מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות שמאוד מדאיגות אותי,צריכה עזרהנופר13/09/2009
1.שבן זוגי יורד לי אחרי כמה דקות (בגלל הרטיבות )הוא טוען שיש קצת ריח לא נעים
זה נורמלי ? (יש לי הפרשות בצבע צהוב עדין עדין,וריח לא נעים משמה.לא ריח חזק.בגלל דלקות ממושכות בשתן אני על אנטיביוטיקה במשך 3 חודשים )
2. גם כשאני יורדת לבן זוגי אז יוצא קצת טיפות לפני השפיך ויש לו גם קצת ריח לא נעים.
זה נורמלי?
3. חבר שלי לא יכול לשכב כמה פעמים ביום,ולכן קבע תור לסקסיולוג ( הוא חייל )
יכול להיות שגם פה יש איזה שהוא בעיה ?
והסקסיולוג באמת עוזר,כיאלו זה באמת עוזר ויכול לגרום לכך שהוא יכול לשכב כמה פעמים ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועם זה חשוב אני בת 18
נופר13/09/2009*
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות מאיבר המין
ד''ר אורלי גולדשטיק13/09/2009לנופר שלום,
הפרשות מאיבר המין של האישה יכולות להיות הפרשות רגילות (תקינות) או הפרשות דלקתיות (בגלל פטריות או חיידקים או טפילים). אין אפשרות לתת אבחנה בפורום, ועלייך לפנות לבדיקה של רופא נשים.
לגבי הפרשה מאיבר המין של בן הזוג: ייתכן שמדובר בנוזל הזרע (יש פליטה של מעט נוזל זרע במהלך המגע המיני עוד לפני האורגזמה) אבל גם אצל בן הזוג ייתכנו הפרשות מאיבר המין שמקורן בזיהום. אם יש לבן הזוג הפרשה מאיבר המין שלא בעת מגע מיני, עליו להיבדק (ע"י רופא המשפחה או רופא עור או אורולוג).
לגבי הסקסולוג - אינני יודעת לענות לך, עליכם לפנות לברר מה מקור הבעיה (אולי ציפיות מוגזמות? אולי משהו אחר?).
בהצלחה לשניכם ביחד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
נופר13/09/2009..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור-שאלהסיון13/09/2009
שלום! אני בת 17 ולפני כ4 וחצי שנים קיבלתי מחזור. החזור תמיד היה סדיר ולא אירח אף פעם +- יום עד 5 ימים.
והחודש הוא מאחר לי כבר בשבוע וחצי. מה לעשות מה יכולה ליהיות הסיבה.
1.האם טיסה לחו''ל יכולה להשפיע איכשהו על זה.??
2.וכמה זמן לוקח לגוף להיסתדר בחזרה ושהמחזור ישוב?
3.ועם זה לא בגלל הטיסה אז בגלל מה יכול המחזור לאחר?
אני לא מקיימת יחסי מין ואני לא עשיתי דיאטה או להפךץ אני לא הייתי בלחץ
4.האם הוא עוד יחזור?
5.האם ללכת לרופא או לא?
קראתי תגובה לשאלה מאוד דומה לשלי אך ראיתי שלא ענית לשאלה מסיפק. אז בבקשה
את יכותה לענות על כל השאלות שלי?
בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שהיה סדיר ועכשיו מאחר
ד''ר אורלי גולדשטיק13/09/2009שלום סיון,
אני שמחה שקראת את התשובה הקודמת שנכתבה בנושא זה.
אכן השאלה דומה, וגם התשובה דומה.
יכולות להיות סיבות רבות לאיחור במחזור, ואין זה המקום לפרט אותן.
אני ממליצה לך לפנות לרופא או רופאת נשים כדי לברר מדוע יש איחור במחזור.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתליאל13/09/2009
כיום אני בת 22 מגיל 16.5 לא קיבלתי מחזור באופן ספונטני,ירדתי 20 ק"ג ,אני 168 שוקלת 52
כבר במשקל 57 הפסיק לי המחזור
אני כיום לוקחת גלולות דיאנה (אחרות גורמות לי לכאבים בלתי נסבלים)
תחילה נאמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אך הבדיקה האחרונה מראה שאין לי שחלות כאלה
אני נורא מודאגת לגבי הפריון שלי
לא בדקתי אם אני מקבלת באופן ספונטני כיוון שאני מקיימת יחסי מין ,אך בין גיל 18-20 לא לקחתי גלולות וכן גם לא קיבלתי(מלבד יום אחד שהמחזור הופיע)
היית במשקל נמוך יותר (48-49)אך עליתי ל-52-53 (הסכמה ביני לבין הדיאטנית שלי)
לא קשה להבחין מדברי שמעורב כאן סיפור של הפרעת אכילה ,אני אוכלת לפי תפריט שקיבלתי מהדיאטנית שלי ,מה עליי לעשות כרגע כדי לדעת בוודאות שהפריון שלי לא ניזוק?
האם יש סיכוי שאני אוכל להכנס להריון ללא באופן טבעי ללא התערבות חיצונית
מה העיצה שלכם כרגע
כיום אני סובלת קצת מבולימיה(פעם בשבוע),נמצאת בטיפול ומנסה כמה שיותר לעזור לעצמי,לוקחת תוספי מזון איפה שצריך וממש אוכלת מה שנדרש ,לא מוותרת על לחם מלא ,ביצה ,אורז מלא,חזה עוף,גבינות רק 5% שומן ,פירות ,ירקות בשפע,פסטרמה ,חטיפי אנרגיה,שותה מים (חצי ליטר),טונה במים ועוד ,מה עוד אני יכולה לעשות כדי לעזור לעצמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אכילה ופריון
ד''ר אורלי גולדשטיק13/09/2009שלום ליאל,
הגדרה של אי פוריות היא מצב שבו לא מצליחים להשיג הריון במשך שנה, למרות נסיונות מתוכננים להרות. כלומר, למעשה עד שלא תנסי לא תדעי.
מובן שזה לא הזמן לנסות, היות ואינך מעוניינת להרות בשלב זה.
אין לנו דרך לזהות הפרעות פיריון בשלב זבו את נמצאת.
קרוב לוודאי שהפרעת האכילה משפיעה על התיפקוד ההורמונאלי שלך, ולכן לא היה לך דימום ווסתי ספונטני, אלא רק בתגובה לשימוש בהורמונים חיצוניים (הגלולות). אני לא ממליצה לך להפסיק את השימוש בגלולות כעת, היות ואת פעילה מינית.
לשאלתך, יש בהחלט סיכוי להריון ספונטני (ללא טיפול), וזה כמובן תלוי במידת האיזון של הפרעת האכילה שלך.
אני ממליצה לך להתמיד בטיפול ובהנחיות של הדיאטנית המטפלת בך, ולהיות בטיפול רגשי מתאים (לא ציינת אם את בטיפול ומעקב כזה) שהינו חשוב במיוחד להחלמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברותמיכל12/09/2009
מאז שבאתי לחטיבה, החברות שלי לא מתייחסות אלי. אין לי אם מי להיות ואני מרגישה בודדה.
אני כל הזמן חושבת על מוות והתאבדות, אני לא יודעת מה לעשות. תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות
ד''ר אורלי גולדשטיק12/09/2009שלום לך,
אין לי ספק שאת זקוקה לעזרה !!
אם תתני לי פרטים נוספים (באיזה איזור בארץ???) אוכל לכוון אותך להיכן ליפנות.
בכל אופן טוב יהיה ליפנות ליועצת בביה"ס או למרפאת נוער באיזור המגורים, או לרופא הילדים שלך.
אפשר לפנות (אפילו בעילום שם) לער"ן בטלפון 1201,מכל טלפון ובכל שעה, הם נותנים יעוץ בנושאים כאלו וגם יוכלו לכוון אותך בהמשך.
כמובן שכדאי לשתף את אחד ההורים . אני ממליצה שתראי לאמא ו/או לאבא גם את התשובה הזו.
אני מקווה שתתעודדי מהר, ושתהייה לך שנה טובה ומוצלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אורלי גולדשטיק12/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה נוספתרותם09/09/2009
היי
זו שוב אני ,רותם.
את הבדיקה הראשונה עשיתי ביום ראשון ,לכן חיכיתי 3 ימים כדי לעשות את השניה(כמובן אם המחזור לא היה מגיע).ואת הבדיקה השניה עשיתי היום (רביעי)
זה משנה מתי אעשה את הבדיקה הנוספת?ואם אני בכלל צריכה לפנות לרופאת משפחה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה נוספת
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009ממליצה לעשות את הבדיקה הנוספת מחר בבוקר
אין צורך לפנות לרופאת המשפחה
אני ממליצה ליפנות בהמשך לרופאת נשים (ראי תשובתי הקודמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שלי נכנסה להריוןרותם09/09/2009
חברה שלי נכנסה להריון לפני חודש.והיא בת 19 .מה עלינו לעשות?
שמעתי שאפשר לעשות הפלה עם כדור.רציתי לדעת אם הוא עולה ומה הסכום
ובמה זה כרוך..(זמן.אם יש צורך ליידע ת'הורים..)
אשמח לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום רותם,
במקרה של הריון בלתי רצוי יש לפנות לועדה לעינייני הריון .יש ועדה כזו כמעט בכל בית חולים גדול. תוכלי לקבל פרטים מדוייקים דרך רופא נשים או דרך מזכירות מחלקת נשים של בית החולים שבקרבת מקום מגורייך.
לעיתים יש אפשרות לבצע הפלה עם כדור ולעיתים לא, תלוי בעיקר בגיל ההריון. מכאן, שיש חשיבות לפנייה בהקדם האפשרי.
אין חובה ליידע את ההורים.
לגבי תשלום מבררים בועדה עצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה המחזור מאחר?רותם09/09/2009
שלום.
אני בת 18 וחצי,המחזור מגיע לי באופן סדיר (כל 28 יום בערך).
קימתי יחסי מין עם החבר.לאחר שראיתי שהמחזור מאחר לי בשבוע ערכתי בדיקת הריון (מקלון)
התשובה לא היתה כל כך ברורה,כי הפס היה בין דקיק לשקוף.חיכיתי 3 ימים נוספים וערכתי בדיקה שניה והיא הראת לי שהתשוב שלילית(לא היה פס).עבר שבוע וחצי והמחזור עדיין לא מגיע.
האם יש קשר לזה שהייתי מתוחה ולחוצה בחודש האחרון?
מה עליי לעשות??? אני מאד מודאגת
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום רותם,
אני ממליצה לך לבצע בדיקת הריון פעם נוספת, לוודא שאכן שלילי. לאחר מכן, עליך לפנות לרופא או רופאת נשים כדי לקבל אמצעי מניעה. אם הבדיקה החוזרת תהייה שלילית, קרוב לוודאי שהמתח מעקב את המחזור.
אם הבדיקה החוזרת חיובית, עליך כמובן לפנות לועדה לעינייני הריון או לרופא הנשים שלך.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותדניאלה09/09/2009
בתי בת 12 , עדיין לא החלה להתפתח, בימים האחרונים טוענת שהיא מרגישה בחזה(בצד אחד)מעין בליטה פנימית שקצת כואבת, מבחוץ לא רואים דבר. האם זה שייך לתחילת התפתחות,אפילו שזה רק בצד אחד?חשבתי לקחת אותה לבדיקה אצל רופא, האם אני ממהרת?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות שדיים
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום דניאלה,
קרוב לוודאי שמדובר בתהליך נורמאלי של ההתפתחות.
אם את מודאגת, פני לרופא הילדים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםספיר09/09/2009
שלום אני בת 16 ויש לי כבר כמה ימים מן סוג של שפעת מחר יהיה לי תור אצל רופא
הבעיה היא שהיום שהתקלחתי הרגשתי כאבים בנרתיקוהסתכלתי וראיתי שהופיעו לי 3פצעים שנראים דלקתיים ואני לא מקיימת יחסים עם גבר וגם לא ניהלתי ואני מקפידה על היגינייה כלומר מחליפה כל יום תחתונים ומתקלחת מספר פעמים ביום עכשיו אני יודעת שלאחותי יש משהו כזה אבל אני לא בטוחה ויכול להיות שהיא לקחה אאת התחתונים שלי מבלי ידיעתי או שאני לא יודעת ממה זה אני רק מציינת את זה ואת השפעת אולי איך שהוא זה קשור אחד לשני , ואני מתביישת ללכת לרופא או אפילו רופאה אני לא יודעת מה לעשות... ומרוב כאבים שמתי ויטה מרפן אבל זה ממש שורף פרסמתי את ההודעה הזאת בגניקולוגיה נשים כי לא ראיתי שיש נערות ובמילא לא ענו לי עדיין, ואני ממש סובלת מכאבים קשה לי ללכת ולתפקד אשמח לקבל יעצוץ תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפות
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום קורל,
ייתכן שמדובר בפצעים על רקע זיהום ויראלי . אין אפשרות להמליץ לך על טיפול בלי לבדוק אותך, ולכן עלייך לאזור אומץ ולגשת לבדיקה אצל רופאת נשים.
קרוב לוודאי שתקבלי משחה למריחה ואולי גם כדורים לבלוע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על התשובה היתי אצל
ספיר09/09/2009רופא משפחה היום כדי לבדוק אותי והוא אמר לי שיש לי משהו אכן ויראלי וזה לא שפעת החזירים כי כולם חששו שיש לי את זה, ועכשיו ראיתי שהופיעו לי עוד פצעים וזה בצבע שחור ואני לא יכולה ללכת לרופא יש סיכוי שזה יעבור לבד? לא נעים שרופא פשוט יבדוק אותי...אני מתנצלת שאני משגעת אותך אבל אני לא יודעת מה לעשות ... אפילו לאמא שלי לא אמרתי תודה ושוב פעם סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתבייש
ד''ר אורלי גולדשטיק10/09/2009קורל,
לצערי אינני יכולה לדעת מה זה והאם זה יעבור לבד בלי בדיקה.
אין ברירה, צריכים להתגבר על הבושה ואי הנעימות, וליפנות לבדיקה של רופאת נשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור ולכל הבנות בפורוםדחוףףףף08/09/2009
אז שאלה לדוקטור:
בקשר למחזור שמאחר בגלל החו''ל-כמה זמן בערך יכול לקחת האיחרושל המחזור בעיקבות החו''ל?
ושאלה לכל הבנות בפורום:
כשמאחר לכם המחזור האם אתם לא דואגות בקשר לזה?
האם אתם ממשיכות לישמוח והאם אתם לא נותנים לזה להשפיע עליכם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמה זמן לוקח לגוף לחזור למצב הקודם
דחוףףףף08/09/2009ולמצב הנורמלי?
כלומר כזה זמן דרוש לגוף להתאושש מהחו'לל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
דחוףףףף09/09/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה למה לא עונים לי???
דחוףףףף09/09/2009תודה על ההתייחסות באמת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אורלי גולדשטיק10/09/2009ל"דחוףףףף" שלום,
לא ניתן לתת תשובה מקצועית ופרטנית דרך הפורום.
אני ממליצה לך לפנות לרופא הנשים שלך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולהאיילת08/09/2009
שלום,
אני זקוקה להסבר נוסף בנוגע לשינוי זמן קבלת הוסת ע"י שינוי בלקיחת הגלולה.
אני מסיימת את חפיסת הגלולות ביום שני (אז זה אומר שאני אמורה לקבל בערך ביום חמישי..) איך אוכל לעשות שלא יהיה לי ווסת ביום חמישי ושישי?
האם להמשיך לקחת ברצף את החפיסה הבאה ללא הפסקה של שבוע בינהן (ואז לא יופיע הדימום?) או האם עליי להפסיק לקחת את הגלולה כמה ימים לפני סופה כדי שהדימום לא יופיע ביום חמישי?
הכי חשוב- באיזה משני המקרים יעילות הגלולה נשמרת (מניעת הריון)?
אשמח לתשובה בהקדם,
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום איילת,
עדיף להפסיק לקחת את הגלולות מספר ימים לפני סיום החפיסה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בעקבות פוסטינוריעל07/09/2009
לקחתי פוסטינור פעמיים בחודש האחרון בגלל שחשבתי שיש סכנה להיכנס להריון. בימים האחרונות אני מרגישה כאבים, מעין דקירות בשדיים, שהבנתי שזו עלולה להיות תופעת לוואי אפשרית.אבל אני מרגישה גם איזשהו לחץ בחזה באיזור הלב. לא היו תופעות לוואי מורגשות בפעם הקודמת שלקחתי פוסטינור. אני לא לוקחת גלולות. האם הלחץ הזה יכול להיות קשור לפוסטינור והאם יש לבדוק אותו? אצל איזה רופא? גם הייתי שמחה לדעת איזה עוד סכנות יש בלקיחת 2 פוסטינור בטווח קצר כל כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום יעל,
אני שמחה שהישתמשת בפוסטינור בעת הצורך, אולם פוסטינור מיועד למניעת הריון בחרום בלבד, ועליך לדאוג להישתמש באמצעי מניעה קבוע. לשם כך, עליך לפנות לרופא או רופאת נשים לקבל יעוץ. לא לשכוח בכל מיקרה להישתמש בקונדום ומין בטוח !
תופעות הלוואי הנפוצות של פוסטינור הינן: שינויים בדימום הווסתי (יתכן איחור וייתכן גם דימום מוקדם), גודש בשדיים, בחילות, כאבי ראש, כאבי בטן, הקאות ושילשולים. תופעות לוואי נדירות יותר : היווצרות של ציסטות שחלתיות, דכאון, עליה במשקל.
לחץ בחזה אינו תופעת לוואי שכיחה של פוסטינור.
לפיכך, אני ממליצה לך:
1. לפנות לרופא/ת נשים לקבל יעוץ לגבי אמצעי מניעה קבוע.
2. לפנות לרופא/ת המשפחה לבירור התלונות של לחץ בחזה.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בעקבות פוסטינור
יעל09/09/2009תודה רבה.
בפעם הקודמת שלקחתי פוסטינור הופיע גם דימום קודם למחזור שהבנתי שזוהי הפעולה שעושה הפוסטינור. כבר עברו 5 ימים מאז שלקחתי את הפוסטינור השני וטרם הופיע הדימום. זה אומר שהגלולה לא עבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום יעל,
זה לא אומר שהגלולה לא עבדה.
פוסטינור יכול לגרום להקדמה של הדימום הווסתי וגם לאיחור של הדימום הווסתי.
אם לא יהיה דימום שבועיים אחרי שלקחת את הפוסטינור, עליך לבצע בדיקת הריון. אם היא תהייה שלילית, המחזור יגיע אבל באיחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפןסטינור-שאלה
שלי12/03/2010אם קיבלתי מחזור חמישה ימים אחרי נטילת הגלולה זה אומר שהכל בסדר??ואין הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים על הפנים
ליאת18/01/2011שלום,לקחתי פוסטינור לפני שבוע ויומיים. לאחר שישה ימים מהלקיחה הופיע לי המחזור ללא תופעות כמו הכאבים וכדומה. בימים האחרונים התחילו להופיע לי הרבה פצעים על הפנים ואדמומיות. יש לציין כי בדר"כ פני חלקות יחסית ומעולם לא היו אדומות מפצעים כמו עכשיו.
האם זה חלק מהתופעות הרגילות בגלל ההורמונים? האם ניתן לעשות משהו עם זה?
אשמח לתשובה מהירה! תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוסטינור לאם מניקה
הגר12/10/2009היי רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת פוסטינור כיוון שאני מניקה. קיימתי יחסים ללא אמצעי מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הורמונליותבתאל07/09/2009
היי.
אני בת 23 בריאה בד"כ לא נוטלת גלולות או כדורים אחרים למיניהם
המחזור שלי הוא סדיר כך שכל 28 יום אני מקבלת וסת למשך 5-6 ימים.
לפני שבוע וחצי סיימתי מחזור כרגיל. אלא שלפני שלושה ימים הדימום חזר (דימום מאסיבי)
ואיתו כל התסמינים של הוסת. נפיחות בבטן כאבים בבטן ובגס רגישות בשדיים ואפילו חצ'קון.
השאלה...
מה קורה לי?
האם יש קשר לעובדה שהייתי שרוייה במתח בימים האחרונים?
האם עליי לפנות לרופא?
תודה על הסבלנות והמשך יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בין מחזורי
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום בתאל,
אם הווסת שלך בדר"כ סדירה וכעת הופיע דימום במועד לא צפוי אני ממליצה לך לפנות לבדיקה. ייתכן שהמתח אשם בכל, אבל צריך לשלול גם סיבות אחרות להופעת דימום של א בזמן הצפוי.
יום נפלא ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוןללל06/09/2009
יכול להיות מצב שבו כשאני נמצאת עם טמפון הדבר מפריע לי למתן שתן? זאת אומרת שאני צריכה ממש ללחוץ כדי להוציא שתן ובכל זאת לא הכל יוצא? אם כן זה מסוכן? לא להשתמש יותר בטמפונים? יכול להיות שזה עושה לי משהו בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפון
ד''ר אורלי גולדשטיק09/09/2009שלום,
יתכן שאינך מכניסה את הטמפון עמוק מספיק בתוך הנרתיק. אם הטמפון נמצא במקום הנכון הוא אינו אמור להפריע. אפשר גם לנסות סוג אחר של טמפונים.
אם למרות הכל עדיין יש קושי במתן שתן, כדאי ליפנות לבדיקת רופא נשים
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שלא מסתדרשירה06/09/2009
אני בת 17 וקבלתי מחזור פעם ראשונה בגיל 13 כשהוא לא היה מסודר אז אמרו לי לחכות כמה שנים אולי הוא יסתדר אבל הוא לא קרוב להתסדר
הבנתי שכדאי ללכת לרופא נשים ולבקש גלולות כי הן יכולות לסדר את המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא מסודר
ד''ר אורלי גולדשטיק06/09/2009לשירה שלום,
יש מספר תרופות שיכולות לסדר את המחזור
גלולות למניעת הריון וגם תרופות אחרות.
כדאי לפנות לרופאת נשים ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תרופות?
שירה08/09/2009איזה תרופות יש לזה ?
מה עם גלולות- הן טובות לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)