עדשות מגע רכות וההבדלים ביניהם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות מגע רכות וההבדלים ביניהם
    עומר
    18/12/2015

שלום,
    אני מרכיב עדשות מגע רכות מזה שנים.
    בשנים הראשונות הייתי עם עדשות יומיות מסוג disposilk של soflex שהיו מצוינות, אבל אחרי כמה זמן החלטתי לעבור לעדשות דו-שבועיות (בעיקר בגלל הפערים במחיר) מסוג acuvue oasys (פער של קרוב ל-1200₪).
    לאחרונה נגמרו לי כל החבילות של העדשות הדו-שבועיות ונשארו לי קצת ספיירים של העדשות היומית ולכן הסתובבתי איתן כמה ימים.
    במשך הזמן שאני משתמש בעדשות הדו-שבועיית, עלה לי המספר ב-0.25, כלומר - הסתובבתי עם העדשות היומיות במשך מספר ימים עם מספר נמוך ממה שאני צריך.

עכשיו לעניין שלשמו אני פה : במהלך הזמן שהסתובבתי עם העדשות היומיות, הרגשתי שאני רואה מצוין, חד וברור ואף הרגשתי שהראייה שלי יותר טובה מאשר עם העדשות הדו-שבועיות.
    האם יכול להיות מצב כזה? יכול להיות שרק בגלל שהחברה טובה יותר זה משפיע על הראייה בלי קשר למספר?
    זה נראה לי מאוד מוזר כל העניין, שהרי כמו שקילו נוצות שוקל כמו קילו אדמה, ברור שמספר בעדשות אמור לספק אותה תוצאה ללא קשר לטיב העדשה. או שאני לחלוטין טועה פה...

אשמח לדעה מקצועית ומבינה בנושא.

תודה רבה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עדשות מגע רכות וההבדלים ביניהם - תגובה

איציק שבח
    19/12/2015

כדי לוודא מה בדיוק קרה, עליך לערוך בדיקה , אבל:
    לעדשות מגע שונות יש אופטיקה שונה ולעיתים זה מתבטא ברבעי דיאופטר.
    יתכן שהמספר שלך יותר נמוך ברבע.
    אפשרות שלישית, שבבדיקה תיווכי שההרגשה שלך לא בדויקת ובאמת רבע יותר מחדד לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו