות אך כייוון שהן היו שרוטות כבל לא יכולתי להרכיבן. רופא עינים שבדק אותי לא מצא משהו לא תקין.
רציתי לבקש את חוות דעתכם וכן אם תוכלו לספק לי שם של רופא מומחה לשם התיעצות נוספת כיוון שהתופעות הללו גורמות לי אי נוחות גדולה.
תודה שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת משקפיים
אבי עזרא19/03/2008אם גם רופא עיניים וגם האופטומטריסט הרגיל שלך אשר מכיר את המרשם הקודם שלך בדקו את עינייך,הרי שמומלץ ראשית לבדוק גם את ההתקנה של העדשות במסגרת: מרחק אישונים,(פריזמות) אם היו........
נסה להיות יותר מדוייק לגבי התלונה עצמה : מתי אתה מרגיש לא נוח עם משקפיך? מיד עם הרכבתם? לאחר קריאה ממושכת? לאחר נהיגה? וכדו'.נסה לעשות בדיקה נוספת דווקא אצל אופטומטריסט ורק לאחר מכן אצל רופא עיניים.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות בהרכבת משקפיים
שי20/03/2008תודה על התשובה אבי ..
בהמשך לשאלתך..
המסגרת שברשותי לא הוחלפה. והתחושות האלה מורגשות באופן כמעט מידי עם הרכבת המשקפיים ומתחילות להתפוגג אחרי שאני מוריד אותם.
הסימפומים הם אכן משונים, כאשר אני מרכיב את המשקפיים אני חש במעיין עומס מסוים, גם מנטאלי וגם פיזי, מעין חוסר ניכיון , קשה לי להתרכז ולגלגל מחשבות בראש, באופן מסוים אני שם לב שקשה לי להתחבר או להתרכז בתחושות גוף , הנשימה נהיית יותר קצרה ורדודה ובכלל ישנה מעין חולשת גוף כללית במובן מסוים. אני מצליח לתפקד כך אך זה יוצר אצלי מעין קוצר רוח וקושי להרגע ולחשוב בבהירות ובשקט. הסימפומים הללו חולפים זמן קצר אחרי הורדת המשפיים ( לצערי יש לי מספר גבוהה כך שאיני יכול ממש להשאר כך זמן רב). יש לציין שהלכתי זמן רב עם המשקפים הקודמות גם במצב שהן היו די שרוטות כך שאולי העין מתקשה להתרגל לראיה ברורה ..(?). כמו כן שמתי לב שלאחר שהאופטומטריסט הוריד מעט את המספר שברשותי לעומת המס הקודם חשתי מעט יותר טוב אבל עדיין אני מרגיש באופן מובהק את הסימפטומים הללו . אשמח לדעת אילו בדיקות כדאי לבצע כדי לשפוך אור על התופעות הללו (בדיקות שרירי עיין , לחץ תוך עיני , זרימת דם וכוו..?)... או מה להערכתך ניתן לעשות.
בתודה , שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקנה
אורן27/03/2008תבדוק אולי התקנת העדשות במסגרת אינה תקינה. אם יש לך צילינדר והתקינו בזווית לא נכונה, למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)