שחלות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    דפנה
    04/03/2009

שלום, אני בת 26, היום נודע לי מהרופא שלי שיש לי שחלות פוליציסטיות. א. לא קיבלתי מחזור ללא עזרה (פרוברה) כבר כשנה, אחרי הפסקת גלולות מרסילון במשך כשנתיים וחצי רצופות. לפני כן הפסקתי גלולות לשנה וחצי וקיבלתי מחזור(אמנם לא מי יודע מה סדיר אבל עדיין קיבלתי), ולפני ההפסקה לקחתי גלולות שנתיים בערך. ב. העניין שבעבר (גיל 14-18) קיבלתי מחזור סדיר ומסודר חודש בחודשו. ג. יש לי חשד לחשוב שהרופא לא ראה את זה באולטרסאונד אלא רק כתוצאה מבדיקות הדם (כי הוא לא אמר לי כלום בבדיקת אולטרסאונד ודווקא אמר שהכל תקין - זה היה לפני חצי שנה). ד. כמו כן אינני בעלת עודף משקל כלל וכלל, אוכלת מסודר מאוד בגלל מעי רגיז. ה. אין לי שום שיעור יתר ולא אקנה. שאלתי: ייתכן וגלולות גרמו למשהו שנראה כמו שחלות פוליציסטיות? כלומר, אי סדירות הורמונלית? מהו הטיפול ברפואה הסינית (חשוב לציין שבעבר עברתי דיקור למעי רגיז ולא עזר) ומהו משך הטיפול בערך? תודה וסליחה על האורך מרינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

• דפנה (שחלות פוליציסטיות)

קורן אליהו /שרון אלישע
    05/03/2009

שלום דפנה
    אינדיקציה עיקרית לתסמונת השחלות הפוליציסטיות הינו מצב של ביוץ לא סדיר עד כדי העדר ביוץ בכלל.
    ברוב המקרים נראה בבדיקת אולטראסאונד שחלות מוגדלות ומבנה של זקיקים המסודרים בשחלה כמעין מחרוזת פנינים.
    סימפטומים נוספים כגון: אקנה , שיעור יתר ועודף משקל יכולים גם הם להופיע עקב רמות גבוהות של הורמונים זכריים .
    הטיפול ברפואה סינית מאוד עוזר להסדרת הביוץ והמחזור החודשי ,לרוב משך הטיפול הינו 4 חודשים .
    תוכלי לראות מאמר על שחלות פוליציסטיות באתר שלנו .
    שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו