מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת קדם ווסתית+גסטריסמירית18/08/2009
שלום שמי מירית בחורה בת 20 סובלת מפרולקטין גבוה.
תסמונת קדם ווסתית
וכאבי מחזור איומים עם בחילות עילפון הרגשה כללית נוראית.
אציין שבנוסף בלי כל קשר לווסת!
יש לי לעיתים כאבי בטן מגסטריס בקיבה דלקת בקיבה ונתנו לי אומפרדקס לקחת לפני ארוחת בוקר.7 ימים.
ואני רוצה לקחת משכחי כאבים לכאבי מחזור ואני פוחדת לקחת אדויל-אדקס מהפחד שזה יזיק לקיבה.האם זה עלול להזיק לקיבה?
לכן אני מסתפקת באקמול שלא עוזר לי.
איך אני יכולה להציל את עצמי מהעינוי הזה שבא ועולה בשיאו כל חודש.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קדם וסתית וכאבי מחזור
ד''ר אורלי גולדשטיק18/08/2009שלום מירית,
קיימות מספר אופציות יעילות למניעה וטיפול בכאבי מחזור, חלקן יעילות גם נגד תסמונת קדם ווסתית. בחירת הטיפול נעשית על סמך מידע אודות עברך הרפואי, מחלות הרקע, ונתונים גינקולוגיים אישיים. אני ממליצה לך לפנות לרופא הנשים שלך על מנת לקבל יעוץ וטיפול. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרום בתוליןשיר17/08/2009
בפעם הראשונה ששכבתי עם חבר שלי לא הייתה ממש חדירה אבל ירד קצת דם אחרי כמה ימים ששכבנו שוב פעם, זה היה כאב בלתי נסבל ולא הצלחתי לתת לו להמשיך...
יש לי ממש פחדים מהעניין.. שיקח לי המון זמן עד שתיהיה חדירה מושלמת...
זה באמת אמור לכאוב עד כדי כך שאני לא יכולה לתת לחבר שלי להמשיך?
אוף בבקשה תנסה להרגיע אותי איכשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009הכאב במגע מיני בפעמים הראשונות שונה בעוצמתו מאשה לאשה.
הייתי מציע לך להשתמש בשמן תנוקות או שמן זית לסכוך האזור, ואז החדירה תהיה קלה יותר.
אם הכאב בלתי נסבל, יש מקום להועץ ברופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני15/08/2009
האם פעילות גופנית בזמן מחזור מקצרת את המחזור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמישהי15/08/2009
יש לי ריח חריף והפרשות כל הזמן גם כשאני לא במחזור ולא קיימתי יחסי מין
מה לעשות? זה רק ענין של היגיינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009החליפי את סוג הסבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת סבון
מישהי19/08/2009זה מעיד שמשהו לא בסדר אם יש הפרשות כל יום ולא רק בזמן מחזור, נכון?
החלפת סבון יכולה למנוע מההפרשות להימשך ביום- יום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, רק תשובה לשאלה הזו..
מישהי23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MARVELONמישהי14/08/2009
שלום רב!
אני משתמשת בגלולות MARVELON. כמה זמן ניתן להשתמש בהן ללא הפסקה? האם זאת גלולה טובה? איזה מעקב שגרתי דרוש?
תודה מראש על התייחסות ותשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/08/2009את וד0אי מתכוונת ל מרסילון.
את הגלולות יש לקחת 21 יום עם 7 ימים של הפסקה.
הגלולה טובה מאד. עלייך להיות במעקב של רופא נשים עם ביקורת פעם בחצי שנה ובדיקה פעם בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רברוני14/08/2009
בשל טיול החלטתי לקחת שתי חפיסות של הגלולה מינס ברצף. כרגע סיימתי לגמרי את החפיסה השנייה ולא קיבלתי מחזור כאשר בדרך כלל אני מקבלת מחזור בגלולה הלבנה הרביעית. אני מקיימת יחסים, אך הסיכוי להריון קלוש משום שאני לא מפספת אף גלולה ומשתמשת באמצעי נוסף.
האם זה קשור לזה שלקחתי ברצף שתי חפיסות ? מה עליי לעשות אם לא אקבל מחזור בימים הקרובים ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת שלום,
ד''ר יעקב אורבך15/08/2009בצעי בדיקת הריון.
אם התשובה שלילית, המשיכי את הגלולות ופני לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה13/08/2009
שלום. לפני כמה ימים קימתי יחסים עם חבר שלי והוא גמר בחוץ, למחורת גיליתי שקיבלתי מחזור האם יש עדין חשש להריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009סביר להניח שלא. אבל למה לא להתחיל לקחת גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה 35עדי12/08/2009
שלום!
אני בת 17 ובעבר לקחתי רואקוטן והפסקתי כי זה גרם י לבעיות בראייה.עכשיו הרופא רשם לי דיאנה 35.אני די חוששת לקחת את זה בגלל ההשמנה וכל תופעות הלוואי...
האם זה נכון?והאם כדאי לקחת את הגלולות אלה,או גלולות עם מינון נמוך יותר כמו יסמין?(אני רוצה כרגע ליטול את הגלולות רק לטיפול באקנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009גלולות דיאנה מיועדות לטיפול בשעור יתר ופצעונים.
אין שום סיבה לחשוש מהשמנת יתר, אם לא תאכלי לא תשמיני.
תופעות הלואי בהחלט נסבלות
ההחלטה על סוג הגלולה חייבת להלקח על ידי הרופא המטפל אחרי בדיקה והסתכלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- genital infantiמישהי11/08/2009
ד"ר אורבך שלום רב!
אני סובלת מ- genital infantilism.
כיום אני בת 24 ומעוניינת להרות.
האם האבחנה שלי מהווה בעיה?
האם עלי לעבור בירור טרם כניסה להירון? טיפולים מיוחדים?
בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009מצטער שאלתך מצריכה בדיקה מקיפה. בדיקה גניקולוגית ובדיקה הורמונלית.
זה אינו המקום לתשובות מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותרביד11/08/2009
איזה הורמונים מרכיבים את הגלולות? ואיך אפשר לדעת אם הגלולות שאני לוקחת הן עם מינון נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרביד שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009הגלולות עשויות מהורמון הנקרא אסטרוגן, בדרך כלל נגזרת שלו הקרויה אסטרדיול, ומנגזרת של הורמון הנקרא פרוגסטרון , ומופיע בשמות שונים.
אין שום משמעות האם לגלולות שאת לוקחת הורמון נמוך או לא. מה שחשוב עבורך, שלא יהיו תופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
רביד12/08/2009חברה שלי אמרה לי שאם יש פחות הורמונים יש פחות תופעות לוואי , זה לא קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרביד שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהר11/08/2009
שלום,
כבר תקופה ארוכה שיש לי הפרשות צהובות עם ריח חריף מאוד, בתחילת ובסוף המחזור יש לי הפרשה חומה וכהה מאוד ורק לאחר-מכן דם, כך גם בסוף המחזור.
אני מניחה שזו דלקת, "ביו-פימייל" יעזור לי? אם לא מה אוכל לקחת?
(אם זה משנה- אני בת 19, ולא היה לי מגע מיני)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ר' שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009אם אף פעם לא קיימת יחסי מין, החליפי סבון.
אם קיימת יחסי מין אפילו פעם אחת, פני לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההטרדה אבל
מישהי13/08/2009אוננות קשור לעניין?
וזה לא נראה לי הגיוני שזה קשור לסבון כי כבר תקופה ארוכה שזה נמשך ויצא לי להחליף כמה וכמה סבונים..
ביו פימייל מצריך מרשם מהרופא? זה יכול לעזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולא, לא קיימתי יחסי מין
מישהי13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמישהי שלום,
ד''ר יעקב אורבך18/08/2009אם כך יש לגשת להבדק.
לביו פמינה לא צריך מרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתמישהי11/08/2009
שלום רב
יש לי סטומטיטיס. עשינו עם חבר שלי מין אורלי ואח"כ וגינאלי.
האם דלקת חניכיים יכולה לעבור דרך מין אורלי לדלקת בנרתיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במחזור..חסוי11/08/2009
אני בת 15..
גובהי 1.61 ומשקלי 44/45..
לפני חודש בעך התחלתי לשכב אם חבר שלי..ובערך באותו זמן התחילו לי בעיות עם המחזור.
כל שבועיים בערך אני מקבלת..באם זה יכול להיות קשור?.
האם באולטאסוונד חיצוני יכולים לראות אם קרום הבתולים שלי קרוע.?..
אמא לא יודעת ואני גם לא רוצה שהיא תדע בשלב זה..
מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009אין קשר בין דימום לא סדיר לקיום יחסי מין, אבל ברגע שהחלת לקיים יחסי מין עלייך לדאוג לאמצעי מניעה.
באולטראסאונד לא בודקים קרום בתולים, ואם קיימת יחסי מין, אינך בתולה.
בכל מקרה עלייך לפנות לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדירמיטל10/08/2009
איך בעצם מטפלים במחזור לא סדיר?? כמה זמן לוקח לטפל בזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009במחזור לא סדיר לא מטפלים. הכל תלוי בנסיבות.
בת כמה את? האם את מדממת הרבה מדי, או מעט מדי? האם את מקיימת או לא יחסי מין?
האם את רוצה להרות?עם כל השאלות האלה עלייך לפנות לרופא נשים, ואז תקבלי טיפול לפי הנסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
קתרין13/08/2009אני אישית הייתי אצל רופא נשים שאמר לי שגלולות יוכלו לעזור לי, ונתן לי מרשם לפמינט.
האם אכן גלולות יכולות להיות פתרון טוב?
ומתי למשל מפסיקים איתם? רק לפני הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
מורן14/08/2009כן גלולות פמינט וגלולות בכלל יכולות להיות פתרון מצוין למזחור לא סדיר
בעקרון את יכולה להפסיק לקחת אותן מתי שיתחשק לך אבל אם אין סיבה מיוחדת להפסיק אז בדרך כלל לא מפסיקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת..מיכל10/08/2009
האם זה נכון שהחזה מפסיק לגדול לאחר כשנתיים מקבלת הווסת הראשונה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)