מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידעאדווה24/10/2009
שלום...2 שאלות בבקשה:
1.אני שומעת הרבה משפטים של בחורות שמבקשות מבן זוגן שיגמור להן בפה/על הבטן.השאלה שלי וזה באמת מחוסר ידע..אבל רוצה לדעת:איך זה בדיוק קורה?אחרי החדירה ובמהלכה כשהגבר מרגיש שהוא עומד לגמור הוא יוצא מתוכה וגומר היכן שמבקשת?כי אם כך אז איך הוא ממשיך וגומר עליה,ביד?אם זה כך זה נשמע קצת כפגיעה בהנאה שבחדירה לא?אגב,זה לא מסוכן מבחינת מחלות לגמור למישהי בפה??
2.מה ההבדל בעצם בין הסיפוק שמגיעים כשעושים ביד לבין הסיפוק שבגמירה מיחסי מין?זה לא אותה הרגשה?אני מדברת מבחינה פיסית. (כמובן לא על הקירבה בסקס)
תודה...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה תשובה?
אדווה30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדנה24/10/2009
הייי, אני ביום שלישי של המחזור, אתמול נרדמתי לפני 9 בערב וישנתי עד עכשיו 9 בבוקר. וכשקמתי היה לי מלא מלא מלא דם בפד, לא היה מקום לבן שלא היה, האם זה כי לא החלפתי הרבה זמן או שיוצא לי הרבה דם? אני חייבת לציין שלא קיבלתי חודשים מחזור וקיבלתי עכשיו בגלל דופוסטון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר אורלי גולדשטיק25/10/2009שלום דנה,
זה נשמע שפשוט לא החלפת בתדירות הנכונה.....
אם הדימום ממשיך להיות חזק (אם את נערה צעירה אפשר להתייעץ עם אמא האם זה חזק או לא), אני ממליצה לפנות לרופא הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדנה23/10/2009
שלום, כשאני מקבלת מחזור תמיד חוץ מהדם שבפד יש מין גוש קטן כזה של דם מעל, רציתי לדעת אם זה טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד''ר אורלי גולדשטיק23/10/2009כן.
אם הדימום לא חזק, אין מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורהילה20/10/2009
שלום לך !
אני בת 13 . גובה 1.72 מישקל 59 .קיבלתי מחזור לפני כשנה, בתחילה היו לי 3 חודשים סדירים ואחרי כן הופסק המחזור ושוב אותו דבר. אני רוצה להדגיש אני לא קיימתי יחסי מין מעולם לכן אין חשש לדאגה אבל הייתי אמורה שוב לקבל מחזור בתחילת החודש. מתי אמור ליהיות סדירות למחזור? האם כדאי לגשת לרופאת נשים?
תודה ושיהיה לך יום נעים,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
עינת22/10/2009אני היום בת 17... וגם לי היה בול אותו סיפור כשרק קיבלתי מחזור. הוא לא היה סדיר בכלל בהתחלה, תקופה נורא ארוכה. בסוף פשוט נמאס לי לגמרי מזה ואמא שלי לקחה אותי לרופא נשים והוא נתן לי פמינט (גלולות נגד היריון) כמסדיר מחזור. זה אשכרה עובד, הדבר הזה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
ד''ר אורלי גולדשטיק22/10/2009שלום הילה,
אי סדירות של המחזור במהלך השנתיים הראשונות היא דבר מקובל.
היות ואת לא מקיית יחסי מין, אני חושבת שניתן להמתין בשלב זה ולעקוב.
אם יהיה מרווח גדול מ-3 חודשים בין המחזורים, אני ממליצה לפנות לרופאת נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם חוםשירה19/10/2009
היי
האם וסת ראשונה מתאפיינת לפעמים בדם חום? האם זהו כבר המחזור עצמו?
תודה.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר אשר אייל25/10/2009חום
לעתים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוראני...16/10/2009
אני בת 17,קיבלתי מחזור לפני כ- שנתיים אבל הוא לא היה סדיר בכלל והאנדוקרינולוג נתן לי פרוברה ואחריו הופיע מחזור.
הגובה שלי הוא 1.55 והמשקל 40.
אני יודעת שאני צריכה לעלות במשקל כדי שהמחזור שלי יהיה תקין.
עד היום היה לי מחזור רק 8 פעמים.....
שמעתי שאם לוקחים הורמונים או משהו כזה כדי שזה יסתדר אז אי אפשר להיכנס להריון,נכון?
יכול להיות שאני אף פעם לא אוכל להיכנס להריון בגלל המחזור שלא מופיע כמו שצריך?
אני מנסה לעלות במשקל ואני אוכלת סדיר(3-4 ארוחות).
האם הכול יסתדר או שכבר מאוחר מדי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבבקשה
אני...18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 פשלותדיאנה15/10/2009
הייתה לי תקלה ה/שבוע והקונדום נפל...יום למחרת בצהריים לקחתי פוסטינור. ולאחר יומיים-שלושה, הקונדום נשאר בפנים!!! עוד אותה שעה לקחתי פוסטינור.
שאלתי היא, עד כמה זה יכול להזיק העבודה שהייתי צריכה לקחת פעמיים פוסטינור בשבוע אחד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
דיאנה18/10/2009?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדיאנה
ד''ר אשר אייל18/10/2009לא יכול להזיק.ממליץ ליפנות לדלת פתוחה כדי ללמוד שימןש נכון בקונדום או לישקול גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותגל08/10/2009
אני בת 17.5 והמחזור שלי לא סדיר (יש לי כבר מעל 3 שנים).
חשבתי להתחיל לקחת גלולות לסדר את זה..
איזה סוג גלולות לקחת? האם אפשר לקחת גלולות שגם יכולות טיפה למלא את החזה? (ואז זה יעזור לשניי הדברים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה אפשר תשובה??
גל14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור לא סדיר
מיכ14/10/2009את צריכה לפנות לרופא נשים שיוכל להתאים לך גלולות לפי העבר הרפואי שלך ובדרך כלל אם אין בעיות מיוחדות נותנים בגיל הזה גלולות עם קצת הורמונים שיסדרו את המחזור אבל לא יהיו תופעות לוואי, אני לוקחת פמינט לזה אבל יש עוד הרבה סוגים שונים שיכולים להתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ידוע שגלולות מסדרות את המחזור
הדר14/10/2009זה ידוע שגלולות מסדרות את המחזור. לי אישית זה גם טיפל בבעיית האקנה שהיתה לי בבדימומים.
תתייעצי באמת עם רופא שיתאימו לך את הסוג שיהיה הכי טוב עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
עינת14/10/2009מה שאמרת עכשיו, זו בדיוק הסיבה שבגללה התחלתי בכלל לקחת גלולות... הייתי חייבת להסדיר את המחזור שלי, זה כבר היה בלתי נסבל ממש, ובאמת נתנו לי פמינט וזה מה שסוף סוף עזר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהריקי07/10/2009
היי,
אני בת 13 וחצי ובערך לפני חצי שנה התחלתי דיאטה,שקלתי 62 והגובה שלי הוא 1.53,היום אני שוקלת 48.
אני לא צמתי בדיאטה,אכלתי פירות,ירקות,לחם מחיטה מלאה,בשר,דגים,גבינות וכל הסוגים של המאכלים...
הבעיה היא שהמחזור מאחר לי כבר המון המון זמן! נראה לי כבר בכמה חודשים(אולי 3 חודשים)... אני לא בדיוק זוכרת מתי קיבלתי בפעם האחרונה.
קיבלתי פעם ראשונה מחזור לפני שנתיים ו... , המחזור שלי לא היה סדיר,אבל לא נראה לי שהיה מצב שהוא איחר כל כך הרבה זמן...
אמא שלי דואגת בקשר לזה,ואני לא יודעת מה לעשות...
יכול להיות שזה השפעה של הדיאטה?אולי בגלל שירדתי ירידה יחסית דרסטית? ואם זה תוצאה של הדיאטה-המחזור יחזור לי? ואם כן-עוד כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לריקי שלום,
ד''ר אשר אייל08/10/2009אי הופעת ווסת אינה קשורה לדעתי להרגלי אכילה שכה הקפדת לפרט. הסיבה בד"כ הורמונלית ( גם הריון הוא סיבה הורמונלית, אני מאוד מקווה שזה לא המקרה אצלך ) כדאי לגשת לרופא נשים שיבצע בדיקת אולטראסאונד ובדיקות דם.
לא מחייב בדיקה גניקולוגית.
ד"ר אשר אייל
מנהל הפורום לנערות ומתבגרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל גניקולוגpeyton07/10/2009
היי,
רציתי לדעת האם כאשר אני הולכת לגניקולוג כדי לקבל מרשם לגלולות הוא אמור לבדוק את איבר מיני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אצל גניקולוג
ד''ר אשר אייל08/10/2009שלום לך, לשאלתך - קבלת גלולות בפעם הראשונה ובעיקר אצל נערה מתבגרת אינה מחייבת בדיקה גניקולוגית פיסית. למרות שבמקרים רבים מומלץ כן לבצעה.
מה שחשוב זה השיחה עם הרופא שבמהלכה הנושא של קרישיות דם במשפחה הוא קריטי לאפשר שימוש בגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםיעל07/10/2009
בתי, בת 12 וחצי (עוד לא קיבלה מחזור) מתלוננת על הופעת גלי חום. האם יש תופעה כזו אצל נערות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום,
ד''ר אשר אייל08/10/2009מאוד סביר שאין המדובר בגלי חום מהסוג שמופיעים בגיל המעבר או הבלות. יחד עם זאת הייתי מציע לבצע בדיקות הורמונליות שיאפשרו מתן תשובה מבוססת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי 2 שאלותאורלי05/10/2009
שלום! יש לי שתי שאלות אני בת 12
איך להיות בוגרת?
איך להיות הילדה הכי טובה בעולם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ושתי תשובות
ד''ר אשר אייל08/10/2009א. כדי להיות בוגרת נדרשת השכלה, ניסיון איזון נפשי תמיכה זוגית מצב בריאותי שפיר ובעיקר אופק רגשי עם מודעות גבוהה.
ב. לגבי איך להיות ילדה טובה - לא צריך להיות הכי טובה בעולם הכי טוב שאת יכולה זה לנסות להיות את
.
מרשמים לשני הנ"ל אני מוכן לתת בימים א-ו מ 8 - 20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורהאדווה04/10/2009
חג שמח....שאלה:
רציתי לעבור לשימוש במדבקות אוורה,רופא נשים נתן חי מרשם.רציתי לשאול כמה דברים ששכחתי לשאול אותו ...כמו:איך עובדת המדבקה-החומר זורם בדם כל היום?שזה שונה מהגלולה או לא?(הגלולה מתפרקת בגוף למס' שעות?)ואם כן,האם מבחינת תופעות לוואי ו/או השלכות יש פחות במה שעובר בדם או במע' העיכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורה
ד''ר אשר אייל08/10/2009האוורה נספגת דרך העור ולכן עוקפת את הכבד ואת מע' העיכול ובכך יש ייתרון מסויים.
פרט לכך החומר ההורמונלי מגיע לדם כמו כל גלולה אחרת והשפעתו היא זהה לגלולות אחרות כולל תופעות לוואי.
הייתי ממליץ אוורה בעיקר למי שיש בעיה עם בליעה של כדורים או יכולת להתמיד בנטילתם ובמקרה הזה מדבקה עבורה תהייה טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדניאל04/10/2009
אני בת 17 וקבלתי מחזור לראשונה בגיל 15 הבעיה היא שהוא לא היה סדיר אז והוא לא ממש הסתדר מאז ...אפשר כבר לטפל בזה?
עינת07/10/2009הלכתי עם בעיה דומה לרופאה שלי והיא פשוט נתנה לי גלולות נגד היריון כדי להסדיר מחזור. היום יש כל מני סוגים, לצעירות נראה לי שיש הרמונט ופמינט, אבל יתאימון לך לפי הגיל שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה
דניאל07/10/2009היא בגילי כבר אמור להתייצב המחזור? כי זה ממש מפריע לי
כמה זמן לוקח להסדיר את המחזור עם גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאל שלום,
ד''ר אשר אייל08/10/2009ניתן לטפל בבעיה אם כי לא חייבים לעשות זאת.
במידה ואת כבר מקיימת יחסי מין הייתי ממליץ על שימוש בגלולות שיבצעו את העבודה גם במניעת הריון וגם בהסדרת הוסת. בידה ואינך מקיימת יחסי מין עדיין הנושא תלוי בעד כמה אי הסדירות מטרידה אותך או מפריעה לך בתפקוד היומיומי.
לדעתי התייעצות עם רופא נשים תאפשר לך לקבל החלטה בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
דניאל08/10/2009אני כבר מקיימת יחסי מין עם חבר קבוע אבל אנחנו משתמשים בקונדום ולא חשבנו לעבור לגלולות בנתיים
אפשר להתחיל לקחת גלולות בהתחלה רק להסדרת מחזור?
איזה גלולות מתאימות למישהי כמוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להכנס כך להריון???פאפא28/09/2009
ביום שבת קיבלתי מחזור אני נוטלת גלולות אבל החודש הפסקתי ואני לא לוקחת
ככה שהמחזור הזה היה בעצם מחזור של גלולות שמגיע אחרי 21 יום
ביום ראשון בערב נכנסתי לשירותים ובאסלה עצמה איפה שנמצאים המים היה שפיך
לא פתחתי את המים וישבתי
מצטערת על התיאור אבל הייתה לי יציאה ואחרי זה עפו עליי מים מהאסלה לאיזור הפות ממש ניתזו עליי
האם יכול להיות ששפיך שהיה בתוך האסלה במים שעה לפני הפרה אותי?
יש מצב להריון?
אני מפחדת מאוד ולא יודעת מה לעשות אולי זה ישמע לך מקרה מצחיק אבל יכול להיות מצב כזה?
שהיה שפיך במים ואחרי שעה שישבתי על האסלה והייתה לי יציאה מים ניתזו עליי ממש חזק ונכנסו לי לפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להכנס כך להריון?
ד''ר אורלי גולדשטיק29/09/2009קרוב לוודאי שלא .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)