מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת סוג גלולותדפנה28/07/2009
אני בת 17 וחצי ולוקחת גלולות מסוג מסויים בקביעות, אבל אני מתגייסת בקרוב ושמעתי שבצבא נותנים במרפאה גלולות בחינם אבל מסוג אחר. האם זה יהיה בסדר להחליף בפתאומיות סוג גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני קיבלתי בחילה
שירי29/07/2009אני שגם לקחתי גלולות בגלל שהייתי צריכה לסדר את המחזור, הוחלף לי בצבא והיו לי כל הזמן בחילות והקאתי, עד שהרופא אמר לי לחזור לגלולות הקודמות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היה סיפור דומה
שירית29/07/2009היי דפנה, אני לקחתי תמיד גלולות פמינט ולפני חודש כשהתגייסתי אמרו לי שבצבא נהגו לתת פמינט אבל שינו את זה ונותנים משהו אחר. אני לא הסכמתי להחליף גלולות כי הפמינט ממש טובות לי לכאבי המחזור ואז אמרו לי שאפשר לקבל מרופא היחידה קופון לרכוש פמינט בחפיסה הכוללת 3 חבילות (לשלושה חודשים) והעלות זה 69 ₪, כלומר 23 ₪ לחבילה של חודש שזה מאוד משתלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר ולכולם
דפנה30/07/2009אני אשקול את כל מה שאמרתם וגם אתייעץ עם הרופאת נשים שלי בכל מקרה... אבל לגבי המירשם בצבא, אני פשוט צריכה לגשת לרופא הצבאי במרפאה בבסיס? או לרופא נשים צבאי חיצוני?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/07/2009אין בעיה בהחלפת גלולות, אם הגלולות החדשות אינן מפריעות או גורמות לתופעות לואי.
אני מאחל לך שרות קל ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל28/07/2009
אני בת 17. אני רואה על התחתונים שכל יום יש לי הפרשות לבנות- צהובות (בהיר). רציתי לדעת אם זה בסדר? בנוסף אין לזה ריח כל כך טוב.. זה נורמלי?
אני מתרחצת כל יום ולא מקיימת יחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת שלום,
ד''ר יעקב אורבך30/07/2009אין ב=כך שום בעיה. הפרשה נרתיקית הינה טבעית ואינה מעידה על בעיה אם אינה מגרדת או בעלת ריח רע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאני28/07/2009
היי
התחלתי לקחת את הגלולה פמינט בפעם הראשונה, ביום הראשון למחזור שלי.
אחרי שבועיים קיימתי יחסים בלי קונדום
סיימתי את החפיסה לפני 3 ימים ועדיין לא קיבלתי מחזור
ואני ממש לחוצה שנכנסתי להריון
זה הגיוני לפי מה שסיפרתי או שאני סתם בלחץ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009את סתם לחוצה.
אם לא תקבלי וסת שבוע אחרי גמר הגלולות בצעי בדיקת שתן להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות12327/07/2009
אני נוטלת גלולות מסוג מליאן כבר משו כמו 4 חודשים (אני בת 16) ואני די מסודרת בעניין הזה, כלומר אני משתדלת לקחת תמיד באותה השעה ולא לפספס שום גלולה, לא קיימתי יחסי מין ללא קונדום משום שאני מפחדת שאולי רק גלולות זה לא מספיק מגן מפני הריון, רציתי לשמוע דעה מקצועית לגבי קיום יחסי מין רק עם גלולות, בלי קונדום כששני האנשים בריאים מבחינת המחלות, האם זה מגן בצורה טובה מאוד מפני כניסה להריון?
ועוד שאלה... בחפיסה הראשונה הרופא אמר לי שרק לאחר שבוע אני איהיה מוגנה, האם זה נכון גם לגבי עכשיו, כלומר כשאני מתחילה חפיסה חדשה אני צריכה לחכות שבוע או שאני כבר מוגנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל 123 שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009הגלולות מגינות עלייך בסבירות של 98% אם את לוקחת אותן "כמו שכתוב בספר".
מאידך גיסא הן אינן מגינות עלייך מפני מחלות מין.
את כל שאר השיקולים עלייך לעשות לבד.
אם את לוקחת גלולות כסדרן, את מוגנת כל החודש. גם בשבוע הראשון אחרי ההתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשיר27/07/2009
שלום. אני לוקחת גלולות מסוג מליאן... רציתי לדעת אם אני לוקחת ברצף ללא הפסקה 2 תבניות של גלולות.. אני עדיין מוגנת מפני הריון וההגנה לא יורדת עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009אין שום בעיה. את יכולה לקחת שתי אריזות רצוף. את מוגנת ללא בעיה.
לקיחה רצופה יכולה לגרום לדימום נרתיקי, אבל אין סיבה להתרגש מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופטלגין לכאבי מחזור גם לנערה ?אלי27/07/2009
רגילה בת 12 ? מחזור מלפני 3 חודשים
או שעדיף להתחיל באקומול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009הטוב ביותר לקחת משהוא ממשפחת האספירין. נסי אדקס, נקסין או נרוסין, ויש עוד הרבה.
כדאי לקחת עם האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומחזוריעל27/07/2009
אני בת 18 לוקחת גלולות פמינט כבר שנתיים, חבר שלי חייל והוא חוזר רק בסופי שבוע
מחר אני לוקחת את הגלולה האחרונה וממש מפחדת שהמחזור יפול על סוף שבוע שוב
איך אפשר לעכב את המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009קחי אריזה נוספת, ובלו בנעימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד חפיסה
יעל30/07/2009ברצף? לא יהיה דימום חזק אחרי זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה קטן... =[ניקי26/07/2009
יש לי בעיה!
לכול הבנות שכיתה שלי יש כבר חזה גדול והן ממש מפותחות!!
ואני ממש מיתביישת להיות לא מפותחת כי כימעט כולם הבנים והבנות בכיתה ובכללי מי שמאני מכירה יורדים עליי שיש י חזה קטן!!
ואני ממש רוצה שיהיה לי כבר חזה כמו רוב הבנות שאני מכירה!!
אתה יכול בבקשה להציע לי מה לאכול ומה לעשות כדי שיהיה לי ויגדל לי חזה?..
תודההה גדולה מאודד ניקי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניקי שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009אין אוכל משקה או תרופה להגדלת חזה.
בת כמה את? מקבלת וסת?
לדעתי את צריכה רק סבלנות. עם הזמן החזה יגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה קטןניקי26/07/2009
יש לי בעיה מאוד גדולה:
החזה שלי מאוד קטן וכולם צוחקים עליו במיוחד הבנים,לכול החברות שלי יש חזה ענק הם לובשות כבר חזייה במידה גדולה והם גם יורדות עליי וזה מממש מעליב!האים אתה יכול להביא לי עצות מה לעשות או לאכול כדי שהחזה יגדלל.?..בבקשהה תעזורר לי
תודה קרןן:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניקי שלום,
ד''ר יעקב אורבך28/07/2009ראי תשובה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת..היי25/07/2009
אני אמורה ללכת לנופש ועכשיו אני אמורה לקבל מחזור יש איזשהי דרך לעיכוב המחזור חות מהגלולות למניעת היריון האלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיי שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/07/2009יש.
גשי להוועץ ברופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. כמה שאלות.צוללת אדומה24/07/2009
אני לא מצליחה למצוא את פתח הנרתיק. אם אני מנסה להחדיר לשם אצבע או טמפון אני נתקלת במחסום ולא מצליחה לדחוף את זה הלאה. אני לא יודעת אם זה בגלל שאני פשוט לא מכניסה את האצבע למקום הנכון, או שזה שריר כלשהו... גם כשאני מאוננת, אני עדיין מאוננת כמו ילדה (ע"י חיכוך של האצבעות באזור הכללי, ולא ע"י חדירה) כי אני לא מצליחה להחדיר את האצבע ולא מצליחה להתגרות מהחדירה. זה מרגיש לי בעיקר לחוץ ולא מהנה.
היתי מאוד רוצה כבר לפתור את הבעיה הזאת, כי היא מפריעה לי ביום יום בתפקוד הזוגי. אם אני לא מכירה את הגוף שלי מספיק טוב, אני לא מסוגלת לתת לאף אחד להיכנס אלי. מה הדרך הכי טובה ללמוד? איך אני יכולה למצוא את הפתח ולגעת בו בצורה נכונה?
הבנתי גם שיש עניין של שפתיים חיצוניות ופנימיות. אצלי צד אחד של השפתיים הפנימיות גדול יותר ובולט החוצה קצת. האם זה טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד הערה
צוללת אדומה24/07/2009אני לא בתולה. המחסום שאני נתקלת בו כשאני מנסה להחדיר הוא לא קרום בתולין.
כדי שלא תהיה אי הבנה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצוללת אדומה שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/07/2009לא אמרת שלא ,ואני מניח שאת מקבלת וסת, נכון?
אם כך יש פתח בנרתיק. שימי מראה בן הרגליים פשקי את השפתיים ואז תראי את פתח הנרתיק.
אין שום סיבה שלא תצליחי להכניס אצבע דרך הפתח, אם תעשי זאת לאט ובעדינות.
בהצלחה.
לגבי השפתיים, אין לדבר שום משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלולה ..ניצן24/07/2009
שלולם לכולם,
לפני מספר ימים נאבדה לי גלולה אחת מן החפיסה. כנראה שהיא נפלה לי ולא שמתי לב.
המשכתי לקחת את שאר הגלולות כרגיל. כעת אני בחיסור של גלולה אחת, ואני נמצאת כבר בשלה של ההפסקה בין סוף הגלולות למחזור.
שכבתי עם החבר, מה הסיכוי שאוכל להכנס להריון ?! ואם לא פספסתי אף גלולה לפני כן, ולקחתי את כולן כמו שצריך מבלי לפספס אפילו אחת, עדיין יש סיכוי להכנס או שהגוף כבר "די" הרגיל את עצמו והסיכון קטן יותר ?!
אשמח לקבל תשובות בנושא, כי אני ממש לחוצה.
תודה רבה לעונים.
ושבת שלום.
ניצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצן שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/07/2009לא קרה שום אסון.
המשיכי את הגלולות כרגיל ובחודש הבא סיימי 21 גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בווסת המשךמירית23/07/2009
ובכן קיימתי יחסים בזמן שהייתי במחזור פעם ראשונה. זאת אומרת שעדיין היה לי קרישים של דם וחבר שלי גמר לי בפנים והזרע שלו פגש בדם שלי.
אבל אציין שהוא בריא.
האם עדיין עליי לפחד מאיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/07/2009אין שום קשר לדם הוסת.
בכל מגע מיני לא מוגן אפשר להדבק באיידס אם בן הזוג חולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא תקין לבתי בת ה 14יפית פרץ23/07/2009
שלום רב,
בתי קיבלה פעם ראשונה לפני חצי שנה בהיותה בערך בת 13 וקצת ומאז היא לא קבלה, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפית שלום,
ד''ר יעקב אורבך25/07/2009כן. תקין לחלוטין ואין סיבה לדאגה.
דימום וסתי בגיל 14 יכול להיות מאד לא סדיר. כל זה בהנחה שלא עומדים יחסי מין על הפרק!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יפית פרץ26/07/2009תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים בזמן ווסת דחוףמירית22/07/2009
שלום אני בת 20 קיימתי יחסים לא מוגנים עם ידיד טוב שלי אשר אני יודעת בוודאות שהוא בריא.
הוא גמר בחוץ.ואין לו פליטות זרע מוקדמות בדרך כלל יבש.
ובאותו יום קיבלתי ווסת.זמן מחזור.
כעבור חמישה ימים
שהמחזור נמשך והגיע כמעט לסופו אתמול הייתי עם החבר שלי .אציין נבדקנו בדיקת איידס לפני חודשים ויצא לנו שלילי. ואציין שאנחנו יחד כבר כמעט שנה וחצי
בימים האחרונים של הווסת .שעדיין היה לי שאריות דם בנרתיק קיימנו יחסים על חוף הים ויצא שהוא גמר בפנים לא ניקיתי תנרתיק לאחר המגע המיני ורק החלפתי תחבושת ואציין שלאא נכנסנו למים אפילו.
רק לאחר כמה שעות שהיגעתי לבית התקלחתי.
האם איידס יכול להיווצר לבד?????????????
עליי ללכת לטיפול מונע בבית חולים ?ל
אני בחורה חרדתית ואני מפוחדת נורא .
ואציין עם אני יכולה להיכנס להריון בנוסף ??
למרות שהסיכוי להריון נמוך.
מתי אפשרי לבצע את הבדיקת הריון הביתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית שלום,
ד''ר יעקב אורבך23/07/2009איידס מועבר במגע מיני או תרומת דם בלבד.
הייתי מציע לך להתמש בגלולות. כך תורידי גם את רמת החרדה.
עלייך לקחת בחשבון שלא כל דימום הוא וסת, ולכן את עלולה להרות אם תקיימי יחסי מין גם בזמן דימום.
בדיקת שתן להריון ניתן לבצע 10-12 יום אחרי החשיפה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)