שפה שסועה בצורה קלה מאד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפה שסועה בצורה קלה מאד
    הילה
    03/09/2008

שלום, בתי בת השבועיים נולדה עם שפה שסועה בצורה קלה מאד . בבי"ח הגדירו זאת במונח "נוץ'" (noch) היא אוכלת בצורה תקינה לחלוטין (הנקה) והובהר לי שאין לה כל בעיה בחיך והכל תקין גם במערכת השיניים וכל החיך שלה שלם, רק יש לה שסע קטן מאד בשפה העליונה המצריך טיפול פלסטי בלבד. למרות שזוהי אולי בשורה טובה ומנחמת, מאז היוולדה אני שבורה נפשית ובוכה רבות. אין לנו שום רקע של שפות או חך שסוע במשפחתנו. אנחנו משפחה בריאה לחלוטין, איני מעשנת כלל והקפדתי לקחת ויטמינים בתקופת ההריון. אני מתפלאה גם שלא עלו על התופעה בעת הסקירות שביצעתי ואכן ביצעתי סקירות אצל רופאים מומחים במרפאה פרטית. נמסר לי כי בתי תצטרך לעבור תיקון ניתוחי פלסטי לשפה בגיל 3 חודשים. אני חרדה מאד מהתהליך הכירורגי ומכך שבתי הקטנה תישאר מצולקת. האם הניתוח בד"כ זוכה לאחוזי הצלחה גבוהים, למרות הגיל הצעיר של המנותחים ? האם הצלקת תיטשטש עם הזמן ? האם צפויים לה חיים תקינים בריאים ורגילים אח"כ ? אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפה שסועה בצורה קלה מאד

הוספת תגובה

• שפה שסועה

ד''ר מאיר כהן
    14/09/2008

אין סיבה לבכי ודאגה. התצאות בסוג הבעיה שתארת הן בדרך כלל מצויינות. אם תרצי נוכל לקשר אותך עם הורים שלהם ילדים עם בעיה (קטנה) כזו דומה. כמו כן, אין סיבה למהר לבצע את הניתוח בגיל 3 חודשים. אפשר גם בגיל שנה ואף מאוחר יותר. דרך אגב, קשה או כמעט בלתי אפשרי לזהות בעיה זעירה כזו בבדיקת על קול.
    מזל טוב, יש לשדר רק אופטימיות ושמחה לילדה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו