אנא עזרתך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרתך
    שלי
    30/10/2008

שלום, בני בן החצי שנה נולד עם היפרטרופיה של השריר: לחי שמאל נפוחה מלחי ימין ומורגשת מן "גולה" או גוש אם נוגעים במקום. לאחר בדיקת CT ומעקבי US הודגם כי הגוש לא גדל מאז הלידה והוחלט כי זה איננו גידול אם כי עיבוי השריר. מאז לידתו זה לא ירד- עדיין נפוח . ברצוני לדעת אם יש משהו לעשות בנידון- אולי עיסויים, ניתוח פלסטי או דבר אחר- כי יש בי התחושה שלא כל כך מתייחסים אלינו ונותנים לנו תשובות כאן בקהילה. במידה ואינני בפורום התאים, אנא אמרו לי מהו הפורום המתאים תודה, שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא עזרתך

הוספת תגובה

• הפטרופיה של השריר בלחי

ד''ר מאיר כהן
    03/11/2008

במידה ואכן מדובר בבעיה בשריר ולא בבלוטת הרוק הנמצאת בסמוך, נתן להזריק בוטוקס להחלשת השריר ולהורדה של הנפח. לי אין נסיון אישי בטיפול הזה בפרט בתינוקות והוא קשור לסיכונים כמו שיתוק זמני של עצב הפנים. לא ברורה לי גם ההשפעה לטווח ארוך של הטיפול. זה טיפול נפוץ יחסית במזרח אסיה, בפרט בקוראה, שם הפרטרופיה של שריר המסטר היא תופעה שכיחה יחסית והטיפול נועד לתקן פנים מרובעות. מצ"ב כותרת מאמר בנושא עם כתובת דואר של הכותב. אפשר לנסות לכתוב לו ולצרף תמונות.

Electrophysiologic change and facial contour following botulinum toxin A injection in square faces.Lee CJ, Kim SG, Kim YJ, Han JY, Choi SH, Lee SI.
    Department of Plastic and Reconstructive Surgery, College of Medicine, Inha University, Incheon, South Korea.

[email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת חשובה ברשותך

שלי
    21/11/2008

רופאי חקר הרבה בעניין וטוען שאין הרבה מקרים שכיחים כאלו והיות ואין הרבה מקרים דומים, ואין לרופאים נסיון עם עניין כזה, והסיכון שציינת בטיפול הבוטוקס, רציתי לשאול האם התערבות כירוגית פלסטית יכולה לתקן את המצב? האם אפשר לחתוך שריר בניתוח? האם זה יכול להזיק לו? האם שריר יכול לצמוח מחדש פתאום אחרי שחותכים אותו? האם זה יפגע בשריר הזה מבחינה תפקודית אם נחתוך אותו בניתוח קוסמטי (בליעה לעיסה,דיבור)והאם אפשר לבצע חתך מבפנים חלל הפה או מלמטה כך שלא יראו? תודה!!!!!!! שלי ויהונתן התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר מאיר כהן
    22/11/2008

בסמוך מאוד לשריר עובר עצב מספר שבע האחראי על תנועת הפנים. ניתוח באזור זה עלול להיות מלווה בשיתוק ולכן לא רצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו