מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע רכות וההבדלים ביניהםעומר18/12/2015
שלום,
אני מרכיב עדשות מגע רכות מזה שנים.
בשנים הראשונות הייתי עם עדשות יומיות מסוג disposilk של soflex שהיו מצוינות, אבל אחרי כמה זמן החלטתי לעבור לעדשות דו-שבועיות (בעיקר בגלל הפערים במחיר) מסוג acuvue oasys (פער של קרוב ל-1200₪).
לאחרונה נגמרו לי כל החבילות של העדשות הדו-שבועיות ונשארו לי קצת ספיירים של העדשות היומית ולכן הסתובבתי איתן כמה ימים.
במשך הזמן שאני משתמש בעדשות הדו-שבועיית, עלה לי המספר ב-0.25, כלומר - הסתובבתי עם העדשות היומיות במשך מספר ימים עם מספר נמוך ממה שאני צריך.
עכשיו לעניין שלשמו אני פה : במהלך הזמן שהסתובבתי עם העדשות היומיות, הרגשתי שאני רואה מצוין, חד וברור ואף הרגשתי שהראייה שלי יותר טובה מאשר עם העדשות הדו-שבועיות.
האם יכול להיות מצב כזה? יכול להיות שרק בגלל שהחברה טובה יותר זה משפיע על הראייה בלי קשר למספר?
זה נראה לי מאוד מוזר כל העניין, שהרי כמו שקילו נוצות שוקל כמו קילו אדמה, ברור שמספר בעדשות אמור לספק אותה תוצאה ללא קשר לטיב העדשה. או שאני לחלוטין טועה פה...
אשמח לדעה מקצועית ומבינה בנושא.
תודה רבה ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע רכות וההבדלים ביניהם - תגובה
איציק שבח19/12/2015כדי לוודא מה בדיוק קרה, עליך לערוך בדיקה , אבל:
לעדשות מגע שונות יש אופטיקה שונה ולעיתים זה מתבטא ברבעי דיאופטר.
יתכן שהמספר שלך יותר נמוך ברבע.
אפשרות שלישית, שבבדיקה תיווכי שההרגשה שלך לא בדויקת ובאמת רבע יותר מחדד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)