מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות מוזרות אחרי וסת מוזרהדנה08/08/2009
שלום דוקטור.אני בת 19, לא בתולה.
במשך חצי שנה לקחתי גלולות מסוג פמינט, ובגלל שראיתי שמאז שהשתמשתי בגלולות, התחילו לי כאבים בחדירה+צריבה נוראית. הפסקתי עם הגלולות לפני כחודשיים בערך והצריבה נעלמה לחלוטין, אומנם נשארו כאבים בחדירה אבל פחות, נראה לי.
אחרי שסיימתי את החפיסה האחרונה של הגלולות קיבלתי וסת כרגיל...אחרי כמה ימים קיימתי יחסי מין עם בן זוגי ונקרע הקונדום- לכן לקחתי פוסטינור, ואחרי 4 ימים התחיל לי דימום כתוצאה מנטילת הפוסטינור..לאט לאט הדימום הפך לוסת רגילה שהקדימה לי בשבועיים...אחרי 25 יום..קיבלתי שוב וסת רגילה לגמרי, עם כאבי בטן חזקים (כמו תמיד) ודימום רב מאוד (כרגיל). אחרי 25 יום בדיוק קיבלתי שוב וסת- הפעם היא התחילה בהפרשות חומות שנמשכו כיומיים..ורק לאחר מכן הפכו לוסת רגילה, אבל הוסת לא היתה ממש רגילה- כלומר, היה דימום בינוני, ולא דימום רב כמו שאני רגילה אליו..ואחרי 4 ימים הדימום פסק. היום- 8 יום אחרי התחלת הוסת האחרונה הבחנתי בהפרשה שקופה-לבנה (ואולי קצת צהובה) ג'לית כזו..ההפרשה לא מריחה רע ולא מגרדת...והבנתי שזה גם יכול להיות הביוץ שלי..אך אני עדיין לא שקטה...אני אלך שבוע הבא לרופאת נשים. בינתיים, מה זה לדעתך?
תודה רבה וסליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך09/08/2009אחרי הפסקה של גלולות הוסת חוזר להיות מה שהיה לפני התחלת הטיפול. אני מניח שעד אז הדימום הוסתי לא היה בדיוק סדיר ולכן הכל חוזר להיות מה שהיה.
אם לא היית הולכת להבדק הייתי ממליץ על בדיקה.
אני משוכנע שבזמן הבדיקה הרוםא יסביר לך את כל התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה אחרונה בבקשה :
דנה10/08/2009האם לדעת הפרשה שקופה- לבנה (ואולי קצת צהובה) עשוי להיות הפרשה נורמלית בתקופת המחזור? או שתמיד הפרשה כזאת מרמזת על דלקת\פטריה או בעיה כלשהיא ?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך12/08/2009הפרשה נרתיקית אינה בעייתית, ומחויבת המציאות. בעיה קיימת רק אם יש גרד, כאב במגע מיני או ריח לא נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשיר07/08/2009
שלום.. לפני חצי שנה הלכתי לרופאת נשים בשביל שתיתן לי גלולות מהסיבה שהיו לי בעיות במחזור.. התחלתי לקיים יחסי מין רק לפני חודש.. רציתי לדעת אם אני צריכה ללכת אליה שוב כדי שתשנה לי את סוג הגלולות שבעצם נוספה סיבה נוספת לזה שאני לוקחת גלולות מלבד סיבוכים במחזור- שהתחלתי לקיים יחסי מין... או שזה לא משנה ואני יכולה להישאר עם הסוג הזה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור,
ד''ר יעקב אורבך08/08/2009את יכולה להשאר עם אותן הגלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןשיר06/08/2009
בדרך כלל אני לוקחת את הגלולה שלי כל יום בשעה 8.. קיימתי יחסי מין עם חבר שלי קצת אחרי ובאותו יום הגלולה לא הייתה לידי אז לקחתי אותי בערך 4 שעות אחרי.. יש סיכוי להריון?
ודבר נוסף.. אני תמיד לחוצה שאני אכנס להריון למרות שאני לוקחת גלולות.. יש מידע שיכול להרגיע אותי מהעניין? תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009אין לך מה לדאוג אם אחרת 4 שעות בלםקיחת הגלולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלולותליאנה05/08/2009
שלום פרופסור,
עד לפני יומיים השתמשתי בגלולות מינס, אבל כל הזמן היו לי דימומים בין הווסת, ורופאת הנשים החליפה לי לפמינט, כי היא אמרה לי ששם יש טיפה יותר הורמונים (הסבירה משהו שקשור לזה...)
אני אמורה לקבל מחזור, ורציתי לדעת אם ישר להתחיל את החפיסה החדשה או לעשות הפסקה של עוד חודש ואז להתחיל עם הפמינט? או מיד להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009דוקטור, לא פרופסור...
המשיכי את הגלולות ברציפות עם גמר האריזה של המינס, התחילי את הפמינט.
רופאת הנשים צודקת, בפמינט מעט יותר הורמונים, ואני מקווה שאלה יפתרו את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים
רוני09/08/2009כן זה קורה עם מינס אבל עם פמינט זה לא אמור לקרות
בכל אופן, תקחי בלי ההפסקה של חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים מאוחות בפותמיכל05/08/2009
בתי נולדה עם שפתיים מאוחות בפות. בהיותה בת מספר חודשים טיפלנו בה עם משחה אסטרוגנית שעזרה אך אחרי מספר שבועות השפתיים התאחו חזרה. בעקבות כך הרופא בצע פתיחה ידנית של השפתיים דבר שהיה טראומטי למדי. לצערנו אחרי מספר שבועות השפתיים התאחו שוב. אחרי הטיפול הידני היא לא הסכימה יותר שנתקרב לאיזור. ולכן עזבנו אותה בעיניין. קראתי בנושא שיש סיכוי שהשפתיים יפתחו מעצמן בגיל ההתבגרות בעקבות ההתפתחות ההורמונלית. כיום היא בת 9 החור עדיין נראה קטן מהרגיל. האם יש אכן סיכוי שהוא יפתח מעצמו או שעלינו להתערב.
לתשובתך אודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009לדעתי התעכבתם זמן רב מדי.
יש לקחת אותה לרופא נשים לבדיקה. במידה והבדיקה טראומתית מדי , יש לבצע את הבדיקה והטיפול בעת ובעונה אחת תחת הרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה וגינאליתיעל05/08/2009
האם בדיקה אולטרסנד וגינאלי אפשר לעשות לנערה בתולה בת 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד וגינאלי לבתולה
אבי 2916/04/2013בת 29 בתולה. סובלת מדימומים מאסיביים ומכאבי בטן תחתונה. נבדקתי על ידי רופא באמצעות ספקולום קטן לבתולות ובדיקת אצבע. הומלץ לי על אולטראסאונד וגינאלי. האם ניתן לבצע לע בדיקה כזו אם אני בתולה? מכניסה טמפון והרופא הצליח להכניס ספקולום ואצבע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009אפשרי. אבל מאד לא נעים.
לדעתי אין מקום לאולטראסאונד וגינלי אצל נערה בתולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנטלייייי04/08/2009
שום אני בת 16 ובגיל 13 קיבלתי מחזור.
החזור היה סדיר תמיד ברוך ה',ונימשך כ 6 ימים. ואז עם השנים בהדרגה המחזור התחיל להימשך רק יומיים. בהתחלה זה היה מ 6 ימים ל4 ואז ל3 ועכשיו יומיים.
הוא מגיע תמיד כמו שעון ברוך ה'. תמיד באותו התאריך +- יום יומיים. המחזור סדיר. אבל האם זה בסדר שהוא נימשך רק יומיים? האם זה לא פוגע בפוריות בעתיד?
ובבקשה תענה מה דעתך,מה יותר בריא: מחזור שנימשך 6 ימים עם הרבה דם,או מחזור שנימשך יומיים.
האם אין לי ממה לדאוג? בבק/שה תענה לי כי אני לא רוצה להתחיל לידאוג עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטל... שלום
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009אין שום סיבה לדאגה. וסת אינו צריך להיות ארוך, ואין שמעות מבחינה בריאותית לוסת ארוך או קצר.
אני מניח שלא התחלת להשתמש בגלולות לאחרונה, כי אלה מאד מקצרות את הוסת.
בכל מקרה הפוריות לא תפגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה!X04/08/2009
שלום, עכשיו גיליתי שיש לי מן פצעון בשפתי הנרנתיק ממש מתחת לדגדגן, הוא לא כואב, אבל כשאני נוגעת בו יש הרגשה מציקה כזו, הוא לא נראה מוגלתי, רק אדום.
אני בת 14, לא מקיימת יחסי מין.
אשמח לעזרה מפני שאני מעדיפה שלא לפנות לגניקולוג/אמא
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל X שלום
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009אם אינך מקיימת יחסי מין אין לך מה לדאוג. מדובר כנראה בבלוטת חלב,חצ'קון. אל תגעי, ותני לה מספר ימים לעבור.
במידה והבלוטה לא עוברת תוך שבוע פני לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון צוואר הרחםספיר03/08/2009
מה דעתך? האם אתה ממליץ כי קראתי בכל מיני מאמרים שיש סיכון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספיר שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009החסון נבדק ונמצא בטוח.
היעילות של החסון גבוהה , ופרט לסרטן צוואר הוא מונע גם הדבקות ביבלת חרוטית, מחלה לא ממאירה, אבל מאד מתסכלת.
עלייך להוועץ עם רופא הנשים שלך האם החסון מתאים לך, ולקבל הסבר על איך להתחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ופצעיםדנה03/08/2009
שלום..
אני רוצה להפסיק גלולות הרמונט ונאמר לי כי בהתחלה תהיה התפרצות והחמרה בפצעים בפנים.. זה תמיד מחמיר בהתחלה?אני סובלת מפצעונים ביומיום והשאלה שלי היא- האם יתכן ודווקא ההפסקה תטיב עימי לאורך זמן? ולא תהיה החמרה? ראוי לצייין שאני בת 27 ומגיל 18 עם גלולות רצוף אולי עם הפסקה של 3 חודשים סה"כ.
בתודה מראש
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009לא כתבת למה את רוצה להפסיק גלולות. האם את רוצה להרות? אם כך אין לך ברירה.
הפסקת הגלולות תגרום להופעה של פצעונים, מידת החומרה תלויה בהרבה מאד גורמים , ואינה ניתנת לחיזוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיראנה03/08/2009
היי ד"ר יעקב.
אני עוד 20 יום בת 19 והמחזור שלי עוד לא סדיר
אני ממש שמנה גם , השמנתי בשנה האחרונה
המחזור שלי לא היה סדיר אף פעם , היו תקופות שהייתי מקבלת כל חודש ככה אבל בזמן האחרון לא ככה. פעם אחרונה שקיבלתי זה היה החודש 2 נראה לי או 3. עבר מאז איזה חצי שנה.
רציתי לדעת מה הסיבות שאני לא מקבלת והאם השמנת יתר קשור לאיחור המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה יכול לענות לי גם
אנה03/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך07/08/2009משקל עודף ומחזור לא סדיר קשורים אחד בשני.
קשה מאד לייעץ לך מה לעשות כשיש כל כך הרבה נתונים לא ברורים.
עלייך לפנות לרופא נשים ואז תשקלנה הנקודות של כן או לא יחסי מין, פצעונים על הפנים, שעור יתר וכו'.
עםי כל הנתונים האלה, ובדיקות נוספות, יחליט הרופא אם לתת לך גלולות או תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות כטיפול לכאבי מחזורנופית02/08/2009
שלום. בכל חודש כשאני מקבלת מחזור יש לי כאבים נוראים (בטן וגב). האם גלולות יכולות לעזור ולהפחית את הכאבים? איזה גלולות הכי כדאי לי לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנופית שלום,,
ד''ר יעקב אורבך02/08/2009בלי שום ספק שגלולות יכולות לעזור.
נשאלת השאלה האם זו תרופת הבחירה. יש גם תרופות אחרות ועלייך להועץ ברופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מחזור
קרן03/08/2009כן גלולות עוזרות לכאבי מחזור בצורה משמעותית
איזה כדאי? כל אחת לוקחת מה שהרופא מתאים לה, כנראה יתנו לך גלולות מהדור החדש כמו מינב ופמינט עם קצת הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון בנרתיקשרונה02/08/2009
אני בת 17 וחצי ואני וחבר שלי מקיימים יחסי מין כבר 4 חודשים..
שמתי לב אתמול שיצא לי מן פצעון קטן בתוך הנרתיק כי זה נורא הציק לי, אני חייבת ללכת לרופא נשים בשביל זה? יש איזשהי דרך טיפול שאני יכולה לטפל בעצמי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/08/2009אין שום דבר שאת יכולה לעשות עללייך להבדק על ידי רופא/ת נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות אורטו סיקלןאביטל31/07/2009
שלום רב.
היום זהו היום הראשון למחזור שלי והיום אני גם מתחילה לקחת גלולות בפעם הראשונה בחיי, גלולות אורטו סיקלן. (אני בת 16, מחזור לא כלכך סדיר, לוקחת גם כדורי מקרודנטין לאחר כל קיום יחסי מין עקב זיהומים חוזרים בדרכי השתן).
ובכן אני מעשנת, לא הרבה מדי אך הגניקולוג שלי אמר שמעל ל2 סיגריות זה יכול להשפיע לרעה על היעילות.. האם זה נכון? האם יש גלולות במינון אחר שאיתן אני יכולה לעשן יותר ללא חשש?
אם אעשן יותר מ2 סיגריות ליום איך זה עלול להשפיע?
ושאלה נוספת יותר חשובה, האם אני מוגנת לחלוטין מפני הריון ללא אמצעי מניעה נוסף החל מהכדור הראשון או רק מהחפיסה השנייה?
אודה לתשובה בקרוב,
אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביטל שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/08/2009בשעה טובה.
אייני חושב ששתי גלולות ליום יפגעו בבטיחות הגלולות. מה שאינו אומר שעלייך להמשיך לעשן.
את מוגנת מן היום הראשון אם התחלת את הגלולות ביום הראשון של הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות...אחתת...31/07/2009
אני רוצה לקבל גלולות... למי אני פונה?... חייב רופא נשים? ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחתת שלום,
ד''ר יעקב אורבך02/08/2009כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)