קדם מחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קדם מחזור
    טל
    13/02/2008

שלום,
    אני בת 35.
    יש לי מחזור סדיר.
    7-14 לפני המחזור יש לי התנפחות חריגה בבטן ועודף משקל של 3-4 ק'
    שגם אחרי המחזור לא תמיד יורדים לגמרי.
    בדיקות הדם שלי תקינות, גם כלליות וגם פרופיל הורמונלי.
    מעבר לכך אין לי שום תופעות אחרות קדם וסתיות ושום שינוי אחר (אוכלת רגיל, פעילה, מצב רוח תקין וכו').
    ניסיתי לקחת אנגליקה סינית (דונג קוואי) שבועיים לפני המחזור, 2 כדורים ביום 520 מ"ג בשילוב ויטמין B6 כדור אחד ביום.
    לפני כן ניסיתי כמוסות סידן+ מגנזיום עם כמוסות שמן נר הלילה.
    כלום לא עזר.
    נסיתי חליטות: זקן התירס, פטרוזיליה, סרפד וגם אין שינוי.
    ניסיתי דיקור סיני וגם לא עזר.

אודה אם יש לכם המלצה או שילוב יעיל להפחית נפיחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קדם מחזור

הוספת תגובה

• קדם מחזור לי

קורן אליהו /שרון אלישע
    13/02/2008

שלום לי
    אין די נתונים בכדי לתת לך תשובה מדויקת אך באופן כללי הסימפטומים שאת מדברת עליהם וטווח הזמן שבו הם קורים מראים על עודף של נוזלים (לחות) שנתקעים באזור הבטן התחתונה לאחר הביוץ ןגורמים לתחושה של נפיחות וכבדות ולעיתים גם להפרשה מוגברת שיכולה להיות מלווה בגרד.
    הייתי ממליץ לך לבדוק את התזונה שלך ולנסות להימנע ממוצרי חלב ,פחממות ריקות , סוכר לבן ומתוקים במיוחד בתקופה של הביוץ , במקביל למצוא מדקר אשר גם מטפל בצמחי מרפא שיכולים לסייע להתגבר על הבעיה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    14/02/2008

תודה על התשובה המהירה.
    אכן החלק הראשון של האבחון נכון מאד!
    מדובר בחוסר איזון הורמונלי וטחול חלש (לפי הרפואה הסינית...)
    יש עודף לחות מהביוץ ועד המחזור. לפעמים נגמר מספר ימים לפני המחזור ולפעמים ממשיך גם בימי המחזור. כאמור חצי חודש עובר עלי זוועה. גוף רפוי, בטן נפוחה וכאמור עודף נוזלים שנשארים תקועים בפנים. אין הפרשות כלל החוצה. גם משתנים טבעיים לא עזרו.
    דרך אגב, הנפיחות באותה מידה גם בבטן עליונה (החלק שמעל הטבור)
    לגבי תזונה - אני משתדלת תמיד לשמור על תזונה בריאה, טבעית ומאוזנת ועל משקל תקין, וכמובן ספורט באופן קבוע.
    סיימתי השבוע טיפול בן 14 דיקורים (4 שבועות - פעמיים בשבוע, 6 שבועות - פעם בשבוע) - וכנראה שלא הועיל גם.
    האם עיסוי גוף רגיל, של מעסה מקצועי כמובן , לפני המחזור יכול להועיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לי

קורן אליהו /שרון אלישע
    14/02/2008

שוב שלום נינה
    נראה לי שטיפול כזה אכן יכל לסייע הייתי ממליץ על טיפולי שיאצו או טווינה שהם טיפולים המשלבים אבחנה ומותאמים יותר לטיפול בנושאים אלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו