תרופה סינית לשחלות פוליציסטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה סינית לשחלות פוליציסטיות
    נופר
    30/10/2010

שלום,

אני בת 26 ואובחנתי עם תסמונת שחלות פוליציסטיות לפני כמה שנים. לקחתי גלולות לסירוגין במשך מספר שנים, כאשר לפני תחילת השימוש היה לי מחזור (לא סדיר), אך אחרי השימוש בגלולות ובתקופות בהן הפסקתי לקחת, נעלם לי המחזור בכלל.
    בשנתיים האחרונות לא קיבלתי מחזור, גם לא בעזרת כדורי "פרוברה" שנטלתי בהמלצת הגניקולוגית שלי. אני רוצה לאזן את המצב באמצעות תזונה וצמחי מרפא ולא מעוניינת לקחת גלולות.
    אני במשקל תקין לגובה שלי (על הצד הרזה), ומלבד היעדר מחזור אין לי תסמינים פיסיים בולטים של pcos (קצת אקנה, קצת שיעור, נשירת שיער פה ושם אבל שום דבר קיצוני). התזונה שלי מאוד בריאה, אם כי בשבוע האחרון קראתי שוב על המלצות תזונה וראיתי שמבחינת מה שמומלץ, התזונה שלי חסרה שומנים שונים שאותם אוסיף עכשיו לתפריט.
    לאחר חיפוש רב באתרים באנגלית (באתרים ישראלים זה לא מופיע), מצאתי תרופה סינית בשם Unkei-to. קראתי כמה וכמה מחקרים בנוגע אליה שמעידים על שיפור משמעותי באיזון ההורמונלי ואפילו בעידוד ביוץ אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות. רציתי לשאול האם היא מומלצת לדעתך לטיפול במצב זה והאם אפשרי לקחת אותה מבלי לבקר אצל רופא.

בתודה רבה מראש,
    נופר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צמחים סינים ל pcos - תגובה

גלית גליל
    30/10/2010

נופר שלום,

אכן צמחים סינים מאזנים בצורה יפה מאוד את המערכת ההורמונלית במקרה של שחלות פוליציסטיות.
    הצמח Unkei-to הוא צמח 'יפני' ולא קיים במינוח זה ברפואה הסינית.
    אם אני לא טועה מדובר בפורמולה סינית בשם wen jing tang, אבל בכל מקרה לא הייתי ממליצה ליטול אותה מבלי לבקר אצל מטפל בצמחים סינים שיעשה לך תשאול מסודר ויחליט איזו פורמולה מתאימה לך באופן אישי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו